ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ EPΓAΣIAΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Σ.Σ.Ε. Π.Κ. 5/24.04.2012

Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για την ρύθμιση των όρων αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης όλης της χώρας.

Πρωτότυπο έγγραφο

              

βλ. και προηγούμενη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας: Σ.Σ.Ε. Π.Κ. 26/23.09.2010

______________

Π.Κ. 5/24.04.2012

ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Για την ρύθμιση των όρων αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης όλης της χώρας

Σήμερα την 04/04/2012 στο Ρέθυμνο, μεταξύ των:

1. Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης - Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α), όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τον Πρόεδρο της κ. Μαρινάκη Γιώργη

2. Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης - Αποχέτευσης (Π.Ο.Ε - Δ.ΕΥΑ), όπως εκπροσωπείται νόμιμα, από τους κ.κ, Δραγκόλα Παύλο, Πρόεδρο και Μητράκο Αχιλλέα, Γεν. Γραμματέα συμφωνούνται και γίνονται αποδεκτά τα ακόλουθα:

ΑΡΘΡΟ 1

Πεδίο Εφαρμογής

Στις διατάξεις της ρύθμισης αυτής υπάγονται οι εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων που απασχολούνται με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου ως τακτικό και δόκιμο προσωπικό σε κάθε είδους Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης, Αποχέτευσης, Τηλεθέρμανσης, όλης της χώρας και είναι μέλη των σωματείων που ανήκουν στην Π.Ο.Ε. - Δ.Ε.Υ.Α

ΑΡΘΡΟ 2

Άδειες

1. Οι νεφροπαθείς τελικού σταδίου θα έχουν μειωμένο ωράριο εργασίας κατά μία (1) ώρα την ημέρα, χωρίς ανάλογη περικοπή αποδοχών.

2. Η κανονική άδεια δύναται να χορηγείται στους εργαζόμενους τμηματικά, μετά από αίτηση τους.

3. Δίνεται η δυνατότητα στους εργαζόμενους να λαμβάνουν ολιγόωρες άδειες μέχρι συμπληρώσεως πέντε (5) ημερών της κανονικής τους άδειας.

4. Η παρ. 5 του άρθρου 6 της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας του έτους 2009 αντικαθίσταται ως εξής: Στον εργαζόμενο γονέα, μητέρα ή πατέρα, χορηγείται μειωμένο ωράριο εργασίας δύο ωρών ανά ημέρα για τα πρώτα δύο έτη μετά την άδεια τοκετού και λοχείας και μιας ώρας ανά ημέρα για τα επόμενα δύο έτη, με αποδοχές.

Ο εργαζόμενος γονέας, μητέρα ή πατέρας μπορεί να επιλέξει, αντί του μειωμένου ωραρίου εργασίας, άδεια για την ανατροφή του παιδιού εννέα (9) ημερολογιακών μηνών μετά την άδεια τοκετού και λοχίας, με αποδοχές.

Ο εργαζόμενος πατέρας μπορεί να κάνει χρήση της άδειας ανατροφής παιδιού στην περίπτωση που η σύζυγος του δεν κάνει χρήση της άδειας αυτής, με τις προϋποθέσεις που θέτει η σχετική νομοθεσία.

ΑΡΘΡΟ 3

Κατάταξη σε Μισθολογικά Κλιμάκια

Οι εργαζόμενοι της παρ. 6 του άρθρου 3 της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας του έτους 2009 εντάσσονται μισθολογικά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η προαναφερόμενη παράγραφος αντικαθίσταται ως εξής:

Τεχνικό προσωπικό ειδικοτήτων Ηλεκτρολόγου, Ηλεκτροτεχνίτη, Υδραυλικού, Μηχανοτεχνίτη, Χειριστή Μηχανημάτων, οδηγού παντός τροχοφόρου αυτοκινούμενου, τεχνίτη ύδρευσης και αποχέτευσης οικοδομικών έργων και οποιασδήποτε άλλης ειδικότητας, χωρίς απολυτήριο Λυκείου ή πτυχίο Μέσης Τεχνικής Σχολής : Εισαγωγικό Μ.Κ. 25° - καταληκτικό Μ.Κ. 8°.

Η αλλαγή της παραγράφου ισχύει από 1-11-2011.

ΑΡΘΡΟ 4

Μεταβατική Διατάξεις

1. Η κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας ισχύει με τους περιορισμούς που θέτουν οι νόμοι, οι υπουργικές αποφάσεις και οι εγκύκλιοι που αφορούν το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής πολιτικής το οποίο ψήφισε η Ελληνική Βουλή.

ΑΡΘΡΟ 5

Τελικές διατάξεις

1. Τυχόν καταβαλλόμενα επιδόματα και αποδοχές ανώτερες από αυτές που καθορίζονται με την παρούσα ή ευνοϊκότεροι όροι εργασίας που προβλέπονται από νόμους, υπουργικές αποφάσεις, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ή Δ.Α., έθιμα, Οργανισμούς Εσωτερικών Υπηρεσιών των Δ.Ε.Υ.Α. κλπ., δεν θίγονται με την παρούσα και εξακολουθούν να ισχύουν.

2. Όσες διατάξεις των προηγουμένων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που υπέγραψαν τα δύο συμβαλλόμενα μέρη ή Διαιτητικών αποφάσεων, δεν έχουν καταργηθεί ή τροποποιηθεί, εξακολουθούν να ισχύουν.

3. Η παρούσα Σ.Σ.Ε . ισχύει από 1η Ιανουαρίου του 2011 μέχρι 31η Δεκεμβρίου 2013.

ΟΙ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΙ

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671