ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΥΓΕΙΑΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Αριθμ. Πρωτ. Δ1γ/Γ.Π/οικ.14222/28.02.2020

Εγκύκλιος ενταντικοποίησης των μέτρων Υγιεινής σε επιχειρήσεις Υγειονομικού Ενδιαφές.

Πρωτότυπο έγγραφο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ &

ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΥΓΙΕΙΝΗΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΤΜΗΜΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

& ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ

Ταχ. Δ/νση: Αριστοτέλους 17

Ταχ. Κώδικας: 10433 Αθήνα

Πληροφορίες: Αναγνωστοπούλου Γ . FAX : 2132161907

Τηλέφωνο : 2132161341

Mail :tyk@moh.gov.gr

Αθήνα 28 /2/2020

Αριθμ. Πρωτ. Δ1γ/Γ.Π/οικ.14222

ΠΡΟΣ

Όλες τις Περιφέρειες της Χώρας

Περιφερειακές Ενότητες

α. Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας (έδρα Περιφέρεια)

Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής

Μέριμνας

Τμήματα Περιβαλλοντικής Υγιεινής&

Υγειονομικού ελέγχου

Έδρες τους

β. Δ/νσεις Υγειονομικού Ελέγχου &

Περιβαλλοντικής Υγιεινής

Έδρες τους.

« Εγκύκλιος ενταντικοποίησης των μέτρων Υγιεινής σε επιχειρήσεις Υγειονομικού Ενδιαφέροντος».

Το Υπουργείο Υγείας ενόψει της πιθανής ύπαρξης ιογενούς λοίμωξης από το νέο κορωνοιό (COVID -19) στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για τη προστασία της Δημόσιας Υγείας κρίνει σκόπιμο και απαραίτητο να εντατικοποιηθούν οι Υγειονομικοί έλεγχοι στις επιχειρήσεις Υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενημερώνοντας παράλληλα και τους υπευθύνους των επιχειρήσεων για αυξημένα μέτρα Υγιεινής και αυτοελέγχου.

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων καλούνται για επαγρύπνηση και ετοιμότητα, δίνοντας έμφαση στην ενημέρωση των υπευθύνων των επιχειρήσεων για τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να λαμβάνουν και την ενημέρωσή τους από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Ειδικότερα

1. Όσοι ασκούν το επάγγελμα του χειριστή τροφίμων ή ποτών, ή εργάζονται σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος ,πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με πιστοποιητικό υγείας σύμφωνα με την Υγειονομική Διάταξη υπ. αριθμ. Υ1γ/Γ.Π/οικ 35797(ΦΕΚ1199/11-4-2012) όπως κάθε φορά ισχύει και να τηρούν τα μέτρα προσωπικής Υγιεινής.

2. Οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών είναι υποχρεωμένοι:

- να εξασφαλίζουν ότι οι επιχειρήσεις τους πληρούν τις σχετικές απαιτήσεις υγιεινής όπως καθορίζονται στον Ε.Κ 852/2004, σε όλα τα στάδια παρασκευής, μεταποίησης, συσκευασίας, αποθήκευσης, μεταφοράς, διανομής, διακίνησης και προσφοράς προς πώληση ή διάθεσης αυτών με ή και ταυτόχρονη παροχή υπηρεσιών.

- να διασφαλίζουν την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων που παράγουν ή διαχειρίζονται.

- να φροντίζουν για τα προγράμματα καθαρισμού – απολύμανσης και απεντόμωσης – μυοκτονίας της επιχείρησης καθώς και την υγιεινή και την εκπαίδευση του προσωπικού

Τονίζουμε ιδιαιτέρως ότι οι υγειονομικές υπηρεσίες θα πρέπει να ενημερώνουν τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος ώστε να υπάρχει υψηλός βαθμός ατομικής καθαριότητας των εργαζομένων και την κατά το δυνατό μέγιστη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜ. ΥΓΕΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΡΕΖΕΡΑΚΟΣ

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671