ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Αριθμ. Δ. ΟΡΓ. Α 1029327 ΕΞ 2022/05.04.2022

Τροποποίηση της υπό στοιχεία Δ.ΟΡΓ.Α 1125859 ΕΞ2020/23-10-2020 απόφασης του Διοικητή της ΑΑΔΕ «Οργανισμός της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)» (Β’ 4738), ως προς τη σύσταση Ειδικής Αποκεντρωμένης υπηρεσίας «Κέντρο Βεβαίωσης και Είσπραξης (ΚΕ.Β.ΕΙΣ.) Θεσσαλονίκης» στη Γενική Διεύθυνση Φορολογικής Διοίκησης (Γ.Δ.Φ.Δ.), τη μετονομασία του «Κέντρου Είσπραξης Οφειλών (Κ.Ε.ΟΦ.) Αττικής» της ίδιας Γενικής Διεύθυνσης σε «Κέντρο Βεβαίωσης και Είσπραξης (ΚΕ.Β.ΕΙΣ.) Αττικής» και τη σύσταση ενός (1) Τμήματος Εσόδων σε αυτό, .....

Πρωτότυπο έγγραφο

 Αριθμ. Δ. ΟΡΓ. Α 1029327 ΕΞ 2022

(ΦΕΚ Β΄ 1702/07.04.2022)

Τροποποίηση της υπό στοιχεία Δ.ΟΡΓ.Α 1125859 ΕΞ2020/23-10-2020 απόφασης του Διοικητή της ΑΑΔΕ «Οργανισμός της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)» (Β’ 4738), ως προς τη σύσταση Ειδικής Αποκεντρωμένης υπηρεσίας «Κέντρο Βεβαίωσης και Είσπραξης (ΚΕ.Β.ΕΙΣ.) Θεσσαλονίκης» στη Γενική Διεύθυνση Φορολογικής Διοίκησης (Γ.Δ.Φ.Δ.), τη μετονομασία του «Κέντρου Είσπραξης Οφειλών (Κ.Ε.ΟΦ.) Αττικής» της ίδιας Γενικής Διεύθυνσης σε «Κέντρο Βεβαίωσης και Είσπραξης (ΚΕ.Β.ΕΙΣ.) Αττικής» και τη σύσταση ενός (1) Τμήματος Εσόδων σε αυτό, τον ανακαθορισμό της ημερομηνίας έναρξης λειτουργίας και της δομής των Ελεγκτικών Κέντρων (ΕΛ. ΚΕ.) της Γ.Δ.Φ.Δ., την εξειδίκευση των αρμοδιοτήτων των οργανικών μονάδων αυτών, τον ανακαθορισμό της δομής και των αρμοδιοτήτων Δ.Ο.Υ. και των επιχειρησιακών στόχων και των αρμοδιοτήτων των Φορολογικών Περιφερειών της ίδιας Γενικής Διεύθυνσης, καθώς και τροποποίηση της υπό στοιχεία Δ.ΟΡΓ. Α 1003049 ΕΞ 2022/14-01-2022 (Β’ 142) όμοιας και ρύθμιση κάθε άλλου αναγκαίου σχετικού θέματος.

Λήψη αρχείου σε ΦΕΚ

Περίληψη Απόφασης

Α) ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

Τροποποίηση της υπό στοιχεία Δ.ΟΡΓ.Α 1125859 ΕΞ2020/23-10-2020 απόφασης του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) «Οργανισμός της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)» (Β’ 4738).

Β) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Με την υπό έκδοση απόφαση: 1) ανακαθορίζεται η δομή των έξι (6) Ελεγκτικών Κέντρων (ΕΛ.ΚΕ.), Περιφερειακών Υπηρεσιών της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης (Γ.Δ.Φ.Δ.) και η ημερομηνία έναρξης λειτουργίας αυτών και των οργανικών τους μονάδων, από 30/05/2022 σε 27/06/2022 και εξειδικεύονται οι αρμοδιότητες των οργανικών μονάδων αυτών. 2) α) Ορίζεται για τις Δ.Ο.Υ. μία νέα τάξη, «Α1΄», πέραν των υφιστάμενων τάξεων, Α΄, Α΄-Β΄και Β΄, στις οποίες διακρίνονται αυτές. Οι Δ.Ο.Υ. Α1΄ τάξεως είναι επιπέδου Διεύθυνσης και σε αυτές δε λειτουργούν Τμήματα «Ελέγχων», αλλά λειτουργεί Τμήμα «Δικαστικό και Νομικής Υποστήριξης» και β) Μεταφέρονται από τις Δ.Ο.Υ. Α΄ τάξεως των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης οι αρμοδιότητες των Τμημάτων Ελέγχων των Υποδιευθύνσεων αυτών στα προαναφερθέντα ΕΛ.ΚΕ., σύμφωνα με την κατά τόπον και την καθ’ ύλην αρμοδιότητα αυτών, καταργούνται τα ως άνω Τμήματα και οι Υποδιευθύνσεις των Δ.Ο.Υ. αυτών, μετατρέπεται η τάξη τους από «Α΄» σε «Α1΄» και ανακαθορίζονται η δομή και οι αρμοδιότητες αυτών. 3) Μετονομάζεται: α) το «Κέντρο Είσπραξης Οφειλών (Κ.Ε.ΟΦ.) Αττικής» της Γ.Δ.Φ.Δ. σε «Κέντρο Βεβαίωσης και Είσπραξης (ΚΕ.Β.ΕΙΣ.) Αττικής» και β) το «Τμήμα Α΄ - Εποπτείας, Ελέγχου και Συντονισμού Δ.Ο.Υ.» των Φορολογικών Περιφερειών (Φ.Π.) Αθηνών, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης και Πατρών σε «Τμήμα Α΄ - Εποπτείας, Ελέγχου και Συντονισμού» και ανακαθορίζονται οι επιχειρησιακοί στόχοι και οι αρμοδιότητες αυτών. 4) Συνιστάται: α) στη Γ.Δ.Φ.Δ., μία (1) Ειδική Αποκεντρωμένη Υπηρεσία, επιπέδου Διεύθυνσης, με τίτλο «Κέντρο Βεβαίωσης και Είσπραξης (ΚΕ.Β.ΕΙΣ.) Θεσσαλονίκης» και καθορίζονται οι επιχειρησιακοί στόχοι, η δομή, οι αρμοδιότητές του, οι κλάδοι από τους οποίους προέρχονται ο Προϊστάμενος αυτού και οι Προϊστάμενοι των Τμημάτων του και η θέση του Προϊσταμένου αυτού μεταξύ των θέσεων ευθύνης της Αρχής και β) στο ΚΕ.Β.ΕΙΣ. Αττικής της Γ.Δ.Φ.Δ., ένα (1) Τμήμα, με τίτλο «Τμήμα ΣΤ΄-Εσόδων». 5) Καθορίζονται οι οργανικές θέσεις προσωπικού του ΚΕ.Β.ΕΙΣ. Θεσσαλονίκης και ανακαθορίζονται οι θέσεις που παραμένουν αδιάθετες για μελλοντική κατανομή στις Υπηρεσίες της ΑΑΔΕ.

Γ) ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Στο πεδίο εφαρμογής των διατάξεων εμπίπτουν:

Άμεσα: 1) Γενικές Διευθύνσεις ΑΑΔΕ: α) Φορολογικής Διοίκησης (Γ.Δ.Φ.Δ.), β) Οικονομικών Υπηρεσιών (Γ.Δ.Ο.Υ.), γ) Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Γ.Δ.ΗΛΕ.Δ.) και δ) Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργάνωσης (Γ.Δ.Α.Δ.Ο.), 2) Διευθύνσεις: α) Ελέγχων (Δ.ΕΛ.), β) Εισπράξεων και Επιστροφών (Δ.Ε.Ε.), γ) Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού (Δ.Δ.Α.Δ.), δ) της Γ.Δ.Ο.Υ, ε) της Γ.Δ.ΗΛΕ.Δ. και στ) Στρατηγικού Σχεδιασμού (Δ.Σ.Σ.), 3) Αυτοτελή Τμήματα: α) Υποστήριξης (Α.Τ.Υ.) της Γ.Δ.Φ.Δ., β) Υποστήριξης (Α.Τ.ΥΠΟ.) της Γ.Δ.ΗΛΕ.Δ., γ) Υποστήριξης και Ελέγχου (Α.Τ.Υ.Ε.) της Γ.Δ.Ο.Υ., δ) Ασφάλειας (Α.Τ.Α) της Γ.Δ.ΗΛΕ.Δ. και ε) Συντονισμού Μεταρρυθμιστικών Δράσεων και Επικοινωνίας (Α.Τ.Σ.ΜΕ.Δ.Ε.), 4) Κέντρο Είσπραξης Οφειλών (Κ.Ε.ΟΦ.) Αττικής, 5) Φορολογικές Περιφέρειες, 6) Δ.Ο.Υ. των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης και 7) οι κατηγορίες φορολογουμένων: Φυσικά και Νομικά πρόσωπα, καθώς και νομικές οντότητες.

Έμμεσα: Λοιπές εμπλεκόμενες, ανά περίπτωση, Υπηρεσίες της ΑΑΔΕ

 

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671