ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
04.05.2023

Υπεγράφη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον κλάδο ζαχαρωδών.

Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

Υπεγράφη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον κλάδο ζαχαρωδών

Η σύμβαση προβλέπει από τον Μάιο του 2023 σωρευτική αύξηση 5% μέχρι το τέλος του 2025, για όλες τις κατηγορίες εργαζομένων.

Ο ΣΕΒ υπέγραψε με την Ένωση Βιομηχανιών Βιοτεχνιών Ζαχαρωδών Ελλάδος (ΕΒΒΖΕ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της Βιομηχανίας και Βιοτεχνίας Ζαχαρωδών.

Η σύμβαση, με έναρξη ισχύος από 1η Ιανουαρίου 2023, καλύπτει το προσωπικό που απασχολείται στις βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις ζαχαρωδών προϊόντων όλης της χώρας, οι οποίες είναι μέλη του ΣΕΒ και της ΕΒΒΖΕ.

Ειδικότερα, η σύμβαση προβλέπει από τον Μάιο του 2023 σωρευτική αύξηση 5% μέχρι το τέλος του 2025, για όλες τις κατηγορίες εργαζομένων.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ κ. Ευθύμιος Ο. Βιδάλης τόνισε ότι «ο ΣΕΒ, ανταποκρινόμενος στα αιτήματα των κλαδικών συνδέσμων μελών του, υπέγραψε τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της Βιομηχανίας και Βιοτεχνίας Ζαχαρωδών, η οποία ισχύει μέχρι το τέλος του 2025. Με τον τρόπο αυτό, αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευση του συνδέσμου στον θεσμό των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, οι οποίες έχουν στόχο την αναπροσαρμογή των κατωτάτων μισθών και ημερομισθίων, τη διατήρηση και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και την ενίσχυση των θέσεων εργασίας, καθώς και την ενίσχυση του διαλόγου των εκπροσώπων επιχειρήσεων και εργαζομένων και τη διατήρηση της εργασιακής ειρήνης».

Η συλλογική σύμβαση εργασίας στον κλάδο ζαχαρωδών

Πηγή : https://www.euro2day.gr/

 

 

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671