ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Υπ. Εργασίας Αριθμ. οικ. 15383/Δ9.4408/09.04.2015

Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων του Αναπληρωτή Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημητρίου Στρατούλη στο Γενικό Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γεώργιο Ρωμανιά.

Αριθμ. οικ. 15383/Δ9.4408

(ΦΕΚ Β΄ 589/15.04.2015)

Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων του Αναπληρωτή Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημητρίου Στρατούλη στο Γενικό Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γεώργιο Ρωμανιά.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις:

α) των άρθρων 41, 50, 51, 54 και 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά όργανα (Π.δ. 63/2005, Α΄ 98),

β) του Π.δ/τος 113/2014 «Οργανισμός Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας», Α΄ 180, όπως ισχύει,

γ) του άρθρου 27 του Ν. 4320/2015 «Ρυθμίσεις για τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την οργάνωση της Κυβέρνησης και των Κυβερνητικών Οργάνων και λοιπές διατάξεις» Α΄ 29,

δ) του Π.δ/τος 25/2015 «Διορισμός Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών», Α΄ 21,

ε) της υπ’ αριθμ. Υ147/30−3−2015 απόφασης του Πρωθυπουργού «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον Αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτριο Στρατούλη», Β΄ 483.

2. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της απόφασης αυτής δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού,

αποφασίζουμε:

Στο Γενικό Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γεώργιο Ρωμανιά μεταβιβάζουμε την άσκηση των ακόλουθων αρμοδιοτήτων:

Άρθρο 1

O Γενικός Γραμματέας προΐσταται των Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Γ.Γ.Κ.Α.), έχει την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας όλων των οργανικών μονάδων αυτής (Γενικής Διεύθυνσης, Διευθύνσεων, Τμημάτων, Αυτοτελούς Τμήματος) και ελέγχει τη νομιμότητα και πληρότητα των διαβιβαζομένων προς υπογραφή από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτριο Στρατούλη υπηρεσιακών εγγράφων.

Άρθρο 2

Πέραν των ως άνω γενικότερων αρμοδιοτήτων του, ο Γενικός Γραμματέας ασκεί και τις ακόλουθες ειδικότερες αρμοδιότητες που αναφέρονται:

α) Στη μετακίνηση εντός της Γ.Γ.Κ.Α. του προσωπικού που υπηρετεί σε αυτήν.

β) Σε έγγραφα προς τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων Διεθνών Οργανισμών και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών ή άλλων Υπουργείων σχετικά με τις θέσεις της Γ.Γ.Κ.Α.

γ) Στην παρακολούθηση των εξελίξεων σε διεθνές επίπεδο (Ε.Ε., ΔΟΕ, Συμβούλιο Ευρώπης, ΟΟΣΑ κ.λπ.) επί ζητημάτων κοινωνικής ασφάλισης και στην έγκαιρη λήψη μέριμνας για την εκπροσώπηση και κατάλληλη και αποτελεσματική συμμετοχή της Γ.Γ.Κ.Α. σε συνέδρια, ημερίδες, ομάδες εργασίας και fora επί θεμάτων κοινωνικής ασφάλισης αρμοδιότητας Γ.Γ.Κ.Α.

δ) Στην παρακολούθηση της εφαρμογής των υφισταμένων διεθνών διμερών συμβάσεων επί θεμάτων κοινωνικής ασφάλισης με τρίτες χώρες και την εισήγηση για σύναψη νέων διμερών συμβάσεων με άλλες χώρες και τη μέριμνα για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση πιθανών συναφών προβλημάτων.

ε) Στην παρακολούθηση της εν γένει λειτουργίας των ΚΕΠΑ και τη λήψη μέριμνας για την επίλυση πιθανών συναφών προβλημάτων.

στ) Σε εγκυκλίους και έγγραφα με τα οποία ερμηνεύονται θέματα κοινωνικής ασφάλισης αρμοδιότητας Γ.Γ.Κ.Α. και στη μέριμνα για την εν γένει συμμόρφωση των ασφαλιστικών φορέων προς την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία και την παρακολούθηση της συμβατότητας των εκδιδομένων εγκυκλίων και πάσης φύσεως πράξεων των Διοικήσεων και των λοιπών οργάνων των ασφαλιστικών φορέων προς τις αντίστοιχες οδηγίες της Γ.Γ.Κ.Α.

ζ) Στην έκδοση εγκυκλίων και παροχή οδηγιών προς όλες τις υπηρεσίες της Γ.Γ.Κ.Α. και προς τα εποπτευόμενα Νομικά Πρόσωπα για τον προγραμματισμό και το συντονισμό της κοινής δραστηριότητάς τους με σκοπό την αποτελεσματική υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής.

η) Σε έγγραφα συναρμοδιότητας και άλλης Γενικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης πέραν της Γενικής Διεύθυνσης Κοινωνικής Ασφάλισης.

θ) Στην υπόδειξη υπαλλήλων της Γ.Γ.Κ.Α. ως εκπροσώπων προκειμένου να ορισθούν μέλη Συλλογικών Οργάνων που συνιστώνται και συγκροτούνται από το Υπουργείο. Την αρμοδιότητα επιλογής και ορισμού των Μελών των Διοικητικών Συμβουλίων και των Διοικητών ή Προέδρων των ασφαλιστικών φορέων διατηρεί ο Αναπληρωτής Υπουργός.

ι) Στην υπόδειξη υπαλλήλων της Γ.Γ.Κ.Α. ως εκπροσώπων προκειμένου να ορισθούν μέλη Συλλογικών Οργάνων (Επιτροπών, Ομάδων Εργασίας) που συνιστώνται και συγκροτούνται από έτερους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.

ια) Στην υπόδειξη συμμετοχής υπαλλήλων της Γ.Γ.Κ.Α. σε προγράμματα επιμόρφωσης στο εξωτερικό.

ιβ) Στη διαδικασία διοργάνωσης συνεδρίων και εκθέσεων με αντικείμενο αρμοδιότητας της Γ.Γ.Κ.Α.

ιγ) Στην εποπτεία και τη μέριμνα για την παρακολούθηση της τήρησης της ισχύουσας νομοθεσίας περί οργάνωσης και λειτουργίας της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής και ιδίως της εφαρμογής των προβλέψεων του άρθρου 9 του Ν. 3029/2002.

ιδ) Στη μέριμνα και την παρακολούθηση της εν γένει λειτουργίας της ΗΔΙΚΑ.

ιε) Στη γενικότερη εποπτεία επί των οικονομικών θεμάτων που αφορούν τους φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης αρμοδιότητας της Γ.Γ.Κ.Α. και ιδίως της παρακολούθησης της νομιμότητας και κανονικότητας στην είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών και τη μέριμνα για τη λήψη των εκάστοτε αναγκαίων μέτρων διασφάλισης της νομιμότητας και κανονικότητας αυτής.

ιστ) Στη μέριμνα για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας κωδικοποίησης της ασφαλιστικής νομοθεσίας στα πλαίσια εφαρμογής της ευρισκόμενης σε εξέλιξη σχετικής σύμβασης.

ιζ) Σε θέματα οργάνωσης και λειτουργίας των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης.

Άρθρο 3

Από την έναρξη ισχύος της παρούσας απόφασης παύει να ισχύει κάθε προηγούμενη που ρυθμίζει παρόμοια θέματα.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και ισχύει από την ημέρα δημοσίευσής της.

Αθήνα, 9 Απριλίου 2015

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671