ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΥΠΟΔΟΜΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Υπ. Υποδομών Αρ.Πρωτ. 63739/5141/23.10.2015

Τεχνικός έλεγχος μοτοσικλετών, επιβατικών ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ) οχημάτων και φορτηγών ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ) οχημάτων με μικτό βάρος μέχρι και 3,5 τόνους.

Πρωτότυπο έγγραφο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ &

ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΧΗΜΑΤΩΝ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Ταχ. Δ/νση Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε

Τ.Κ.10191, Παπάγου

Πληροφορίες Ε. Κατσαγούνος

Τ ηλέφωνο 213 130 8613

FAX 210 6508481

E mail e.katsagounos@yme.gov.gr

Παπάγου 23 Οκτωβρίου 2015

Αρ.Πρωτ. 63739/5141

Προς: Πίνακας Διανομής

Θέμα : Τεχνικός έλεγχος μοτοσικλετών, επιβατικών ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ) οχημάτων και φορτηγών ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ) οχημάτων με μικτό βάρος μέχρι και 3,5 τόνους.

Κατόπιν ερωτημάτων που υποβλήθηκαν στην Υπηρεσία μας από πολίτες, Δ/νσεις Μεταφορών και ΚΤΕΟ σχετικά με τον περιοδικό τεχνικό έλεγχο οχημάτων (ΠΤΕ) του θέματος στην άδεια κυκλοφορίας των οποίων αναγράφεται διεύθυνση κατοικίας ή έδρας διαφορετική από την διεύθυνση μόνιμης κατοικίας ή έδρας του κατόχου, διευκρινίζουμε ότι:

1. Στις περισσότερες Περιφερειακές Ενότητες της Χώρας ο περιοδικός τεχνικός έλεγχος των εν θέματι κατηγοριών οχημάτων διενεργείται στα λειτουργούντα Δημόσια και Ιδιωτικά ΚΤΕΟ, σύμφωνα με τη νομοθετημένη από την κοινοτική νομοθεσία συχνότητα υποχρέωσης τεχνικού ελέγχου.

2. Σε ορισμένες όμως Περιφερειακές Ενότητες της χώρας η υποχρέωση για περιοδικό τεχνικό έλεγχο είτε δεν έχει ακόμη δημιουργηθεί, κυρίως λόγω της μη λειτουργίας Δημοσίου ή Ιδιωτικού ΚΤΕΟ με συνέπεια την μη έκδοση απόφασης του αρμοδίου οργάνου για κατάρτιση προγράμματος πρόσκλησης για τεχνικό έλεγχο, είτε αυτή έχει παραταθεί.

3. Κάτοχοι των εν λόγω κατηγοριών οχημάτων στην άδεια κυκλοφορίας των οποίων αναγράφεται διεύθυνση κατοικίας ή έδρα του κατόχου διαφορετική από την διεύθυνση μόνιμης κατοικίας ή έδρας του δύνανται να επωφεληθούν της ανωτέρω παράτασης της υποχρέωσης για περιοδικό τεχνικό έλεγχο των οχημάτων και να αποφύγουν τις περί εκπροθέσμου συνέπειες του νόμου, εφόσον εφοδιαστούν με νέα άδεια κυκλοφορίας λόγω μεταβολής των στοιχείων που αφορούν την διεύθυνση μόνιμης κατοικίας ή έδρας τους.

Η ιδιότητα του μόνιμου κατοίκου αποδεικνύεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στις ισχύουσες κάθε φορά κείμενες διατάξεις.

4. Η προαναφερόμενη παράταση υποχρέωσης ΠΤΕ παύει να υφίσταται στην περίπτωση λειτουργίας ΚΤΕΟ ή Κινητής Μονάδας Τεχνικού Ελέγχου και οι κάτοχοι των οχημάτων έχουν την δυνατότητα να προσκομίζουν τα οχήματά τους για έλεγχο ακολουθώντας το πρόγραμμα πρόσκλησης της Περιφερειακής Ενότητας που ανήκουν βάσει της νέας άδειας κυκλοφορίας που έχουν εφοδιαστεί λόγω μεταβολής των στοιχείων που αφορούν την διεύθυνση κατοικίας ή έδρας τους.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΕΟΠΙΣΤΗ ΠΕΡΚΑ

Ακριβές αντίγραφο

Ε. Ζούγκου

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671