ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Αριθ. Πρωτ.: Δ. ΟΡΓ. Α 1079613 ΕΞ 2023/20.06.2023

Τροποποίηση της υπό στοιχεία Δ.ΟΡΓ.Α 1125859 ΕΞ2020/23-10-2020 απόφασης του Διοικητή της ΑΑΔΕ «Οργανισμός της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)» (Β΄4738), ως προς τον ανακαθορισμό των επιχειρησιακών στόχων, της δομής και των αρμοδιοτήτων των ΚΕ.Β.ΕΙΣ. Αττικής και Θεσσαλονίκης της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Λειτουργιών (Γ.Δ.Φ.Λ.), καθώς και των Δ.Ο.Υ. των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης αυτής, των επιχειρησιακών στόχων και των αρμοδιοτήτων των Φορολογικών Περιφερειών και των αρμοδιοτήτων της Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης (Ε.Μ.ΕΙΣ.) της ίδιας Γενικής Διεύθυνσης, καθώς και ρύθμιση κάθε άλλου αναγκαίου σχετικού θέματος.

 

Αριθ. ΦΕΚ: Β΄4091/23-06-2023

Αθήνα, 20 Ιουνίου 2023

Αριθ. Πρωτ.: Δ. ΟΡΓ. Α 1079613 ΕΞ 2023

Θέμα: «Τροποποίηση της υπό στοιχεία Δ.ΟΡΓ.Α 1125859 ΕΞ2020/23-10-2020 απόφασης του Διοικητή της ΑΑΔΕ «Οργανισμός της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)» (Β΄4738), ως προς τον ανακαθορισμό των επιχειρησιακών στόχων, της δομής και των αρμοδιοτήτων των ΚΕ.Β.ΕΙΣ. Αττικής και Θεσσαλονίκης της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Λειτουργιών (Γ.Δ.Φ.Λ.), καθώς και των Δ.Ο.Υ. των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης αυτής, των επιχειρησιακών στόχων και των αρμοδιοτήτων των Φορολογικών Περιφερειών και των αρμοδιοτήτων της Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης (Ε.Μ.ΕΙΣ.) της ίδιας Γενικής Διεύθυνσης, καθώς και ρύθμιση κάθε άλλου αναγκαίου σχετικού θέματος».

Λήψη αρχείου

Λήψη αρχείου (σε μορφή ΦΕΚ)

Περίληψη Απόφασης

Α) ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

Τροποποίηση της υπό στοιχεία Δ.ΟΡΓ.Α 1125859 ΕΞ2020/23-10-2020 απόφασης του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) «Οργανισμός της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)» (Β’ 4738).

Β) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Με την υπό έκδοση απόφαση:

1) Μεταφέρονται: α) στα Κέντρα Βεβαίωσης και Είσπραξης (ΚΕ.Β.ΕΙΣ.) Αττικής και Θεσσαλονίκης της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Λειτουργιών (Γ.Δ.Φ.Λ.), τα οποία μετατρέπονται από Ειδικές Αποκεντρωμένες Υπηρεσίες σε Περιφερειακές Υπηρεσίες:

αα) οι οφειλές που έχουν βεβαιωθεί ή προκύπτουν από την καταχώριση των στοιχείων νόμιμων ή εκτελεστών τίτλων στα βιβλία εισπρακτέων εσόδων όλων των Δ.Ο.Υ. των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης, αντίστοιχα, πλην αυτών του Τμήματος Ειδικών Καθεστώτων ΦΠΑ στο πλαίσιο του ηλεκτρονικού εμπορίου της Δ.Ο.Υ. Κατ. Εξωτερικού και Εναλ/κής Φορ/σης Φορ/κών Κατ. Ημεδαπής και αβ) οι αρμοδιότητες: i) των Τμημάτων «Εσόδων» και ii)των Τμημάτων «Δικαστικό και Νομικής Υποστήριξης», των ιδίων Δ.Ο.Υ. των ως άνω Νομών, τα οποία καταργούνται, καθώς και τα Αυτοτελή Γραφεία Διαχείρισης αυτών.

β) στις υφιστάμενες Δ.Ο.Υ. Α΄-Β΄ τάξεως των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς και στη Δ.Ο.Υ Σάμο και Δ.Ο.Υ Κιλκίς, από τις υφιστάμενες Δ.Ο.Υ. Α1΄ τάξεως, η αρμοδιότητα της νομικής υποστήριξης των Τμημάτων «Δικαστικό και Νομικής Υποστήριξης» αυτών επί προσφυγών, ενδικοφανών προσφυγών ή λοιπών ένδικων βοηθημάτων και ένδικων μέσων κατά πράξεων επιβολής φόρων, τελών, προστίμων ή ειδικών εισφορών που εκδίδονται από τις ίδιες.

2) Ορίζεται για τις Δ.Ο.Υ. μία νέα τάξη, «Α2», επιπέδου Διεύθυνσης, με έδρα περιοχές των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης και μετατρέπεται η τάξη όλων των Δ.Ο.Υ. των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης από «Α1'» και «Α'-Β'» σε «Α2.».

3) Μετονομάζεται: α) η τάξη των Δ.Ο.Υ. Α'- Β' και Β' τάξεως της λοιπής Επικράτειας σε «Α1» και «Α3», αντίστοιχα, διατηρώντας την υφιστάμενη διάρθρωση αυτών και β) το Τμήμα «Α'- Εποπτείας, Ελέγχου και Συντονισμού» των Φορολογικών Περιφερειών (Φ.Π.) σε Τμήμα «Α'- Επιθεώρησης και Ελέγχου».

4) Ανακαθορίζονται: α) οι επιχειρησιακοί στόχοι, η δομή και οι αρμοδιότητες των ΚΕ.Β.ΕΙΣ. Αττικής και Θεσσαλονίκης και των Δ.Ο.Υ. Α2 τάξεως, β) οι επιχειρησιακοί στόχοι και οι αρμοδιότητες των Φορολογικών Περιφερειών (Φ.Π.) και γ) οι αρμοδιότητες της Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης (Ε.Μ.ΕΙΣ.).

Γ) ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

>Στο πεδίο εφαρμογής των διατάξεων εμπίπτουν:

Άμεσα: 1) Γενικές Διευθύνσεις ΑΑΔΕ: α) Φορολογικών Λειτουργιών (Γ.Δ.Φ.Λ.), β) Φορολογίας (Γ.Δ.Φ.) γ) Οικονομικών Υπηρεσιών (Γ.Δ.Ο.Υ.), δ) Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Γ.Δ.ΗΛΕ.Δ.) και ε) Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργάνωσης (Γ.Δ.Α.Δ.Ο.), 2) Διευθύνσεις: α) της Γ.Δ.Φ.Λ. πλην της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Αξιολόγησης (ΔΙ.Π.Α.Ε.Ε.), β) της Γ.Δ.Φ., πλην της Διεύθυνσης Διεθνών Φορολογικών Σχέσεων (Δ.Δ.ΦΟ.Σ.), γ) Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού (Δ.Δ.Α.Δ.), δ) της Γ.Δ.Ο.Υ, ε) της Γ.Δ.ΗΛΕ.Δ., στ) Στρατηγικού Σχεδιασμού (Δ.Σ.Σ.), ζ) Εξυπηρέτησης (Δ.ΕΞΥ.) και η) Επικοινωνίας (Δ.ΕΠΙΚ.), 3) Φορολογικές Περιφέρειες (Φ.Π.), 4) Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης (Ε.Μ.ΕΙΣ.), 5) Κέντρα Βεβαίωσης και Είσπραξης (ΚΕ.Β.ΕΙΣ.) Αττικής και Θεσσαλονίκης, 6) Δ.Ο.Υ. Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης και 7) οι κατηγορίες φορολογουμένων: Φυσικά και Νομικά πρόσωπα, καθώς και νομικές οντότητες.

Έμμεσα: 1) Αυτοτελή Τμήματα: α) Υποστήριξης (Α.Τ.Υ.) της Γ.Δ.Φ.Λ., β) Υποστήριξης (Α.Τ.Υ.) της Γ.Δ.Φ., γ) Υποστήριξης (Α.Τ.ΥΠΟ.) της Γ.Δ.ΗΛΕ.Δ., δ) Υποστήριξης και Ελέγχου (Α.Τ.Υ.Ε.) της Γ.Δ.Ο.Υ. και ε) Ασφάλειας (Α.Τ.Α) της Γ.Δ.ΗΛΕ.Δ., 2) Φορολογική και Τελωνειακή Ακαδημία (ΦΟ.Τ.Α.) και 3) Λοιπές εμπλεκόμενες Υπηρεσίες της ΑΑΔΕ.

 

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671