ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Υπ. Ανάπτυξης Αριθμ. Κ1−884 οικ./19.04.2012

Καθορισμός των απαιτούμενων στοιχείων που καταχωρίζονται στη Μερίδα στο Γ.Ε.ΜΗ. των υπόχρεων προσώπων.

Αριθμ. Κ1−884 οικ.

(ΦΕΚ Β΄ 1420/30.04.2012)

Καθορισμός των απαιτούμενων στοιχείων που καταχωρίζονται στη Μερίδα στο Γ.Ε.ΜΗ. των υπόχρεων προσώπων.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ,

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις:

Α) Του Νόμου 1558/1985 «Κυβέρνηση και Κυβερνητικά όργανα» όπως τροποποιήθηκε και ισχύει (ΦΕΚ Α΄ 137).

Β) Του Ν. 2362/1995 «Περί δημοσίου λογιστικού ελέγχου των δαπανών του κράτους και άλλες διατάξεις», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει (ΦΕΚ Α΄ 247).

Γ) Του Ν. 2472/1997 (ΦΕΚ Α΄ 50) «Προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Δ) Το άρθρου 31 του Ν. 3013/2002 «Αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ Α΄ 102).

Ε) Του Ν. 3419/2005 «Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) και Εκσυγχρονισμός της Επιμελητηριακής Νομοθεσίας» (ΦΕΚ Α΄ 297), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει και ιδίως τη διάταξη της παρ. 1 του άρθρου 6 αυτού.

ΣΤ) Του Ν. 3853/2010 «Απλοποίηση διαδικασιών σύστασης προσωπικών και κεφαλαιουχικών εταιρειών και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ Α΄ 90).

Ζ) Του Ν. 3871/2010 «Δημοσιονομική διαχείριση και ευθύνη» (ΦΕΚ Α΄ 141).

Η) Του Ν. 4072/2012 «Βελτίωση επιχειρηματικού περιβάλλοντος − Νέα εταιρική μορφή − Σήματα − Μεσίτες Ακινήτων − Ρύθμιση θεμάτων ναυτιλίας, λιμένων και αλιείας και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ Α΄ 86).

Θ) Του Π.Δ. 397/1988 «Οργανισμός του Υπουργείου Εμπορίου» όπως τροποποιήθηκε και ισχύει (ΦΕΚ Α΄ 185).

Ι) Του Π.Δ. 63/2005 «Κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά όργανα» (ΦΕΚ Α΄ 98).

ΙΑ) Του Π.Δ. 185/2009 «Ανασύσταση του Υπουργείου Οικονομικών, Συγχώνευση του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών με τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιώτικης Πολιτικής και Μετονομασία του σε “Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας”, Μετατροπή του Υπουργείου Μακεδονίας − Θράκης σε Γενική Γραμματεία Μακεδονίας − Θράκης και Υπαγωγή στο Υπουργείο Εσωτερικών της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας − Θράκης και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιώτικης Πολιτικής» (ΦΕΚ Α΄ 213).

ΙΒ) Του Π.Δ. 65/2011 «Διάσπαση του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στα Υπουργεία α) Εσωτερικών και β) Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, συγχώνευση των Υπουργείων Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και μεταφορά στον Πρωθυπουργό των Γενικών Γραμματειών Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.» (ΦΕΚ Α΄ 147).

IΓ) Του Π.Δ. 110/2011 (ΦΕΚ Α΄ 243) «Διορισμός Αντιπροέδρων της Κυβέρνησης, Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών».

ΙΔ) Της υπ’ αριθμ. Υ13/24.11.2011 απόφασης του Πρωθυπουργού «Καθορισμός Αρμοδιοτήτων του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Σωκράτη Ξυνίδη» (ΦΕΚ Β΄ 2740).

2. Την υπ’ αριθμ. Β1−6243/31.1.2012 απόφαση συγκρότησης Ομάδας Εργασίας και το πόρισμα των εργασιών της.

3. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας δεν προκύπτει δαπάνη για τον κρατικό προϋπολογισμό,

αποφασίζουμε:

Άρθρο 1

Σκοπός

Με τις διατάξεις της απόφασης αυτής καθορίζονται οι πράξεις και τα στοιχεία που καταχωρίζονται στη Μερίδα Γ.Ε.ΜΗ. (παράγραφος 4 του άρθρου 5 του Ν. 3419/2005, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει), και αφορούν στην εγγραφή και κάθε περαιτέρω καταχώριση στο Γ.Ε.ΜΗ. των υπόχρεων νομικών και φυσικών προσώπων.

Άρθρο 2

Καταχωρίσεις στη Μερίδα

1. Στην παράγραφο 4 του άρθρου 5 και στην παράγραφο 2 του άρθρου 6 του Ν. 3419/2005, όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν, αναφέρονται τα γενικά στοιχεία που καταχωρίζονται σε κάθε περίπτωση στη Μερίδα και αφορούν κάθε πρόσωπο και κάθε ένωση προσώπων που εγγράφεται στο Γ.Ε.ΜΗ. σύμφωνα με τις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 1 του Ν. 3419/2005, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει (εφεξής υπόχρεο εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ).

2. Επιπλέον των όσων αναφέρονται ανωτέρω στην παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου, τα ειδικά στοιχεία, για κάθε υπόχρεο εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ., τα οποία πρέπει να καταχωρίζονται στη Μερίδα, είναι αυτά που αναφέρονται στα άρθρα που ακολουθούν.

3. Επιπλέον των στοιχείων που αναφέρονται στα παρακάτω άρθρα, στην Μερίδα κάθε υπόχρεου εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. καταχωρίζεται και κάθε άλλο στοιχείο του οποίου η καταχώριση προβλέπεται από ειδικότερες διατάξεις.

Άρθρο 3

Φυσικά Πρόσωπα της περ. α) της παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν. 3419/2005

Τα στοιχεία που καταχωρίζονται στη Μερίδα των φυσικών προσώπων της περ. α) της παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν. 3419/2005, είναι τα εξής:

1. Τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας (ονοματεπώνυμο, ονοματεπώνυμο γονέων, αριθμός δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου, τόπος και χρόνος γέννησης, πλήρης διεύθυνση κατοικίας) του φυσικού προσώπου φορέα της επιχείρησης.

2. Η εμπορική επωνυμία και ο διακριτικός τίτλος, η έδρα και η πλήρης διεύθυνση της επιχείρησης.

3. Η άδεια διαμονής και, όπου απαιτείται, άδεια εργασίας προκειμένου για υπηκόους χωρών εκτός Ε.Ε.

4. Το αντικείμενο της εμπορίας, επιχείρησης ή οικονομικής δραστηριότητας όπως προσδιορίζεται από τον κύριο και τυχόν δευτερεύοντες κωδικούς αριθμούς δραστηριότητας (ΚΑΔ) και κάθε μεταβολή ή διακοπή αυτών

5. Ο αριθμός φορολογικού μητρώου (Α.Φ.Μ.).

Άρθρο 4

Προσωπικές Εταιρείες

Τα στοιχεία που καταχωρίζονται στη Μερίδα προσωπικής εταιρείας, είναι τα εξής:

1. Η εταιρική σύμβαση μαζί με όλες τις τροποποιήσεις σε κωδικοποιημένη μορφή.

2. Η επωνυμία, ο διακριτικός τίτλος και κάθε μεταγενέστερη μεταβολή, η έδρα και η πλήρης διεύθυνση της εταιρείας.

3. Τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας (ονοματεπώνυμο, ονοματεπώνυμο γονέων, αριθμός δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου, τόπος και χρόνος γέννησης, πλήρης διεύθυνση κατοικίας) και η έκταση των εξουσιών των εταίρων και του εκάστοτε διαχειριστή. Αν τα πρόσωπα του προηγούμενου εδαφίου είναι νομικά πρόσωπα, τους αριθμούς Γ.Ε.ΜΗ., εφόσον υπάρχουν, και τα βασικά στοιχεία εξατομίκευσής τους (επωνυμία, νομική μορφή, έδρα).

4. Η άδεια διαμονής και, όπου απαιτείται, άδεια εργασίας προκειμένου για υπηκόους χωρών εκτός Ε.Ε. των εταίρων και του εκάστοτε διαχειριστή.

5. Ο κύριος και τυχόν δευτερεύοντες κωδικοί αριθμοί δραστηριότητας (ΚΑΔ) της εταιρείας και κάθε μεταβολή ή διακοπή αυτών, καθώς και ο αριθμός φορολογικού μητρώου (Α.Φ.Μ.) της εταιρείας, των εταίρων και του εκάστοτε διαχειριστή.

Άρθρο 5

Ανώνυμες Εταιρείες

Tα στοιχεία που καταχωρίζονται στη Μερίδα Ανώνυμης Εταιρείας είναι τα προβλεπόμενα στα άρθρα 7α παρ. 1 και 7β παρ. 4 του Κ.Ν. 2190/1920 όπως ισχύει, και επιπλέον

1. Τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας (ονοματεπώνυμο, ονοματεπώνυμο γονέων, αριθμός δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου, τόπος και χρόνος γέννησης, πλήρης διεύθυνση κατοικίας) των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των εκπροσώπων αυτής. Αν τα πρόσωπα του προηγούμενου εδαφίου είναι νομικά πρόσωπα, τους αριθμούς Γ.Ε.ΜΗ., εφόσον υπάρχουν, και τα βασικά στοιχεία εξατομίκευσής τους (επωνυμία, νομική μορφή, έδρα).

2. Η άδεια διαμονής και, όπου απαιτείται, άδεια εργασίας προκειμένου για υπηκόους χωρών εκτός Ε.Ε. των ιδρυτών και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

3. Ο κύριος και τυχόν δευτερεύοντες κωδικοί αριθμοί δραστηριότητας (ΚΑΔ) της εταιρείας και κάθε μεταβολή ή διακοπή αυτών, καθώς και ο αριθμός φορολογικού μητρώου (Α.Φ.Μ.) της εταιρείας, των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των εκπροσώπων αυτής.

Άρθρο 6

Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης

Τα στοιχεία που καταχωρίζονται στη Μερίδα Εταιρείας Περιορισμένης Ευθύνης είναι τα προβλεπόμενα στα άρθρα 8 παρ. 1 & 4 του Ν. 3190/1955 όπως ισχύει, και επιπλέον:

1. Τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας (ονοματεπώνυμο, ονοματεπώνυμο γονέων, αριθμός δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου, τόπος και χρόνος γέννησης, πλήρης διεύθυνση κατοικίας) των διαχειριστών και των εκπροσώπων αυτής. Αν τα πρόσωπα του προηγούμενου εδαφίου είναι νομικά πρόσωπα, τους αριθμούς Γ.Ε.ΜΗ., εφόσον υπάρχουν, και τα βασικά στοιχεία εξατομίκευσής τους (επωνυμία, νομική μορφή, έδρα)

2. Η άδεια διαμονής και, όπου απαιτείται, άδεια εργασίας προκειμένου για υπηκόους χωρών εκτός Ε.Ε. των ιδρυτών, των εταίρων και των διαχειριστών.

3. Ο κύριος και τυχόν δευτερεύοντες κωδικοί αριθμοί δραστηριότητας (ΚΑΔ) και κάθε μεταβολή ή διακοπή αυτών, καθώς και ο αριθμός φορολογικού μητρώου (Α.Φ.Μ.) της εταιρείας, των εταίρων και των διαχειριστών.

4. Εάν η εταιρεία είναι μονοπρόσωπη, τα πλήρη στοιχεία του μοναδικού εταίρου.

Άρθρο 7

Ανώνυμες Εταιρείες με μετοχές εισηγμένες σε οργανωμένη αγορά

Τα στοιχεία που καταχωρίζονται στη Μερίδα Ανώνυμης Εταιρείας με μετοχές εισηγμένες σε οργανωμένη αγορά που εδρεύει στην Ελλάδα είναι αυτά που προβλέπονται στο άρθρο 5 της παρούσας και επιπλέον η άδεια εισαγωγής των μετοχών τους (αρχικής και μεταγενέστερων) σε οργανωμένη αγορά που εδρεύει στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις.

Άρθρο 8

Ανώνυμες Εταιρείες επενδύσεων χαρτοφυλακίου και Ανώνυμες Εταιρείες διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων

Τα στοιχεία που καταχωρίζονται στη Μερίδα Ανώνυμης Εταιρείας επενδύσεων χαρτοφυλακίου και Ανώνυμης Εταιρείας διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων είναι αυτά που προβλέπονται από το άρθρ. 5 της παρούσας απόφασης και επιπλέον η ειδική άδεια λειτουργίας της εταιρείας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 28 του Ν. 3606/2007 και στο άρθρο 6 του Ν. 3283/2004, αντίστοιχα..

Άρθρο 9

Πιστωτικά Ιδρύματα

Τα στοιχεία που καταχωρίζονται στη Μερίδα ενός πιστωτικού ιδρύματος, είναι αυτά που προβλέπονται στο άρθρο 5 της παρούσας απόφασης και επιπλέον η ειδική άδεια λειτουργίας του πιστωτικού ιδρύματος από την Τράπεζα της Ελλάδος, όπως προβλέπεται στο άρθρο 5 του Ν. 3601/2007.

Άρθρο 10

Ανώνυμες Ασφαλιστικές Εταιρείες

Τα στοιχεία που καταχωρίζονται στη Μερίδα Ανώνυμης ασφαλιστικής Εταιρείας, είναι αυτά που προβλέπονται στο άρθρο 5 της παρούσας απόφασης και επιπλέον η ειδική άδεια λειτουργίας από το άρθρο 3 του Ν.Δ. 400/1970.

Άρθρο 11

Ευρωπαϊκές Εταιρείες

Τα στοιχεία που καταχωρίζονται στη Μερίδα μιας ευρωπαϊκής εταιρείας είναι αυτά που προβλέπονται στο άρθρο 5 της παρούσας απόφασης και επιπλέον τα εξής:

1. Η απόφαση ή πράξη σύστασης της ευρωπαϊκής εταιρείας, σύμφωνα με τον Κανονισμό 2157/2001/ΕΚ και το Ν. 3412/2005.

2. Η απόφαση για τη μεταφορά της κεντρικής διοίκησης της εταιρείας στην ελληνική επικράτεια ή, εφόσον βρίσκεται ήδη στην ελληνική επικράτεια η απόφαση μεταφοράς της σε άλλο κράτος μέλος.

3. Κάθε στοιχείο που σύμφωνα με το νόμο δημοσιεύεται στην επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (άρθρο 14 Κανονισμού 2157/2001/ΕΚ).

Άρθρο 12

Υποκαταστήματα ημεδαπών υπόχρεων

Τα στοιχεία που καταχωρίζονται στη Μερίδα υποκαταστήματος ημεδαπής υπόχρεου είναι τα εξής:

1. Η πράξη από την οποία προκύπτει η ίδρυση του υποκαταστήματος.

2. Τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας (ονοματεπώνυμο, ονοματεπώνυμο γονέων, αριθμός δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου, τόπος και χρόνος γέννησης, πλήρης διεύθυνση κατοικίας) και ο Α.Φ.Μ. του ή των προσώπων που έχουν την εξουσία να δεσμεύουν τον υπόχρεο εφόσον δεν ταυτίζονται με το υπάρχον για τη δραστηριότητα του υποκαταστήματος και να τον εκπροσωπούν ενώπιον δικαστηρίου, με μνεία της έκτασης των αρμοδιοτήτων τους.

3. Η επωνυμία του υποκαταστήματος, εφόσον δεν είναι ίδια με την επωνυμία της εταιρείας, η διεύθυνση και τα στοιχεία επικοινωνίας, όπως και το αντικείμενο εργασιών του υποκαταστήματος.

4. Ο κύριος και τυχόν δευτερεύοντες κωδικοί αριθμοί δραστηριότητας (ΚΑΔ) του υποκαταστήματος και κάθε μεταβολή ή διακοπή αυτών.

5. Το κλείσιμο του υποκαταστήματος.

Άρθρο 13

Υποκαταστήματα στην ημεδαπή αλλοδαπών εταιρειών της περιπτωσης ζ΄ της παρ. 1 του Ν. 3419/2005

Τα στοιχεία που καταχωρίζονται στη Μερίδα υποκαταστήματος στην ημεδαπή αλλοδαπής εταιρείας της περίπτωσης ζ΄ της παρ. 1 του Ν. 3419/2005 είναι τα προβλεπόμενα στα άρθρο 7α παρ. 2, 50 και 50α του Κ.Ν. 2190/1920 και επιπλέον:

1. Ο Α.Φ.Μ. του ή των μονίμων εκπροσώπων της εταιρίας για τη δραστηριότητα του υποκαταστήματος,

2. Η άδεια διαμονής και, όπου απαιτείται, άδεια εργασίας προκειμένου για υπηκόους χωρών εκτός Ε.Ε., του ή των μονίμων εκπροσώπων της εταιρείας για τη δραστηριότητα του υποκαταστήματος,

3. Ο κύριος και τυχόν δευτερεύοντες κωδικοί αριθμοί δραστηριότητας (ΚΑΔ) του υποκαταστήματος και κάθε μεταβολή ή διακοπή αυτών, καθώς και

4. Ο αριθμός φορολογικού μητρώου (Α.Φ.Μ.) του υποκαταστήματος.

Άρθρο 14

Υποκαταστήματα στην ημεδαπή αλλοδαπών εταιρειών της περιπτωσης η΄της παρ. 1 του Ν. 3419/2005

Τα στοιχεία που καταχωρίζονται στη Μερίδα υποκαταστήματος στην ημεδαπή αλλοδαπής εταιρείας της περίπτωσης η΄ της παρ. 1 του Ν. 3419/2005 είναι, τα προβλεπόμενα στα άρθρα 7α παρ. 3 και 50 επ. του Κ.Ν. 2190/1920, και επιπλέον:

1. Ο Α.Φ.Μ του ή των μονίμων εκπροσώπων της εταιρείας για τη δραστηριότητα του υποκαταστήματος,

2. Η άδεια διαμονής και, όπου απαιτείται, άδεια εργασίας προκειμένου για υπηκόους χωρών εκτός Ε.Ε., του ή των μονίμων εκπροσώπων της εταιρείας για τη δραστηριότητα του υποκαταστήματος,

3. Ο κύριος και τυχόν δευτερεύοντες κωδικοί αριθμοί δραστηριότητας (ΚΑΔ) του υποκαταστήματος και κάθε μεταβολή ή διακοπή αυτών, καθώς και

4. Ο αριθμός φορολογικού μητρώου (Α.Φ.Μ.) του υποκαταστήματος.

Άρθρο 15

Υποκαταστήματα στην ημεδαπή αλλοδαπών προσώπων της περίπτωσης θ΄ της παρ. 1 του Ν. 3419/2005

Τα στοιχεία που καταχωρίζονται στη Μερίδα υποκαταστήματος στην ημεδαπή αλλοδαπού προσώπου της περιπτωσης θ΄ της παρ. 1 του Ν. 3419/2005 είναι:

1. Η πράξη του κατά περίπτωση αρμοδίου οργάνου, σχετικά με την ίδρυση του υποκαταστήματος.

2. Τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας (ονοματεπώνυμο, ονοματεπώνυμο γονέων, αριθμός δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου, τόπος και χρόνος γέννησης, πλήρης διεύθυνση κατοικίας) και ο Α.Φ.Μ. του ή των προσώπων που έχουν την εξουσία να δεσμεύουν τον υπόχρεο για τη δραστηριότητα του υποκαταστήματος και να τον εκπροσωπούν ενώπιον δικαστηρίου, με μνεία της έκτασης των αρμοδιοτήτων τους.

3. Η άδεια διαμονής και, όπου απαιτείται, άδεια εργασίας προκειμένου για υπηκόους χωρών εκτός Ε.Ε., του ή των μονίμων εκπροσώπων της εταιρείας για τη δραστηριότητα του υποκαταστήματος.

4. Η επωνυμία του υποκαταστήματος, η διεύθυνση και τα στοιχεία επικοινωνίας, όπως και το αντικείμενο εργασιών του υποκαταστήματος.

5. Ο κύριος και τυχόν δευτερεύοντες κωδικοί αριθμοί δραστηριότητας (ΚΑΔ) και κάθε μεταβολή ή διακοπή αυτών, καθώς και ο Α.Φ.Μ. του υποκαταστήματος

6. Το κλείσιμο του υποκαταστήματος.

Άρθρο 16

Αστικοί, Αλληλασφαλιστικοί και Πιστωτικοί Συνεταιρισμοί

Τα στοιχεία που καταχωρίζονται στη Μερίδα αστικού, αλληλασφαλιστικού και πιστωτικού συνεταιρισμού είναι, τα προβλεπόμενα ως καταχωρητέα από τις διατάξεις του Ν. 1667/1986 Αστικοί συνεταιρισμοί και άλλες διατάξεις (ΦΕΚ 196/τ.Α΄/6.12.1986) ως ισχύει στο Μητρώο Αστικών Συνεταιρισμών και επιπλέον ο κύριος και τυχόν δευτερεύοντες κωδικοί αριθμοί δραστηριότητας (ΚΑΔ) του συνεταιρισμού και κάθε μεταβολή ή διακοπή αυτών και ο Α.Φ.Μ. του συνεταιρισμού καθώς και τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας (ονοματεπώνυμο, ονοματεπώνυμο γονέων, αριθμός δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου, τόπος και χρόνος γέννησης, πλήρης διεύθυνση κατοικίας) και ο Α.Φ.Μ. των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των εκπροσώπων αυτού.

Άρθρο 17

Ευρωπαϊκοί Όμιλοι Οικονομικού Σκοπού

Τα στοιχεία που καταχωρίζονται στη Μερίδα Ευρωπαϊκού Ομίλου Οικονομικού Σκοπού (Ε.Ο.Ο.Σ.) είναι τα προβλεπόμενα στο άρθρο 5 του Π.Δ. 38/1992 και επιπλέον οι κωδικοί αριθμοι δραστηριότητας και ο Α.Φ.Μ. του Ε.Ο.Ο.Σ. καθώς και τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας (ονοματεπώνυμο, ονοματεπώνυμο γονέων, αριθμός δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου, τόπος και χρόνος γέννησης, πλήρης διεύθυνση κατοικίας) και ο Α.Φ.Μ. των διαχειριστών και των εκπροσώπων αυτού

Άρθρο 18

Κοινοπραξίες

1. Αν η κοινοπραξία συστήθηκε με σκοπό τον συντονισμό της δραστηριότητας των μελών της, στην Μερίδα της καταχωρίζονται τα στοιχεία που προβλέπονται περί αστικής εταιρείας στο άρθρο 18 της παρούσας, το οποίο εφαρμόζεται αναλογικά.

2. Αν η κοινοπραξία ασκεί εμπορική δραστηριότητα, καταχωρίζεται υποχρεωτικά στο Γ.Ε.ΜΗ. και στην Μερίδα της καταχωρίζονται τα στοιχεία που προβλέπονται περί ομορρύθμων εταιρειών στο άρθρο 4 της παρούσας, το οποίο εφαρμόζεται αναλογικά.

Άρθρο 19

Αστικές Εταιρείες που προβλέπονται στο άρθρο 784 ΑΚ

Τα στοιχεία που καταχωρίζονται στη Μερίδα στο Γ.Ε.ΜΗ αστικής εταιρείας του άρθρου 784 ΑΚ είναι τα εξής:

1. Το έγγραφο σύστασης μαζί με όλες τις τροποποιήσεις σε κωδικοποιημένη μορφή.

2. Η επωνυμία, ο διακριτικός τίτλος και κάθε μεταγενέστερη μεταβολή, η έδρα και η πλήρης διεύθυνση της εταιρείας.

3. Τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας (ονοματεπώνυμο, ονοματεπώνυμο γονέων, αριθμός δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου, τόπος και χρόνος γέννησης, πλήρης διεύθυνση κατοικίας) και η έκταση των εξουσιών του εκάστοτε διαχειριστή.

4. Η άδεια διαμονής και, όπου απαιτείται, άδεια εργασίας προκειμένου για υπηκόους χωρών εκτός Ε.Ε. των εταίρων και του εκάστοτε διαχειριστή.

5. Ο κύριος και τυχόν δευτερεύοντες κωδικοί αριθμοί δραστηριότητας (ΚΑΔ) της εταιρείας και κάθε μεταβολή ή διακοπή αυτών και ο αριθμός φορολογικού μητρώου (Α.Φ.Μ.) της εταιρείας και του εκάστοτε διαχειριστή.

Άρθρο 20

Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες

Τα στοιχεία που καταχωρίζονται στη Μερίδα ιδιωτικής κεφαλαιουχικής εταιρείας είναι τα προβλεπόμενα στο άρθρο 52 του Ν. 4072/2012 όπως ισχύει, και επιπλέον

1. Το έγγραφο σύστασης μαζί με όλες τις τροποποιήσεις σε κωδικοποιημένη μορφή.

2. Η εταιρική επωνυμία, ο διακριτικός τίτλος, η έδρα και η πλήρης διεύθυνση, ο σκοπός, η διάρκεια, οι εισφορές κατά κατηγορία και η αξία αυτών, το κεφάλαιο της εταιρείας, ο συνολικός αριθμός των εταιρικών μεριδίων.

3. Τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας (ονοματεπώνυμο, ονοματεπώνυμο γονέων, αριθμός δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου, τόπος και χρόνος γέννησης, πλήρης διεύθυνση κατοικίας) των εταίρων με εγγυητικές εισφορές, των διαχειριστών και των εκπροσώπων αυτής. Αν τα πρόσωπα του προηγούμενου εδαφίου είναι νομικά πρόσωπα, τους αριθμούς Γ.Ε.ΜΗ., εφόσον υπάρχουν, και τα βασικά στοιχεία εξατομίκευσής τους (επωνυμία, νομική μορφή, έδρα).

4. Η άδεια διαμονής και, όπου απαιτείται, άδεια εργασίας προκειμένου για υπηκόους χωρών εκτός Ε.Ε. των ιδρυτών, των εταίρων και των διαχειριστών.

5. Ο κύριος και τυχόν δευτερεύοντες κωδικοί αριθμοί δραστηριότητας (ΚΑΔ) και κάθε μεταβολή ή διακοπή αυτών, καθώς και ο αριθμός φορολογικού μητρώου (Α.Φ.Μ.) της εταιρείας, των εταίρων και των διαχειριστών.

6. Εάν η εταιρεία είναι μονοπρόσωπη, τα πλήρη στοιχεία του μοναδικού εταίρου.

Άρθρο 21

Λοιπά νομικά πρόσωπα ή ενώσεις προσώπων

Υπό την επιφύλαξη της παραγράφου 3 του άρθρου 2, τα στοιχεία που καταχωρίζονται στη Μερίδα στο Γ.Ε.ΜΗ λοιπών νομικών προσώπων ή ενώσεων προσώπων είναι τα εξής:

1. Η νομική μορφή.

2. Το έγγραφο σύστασης μαζί με όλες τις τροποποιήσεις σε κωδικοποιημένη μορφή.

3. Η επωνυμία, ο διακριτικός τίτλος και κάθε μεταγενέστερη μεταβολή, η έδρα και η πλήρης διεύθυνση, η διάρκεια του νομικού προσώπου ή της ένωσης προσώπων και το ύψος του τυχόν κεφαλαίου.

4. Τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας (ονοματεπώνυμο, ονοματεπώνυμο γονέων, αριθμός δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου, τόπος και χρόνος γέννησης, πλήρης διεύθυνση κατοικίας) και ο Α.Φ.Μ. του ή των προσώπων που ως όργανα, μέλη οργάνου, ή υποκατάστατα όργανα διοικούν, εκπροσωπούν, εποπτεύουν ή ελέγχουν το νομικό πρόσωπο ή την ένωση προσώπων.

5. Τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας (ονοματεπώνυμο, ονοματεπώνυμο γονέων, αριθμός δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου, τόπος και χρόνος γέννησης, πλήρης διεύθυνση κατοικίας) και ο Α.Φ.Μ. των εταίρων ή μελών του νομικού προσώπου ή της ένωσης προσώπων με αναφορά της έκτασης ευθύνης τους για τις υποχρεώσεις.

6. Η άδεια διαμονής και, όπου απαιτείται, άδεια εργασίας προκειμένου για υπηκόους χωρών εκτός Ε.Ε. των προσώπων των παραγράφων 4 & 5.

7. Ο κύριος και τυχόν δευτερεύοντες κωδικοί αριθμοί δραστηριότητας (ΚΑΔ) και κάθε μεταβολή ή διακοπή αυτών και ο αριθμός φορολογικού μητρώου (Α.Φ.Μ.) του νομικού προσώπου ή της ένωσης προσώπων.

Άρθρο 22

Έναρξη ισχύος

Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 19 Απριλίου 2012

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΞΥΝΙΔΗΣ

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671