ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
12.04.2023

Τροπολογία για ρύθμιση μέσω εξωδικαστικού χρεών από εταιρείες που εκκαθαρίστηκαν.

Τετάρτη 12 Απριλίου 2023

Τροπολογία για ρύθμιση μέσω εξωδικαστικού χρεών από εταιρείες που εκκαθαρίστηκαν

Αφορά οφειλές προς το Δημόσιο νομικών προσώπων που έχουν λυθεί ή και εκκαθαριστεί και βαρύνουν τα συνυπεύθυνα κατά νόμο πρόσωπα, οι οποίες όμως δεν έχουν ακόμα βεβαιωθεί στους προσωπικούς Α.Φ.Μ.

«Οφειλές προς το Δημόσιο που έχουν βεβαιωθεί σε βάρος νομικού προσώπου της Παρούσας περίπτωσης δύνανται να ρυθμιστούν με αίτηση τρίτου προσώπου, που έχει κατά νόμο εις ολόκληρον ευθύνη με το υπό εκκαθάριση νομικό πρόσωπο για τις βεβαιωμένες σε βάρος του οφειλές, εφόσον ο αιτών δεν εξαιρείται από το πεδίο εφαρμογής του Παρόντος κεφαλαίου. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ρυθμίζονται τεχνικά και άλλα θέματα για την απεικόνιση στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών των οφειλών του νομικού προσώπου σε αίτηση συνυπεύθυνων προσώπων».

Η παραπάνω διάταξη ενσωματώνεται σε τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών η οποία κατατέθηκε στη Βουλή. Αφορά σε αιτούντες που επιθυμούν να ρυθμίσουν μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού του ν. 4738/2020 οφειλές προς το Δημόσιο και προέρχονται από εταιρείες που έχουν λυθεί ή εκκαθαρισθεί, βαρύνουν αυτούς ως συνυπεύθυνα κατά νόμο πρόσωπα, αλλά δεν έχουν ακόμα βεβαιωθεί στον προσωπικό τους Α.Φ.Μ.

Όπως εξηγείται στην τροπολογία, οι οφειλές προς το Δημόσιο νομικών προσώπων που έχουν λυθεί ή και εκκαθαριστεί, που βαρύνουν τα συνυπεύθυνα κατά νόμο πρόσωπα, δεν μπορούσαν να ρυθμισθούν μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών με την αίτηση των συνυπεύθυνων κατά νόμο προσώπων, διότι δεν έχουν ακόμα βεβαιωθεί στους προσωπικούς Α.Φ.Μ. Για τον λόγο αυτό, με την προτεινόμενη διάταξη επιχειρείται η απεικόνιση στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού και των οφειλών αυτών στην αίτηση των συνυπεύθυνων κατά νόμο προσώπων, ώστε να καταστεί δυνατή η υπαγωγή και η ρύθμισή τους μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών.

Πηγή : https://www.euro2day.gr/

 

 

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671