ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
07.06.2023

ΑΑΔΕ: Έρχεται νέα εφαρμογή για το φορολογικό ημερολόγιο – Πώς θα λειτουργεί και ποιους θα αφορά.

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

ΑΑΔΕ: Έρχεται νέα εφαρμογή για το φορολογικό ημερολόγιο – Πώς θα λειτουργεί και ποιους θα αφορά

Έρχεται νέα εφαρμογή από την ΑΑΔΕ μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να βλέπουν το φορολογικό προφίλ τους, τις οφειλές τους προς την Εφορία, να πληρώνουν μέσω κάρτας από το κινητό τους αλλά και να παίρνουν γενικές και προσωποποιημένες ενημερώσεις για τις υποχρεώσεις στα smartphone τους.

Ουσιαστικά η νέα εφαρμογή θα λειτουργεί, σύμφωνα με την εφημερίδα ” ΤΑ ΝΕΑ” και ως φορολογικό ημερολόγιο. Ο επαγγελματίας για παράδειγμα θα λαμβάνει ενημερώσεις για τις ημερομηνίες υποβολής της δήλωσης ΦΠΑ και την καταληκτική ημερομηνία πληρωμής φόρου.

Εάν για παράδειγμα μέχρι τις 30 Ιουνίου δεν έχει πληρώσει κάποιος τον ΦΠΑ, τότε θα λαμβάνει μήνυμα υπενθύμισης. Το ίδιο θα γίνεται και για τον φόρο εισοδήματος, τον ΕΝΦΙΑ ή για κάποιον οφειλέτη που έχει ενταχθεί σε κάποια από τις ρυθμίσεις.

Με τα ληξιπρόθεσμα να ξεπερνούν τα 113 δισ. ευρώ και τους φορολογούμενους να ρυθμίζουν μόνο τα 4,7 δισ. ευρώ, τα τηλεφωνήματα της Φορολογικής Διοίκησης έχουν πάρει και πάλι φωτιά. Στη λίστα βρίσκονται κυρίως φορολογούμενοι που εμφανίζουν για πρώτη φορά ληξιπρόθεσμες οφειλές (φρέσκες ληξιπρόθεσμες οφειλές) μικροοφειλέτες παλαιότερων για υπενθύμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών αλλά και όσοι δεν έχουν υποβάλει εμπρόθεσμα δηλώσεις ΦΠΑ ή δήλωση φόρου μισθωτών υπηρεσιών ή άφησαν απλήρωτα ποσά ΦΠΑ ή φόρου εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ ή άλλων φόρων.

Πηγή: https://www.enikonomia.gr

 

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671