ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΥΠΟΔΟΜΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Υπ. Υποδομών Αριθμ. 9860/1132/03.05.012

Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. Φ50/48597/5875/2009 (Β΄ 1975) υπουργικής απόφασης «Όροι και προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών ίδρυσης και λειτουργίας Ιδιωτικών Κέντρων Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (Ι.Κ.Τ.Ε.Ο.)».

Αριθμ. 9860/1132

(ΦΕΚ Β΄ 1469/03.05.2012)

Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. Φ50/48597/5875/2009 (Β΄ 1975) υπουργικής απόφασης «Όροι και προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών ίδρυσης και λειτουργίας Ιδιωτικών Κέντρων Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (Ι.Κ.Τ.Ε.Ο.)».

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ,

ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις:

α. της παραγράφου 2 του άρθρ. 37 Ν. 2963/2001 (ΦΕΚ Α΄ 268) ≪Οργάνωση και λειτουργία των δημοσίων επιβατικών μεταφορών με λεωφορεία, τεχνικός έλεγχος οχημάτων και ασφάλεια χερσαίων μεταφορών και άλλες διατάξεις≫

β. Του άρθρου 90 του ≪Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά όργανα≫, που κωδικοποιήθηκε με το άρθρο πρώτο του Π.Δ. 63/05 ≪Κωδικοποίηση της Νομοθεσίας≫ (ΦΕΚ Α΄ 98),

2. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:

Άρθρο 1

Το άρθρο 9 της Φ50/48597/5875 (ΦΕΚ Β΄ 1975) υπουργικής απόφασης αντικαθίσταται ως εξής:

≪Άρθρο 9

Αναγκαίο Προσωπικό

Το προσωπικό των Ι.Κ.Τ.Ε.Ο. θα αποτελείται από:

1. Προϊστάμενος (Τεχνικός Διευθυντής) ως υπεύθυνος λειτουργίας του Ι.Κ.Τ.Ε.Ο.

α. Αριθμός: Ένας (1).

β. Αρμοδιότητες: Φέρει τη συνολική ευθύνη της λειτουργίας του Ι.Κ.Τ.Ε.Ο. και ιδιαίτερα ότι οι τεχνικοί έλεγχοι διενεργούνται σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ισχύουσας κάθε φορά κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας, των προτύπων και κατευθυντήριων οδηγιών που εφαρμόζονται στον τεχνικό έλεγχο των οχημάτων.

γ. Τυπικά προσόντα:

i) Διπλωματούχος μηχανικός ειδικότητας μηχανολόγου, ηλεκτρολόγου, μηχανολόγου − ηλεκτρολόγου, ηλεκτρονικού, ναυπηγού, ναυπηγού − μηχανολόγου, χημικού, μέλος TEE, ή

ii) Πτυχιούχος τεχνολόγος μηχανικός κατεύθυνσης: μηχανολόγου, ηλεκτρολόγου, ηλεκτρονικού, ναυπηγού, μηχανικού οχημάτων.

δ. Αναπληρώνεται κατά την απουσία του από: Ελεγκτή με τα ανωτέρω αναφερόμενα τυπικά προσόντα, ο οποίος ορίζεται προς τούτο.

ε. Μπορεί να αναπληρώνει οποιοδήποτε άλλο μέλος του προσωπικού του Ι.Κ.Τ.Ε.Ο. Δεν μπορεί όμως να αναπληρώνει ταυτόχρονα περισσότερα από ένα (1) άλλα μέλη του προσωπικού του Ι.Κ.Τ.Ε.Ο. Στην περίπτωση που αναπληρώνει ελεγκτή κατά την απουσία αυτού για διάστημα ίσο ή μεγαλύτερο της μιας (1) ημέρας, τότε ενημερώνεται άμεσα προς τούτο εγγράφως η Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

2. Ελεγκτής

Το ΙΚΤΕΟ πρέπει να διαθέτει επαρκή αριθμό ελεγκτών για να διενεργεί με επάρκεια και ορθότητα τεχνικούς ελέγχους, τηρουμένων των ελαχίστων χρoνικών ορίων όπως αυτά καθορίζονται με την υ.α. 44800/1231985 (ΦΕΚ Β΄ 781) ≪Τρόπος, διαδικασία και πιστοποίηση διενέργειας του Περιοδικού Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων≫ και την υ.α. Φ.23/24327/2887/2009 (ΦΕΚ Β΄945) ≪Καθορισμό . τρόπου, διαδικασίας και πιστοποίησης διενέργειας του Τεχνικού Ελέγχου δικύκλων μοτοποδηλάτων και μοτοσικλετών≫ όπως αυτές ισχύουν κάθε φορά και όλες τις άλλες λειτουργίες που σχετίζονται με τη διαδικασία των ελέγχων.

α. Αριθμός: Ένας (1) κατ’ ελάχιστο ανά λειτουργούσα γραμμή ελέγχου, με την επιφύλαξη τήρησης των ελαχίστων χρονικών ορίων που αναφέρονται στην εισαγωγή της παρούσας παραγράφου.

β. Αρμοδιότητες: Διενεργεί όλους ή τμήμα των τεχνικών ελέγχων των οχημάτων στο Ι.Κ.Τ.Ε.Ο. όπου εργάζεται σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ισχύουσας κάθε φορά κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας, των προτύπων και κατευθυντήριων οδηγιών που εφαρμόζονται στον τεχνικό έλεγχο των οχημάτων.

γ. Τυπικά προσόντα:

i) Διπλωματούχος μηχανικός ειδικότητας μηχανολόγου, ηλεκτρολόγου, μηχανολόγου − ηλεκτρολόγου, ηλεκτρονικού, ναυπηγού, ναυπηγού −μηχανολόγου, χημικού, μέλος TEE ή

ii) Πτυχιούχος τεχνολόγος μηχανικός κατεύθυνσης: μηχανολόγου, ηλεκτρολόγου, ηλεκτρονικού, ναυπηγού, μηχανικού οχημάτων ή

iii) Απόφοιτος Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) ειδικότητας μηχανικών και ηλεκτρολογικών συστημάτων αυτοκινήτου του τομέα οχημάτων ή άλλης ισότιμης σχολής ή

iv) Απόφοιτος Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ) Β΄ κύκλου ή άλλης ισότιμης σχολής ειδικότητας μηχανών και συστημάτων αυτοκινήτου του μηχανολογικού τομέα ή ηλεκτρομηχανικών συστημάτων και αυτοματισμού αυτοκινήτου του ηλεκτρολογικού τομέα ή

v) Απόφοιτος Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) – πιστοποιημένοι του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ) ή του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) ειδικότητας τεχνικού αυτοκινήτων οχημάτων ή τεχνικού μηχανοτρονικής του τομέα μηχανολογίας ή τεχνικού ηλεκτρολόγου αυτοκινήτων οχημάτων του τομέα ηλεκτρολογίας.

3. Υπάλληλος Γραμματείας − Ταμείου

α. Αριθμός: Ένας (1) κατ’ ελάχιστο.

β. Αρμοδιότητες: Η εξυπηρέτηση με ακρίβεια και συνέπεια της λειτουργίας της συγκεκριμένης θέσης, όπως αυτή προδιαγράφεται στις ισχύουσες διατάξεις της κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας, των προτύπων και κατευθυντήριων οδηγιών που εφαρμόζονται στον τεχνικό έλεγχο των οχημάτων.

γ. Τυπικά προσόντα: Απολυτήριο Λυκείου ή άδεια ελεγκτή Ι.Κ.Τ.Ε.Ο.

4. Υπάλληλος Πύλης (εφόσον αυτή υπάρχει)

α. Αριθμός: Ένας (1) κατ’ ελάχιστο.

β. Αρμοδιότητες: Η εξυπηρέτηση με ακρίβεια και συνέπεια της λειτουργίας της συγκεκριμένης θέσης, όπως αυτή προδιαγράφεται στις ισχύουσες διατάξεις της κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας, των προτύπων και κατευθυντήριων οδηγιών που εφαρμόζονται στον τεχνικό έλεγχο των οχημάτων.

γ. Τυπικά προσόντα: Απόφοιτος Λυκείου, εφόσον στην Πύλη δε διενεργείται έλεγχος των καυσαερίων. Εάν στην Πύλη γίνεται και έλεγχος καυσαερίων, ο ανωτέρω υπάλληλος πρέπει να έχει άδεια ελεγκτή Ι.Κ.Τ.Ε.Ο.

5. Ως λειτουργούσα γραμμή ελέγχου κατά τα ανωτέρω νοείται η γραμμή ελέγχου στην οποία είναι εγκατεστημένα και σε λειτουργία όλα τα μηχανήματα και οι συσκευές που προβλέπονται σε απόφασή μας που εκδίδεται κατ’ εξουσιοδότηση της παραγράφου 2 του άρθρου 37 του Ν. 2963/2001.

6. Ιδιωτικό Κ.Τ.Ε.Ο. στο οποίο έχει χορηγηθεί άδεια ίδρυσης μπορεί, εφόσον το επιθυμεί, να αιτηθεί τη μείωση των αυτομάτων γραμμών ελέγχου. Στην περίπτωση αυτή ακολουθείται η διαδικασία που προβλέπεται στην παράγραφο 8 του άρθρου 7 της παρούσας. Για το λόγο αυτό ο ιδιοκτήτης του Ι.Κ.Τ.Ε.Ο. υποβάλλει αίτηση και υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 στην οποία δηλώνει ποιες εκ των αυτομάτων γραμμών δεν πρόκειται να λειτουργήσουν. Επιπλέον, στην περίπτωση που έχει γίνει η εγκατάσταση των γραμμών, απομακρύνονται τα φορητά μηχανήματα αυτών και οι οθόνες ενδείξεων και σφραγίζεται η αλυσίδα κίνησης των κυλίνδρων του φρενόμετρου. Η σφράγιση γίνεται από τους υπαλλήλους που διενεργούν την αυτοψία πριν τη χορήγηση της άδειας λειτουργίας, οπότε και διαπιστώνεται η απομάκρυνση των μηχανημάτων που αναφέρονται παραπάνω.

7. Ιδιωτικό Κ.Τ.Ε.Ο. στο οποίο έχει χορηγηθεί άδεια λειτουργίας μπορεί εφόσον το επιθυμεί, να αναστείλει τη λειτουργία μίας ή περισσοτέρων αυτομάτων γραμμών ελέγχου. Στην περίπτωση αυτή γνωστοποιεί εγγράφως την ενέργεια αυτή άμεσα στην αρμόδια Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας και στη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και ενημερώνει ηλεκτρονικά τη Διεύθυνση Οργάνωσης και Πληροφορικής του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων {μέσω κατάλληλης δικτυακής υπηρεσίας (web service) που θα αναπτυχθεί έως τις 10 Ιουνίου 2012}, για το είδος και το πλήθος των γραμμών που θα ανασταλεί η λειτουργία τους, την αρίθμησή τους στο Ι.Κ.Τ.Ε.Ο. και τους σειριακούς αριθμούς των συσκευών και μηχανημάτων που είναι εγκατεστημένα και χρησιμοποιούνται στις γραμμές.

Σε περίπτωση επαναλειτουργίας τους οι ανωτέρω Υπηρεσίες ενημερώνονται άμεσα ως ανωτέρω. Χρήση συσκευών ή μηχανημάτων γραμμών ελέγχου με φορητότητα, η λειτουργία των οποίων έχει ανασταλεί, επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν σε λειτουργούσα γραμμή στην οποία η αντίστοιχη συσκευή ή μηχάνημα παρουσιάζει βλάβη, εφόσον γίνει εκ μέρους του Ι.Κ.Τ.Ε.Ο. η κατά τα ανωτέρω σχετική ενημέρωση.

8. Στο Ι.Κ.Τ.Ε.Ο. καθ΄ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του, υποχρεωτικά παρευρίσκεται ο Τεχνικός Διευθυντής ή ο ορισμένος αναπληρωτής του.

9. Στην περίπτωση που παρά την αναπλήρωση ελεγκτή από τον Τεχνικό Διευθυντή σύμφωνα με το εδάφιο ε της παρ. 1 του παρόντος άρθρου, υφίσταται τελικά γραμμή ελέγχου που δεν στελεχώνεται για διάστημα ίσο ή μεγαλύτερο της μιας (1) ημέρας, τότε αναστέλλεται η λειτουργία της γραμμής αυτής σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ανωτέρω παρ. 7 του παρόντος άρθρου.≫

Άρθρο 2

Έναρξη ισχύος

Η παρούσα απόφαση ισχύει από 10 Ιουνίου 2012.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 3 Μαΐου 2012

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671