ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
25.07.2022

Τσακλόγλου: Νέο «όχι» στα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων.

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

Τσακλόγλου: Νέο «όχι» στα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων

«Τα δημοσιονομικά περιθώρια δεν είναι ανεξάντλητα», απάντησε για τους συνταξιούχους που δεν είχαν προσφύγει δικαστικά. «Αποκλείονται περίπου 2,2 εκατ. συνταξιούχοι -εκ των οποίων οι μισοί είναι χαμηλοσυνταξιούχοι», τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Γ. Μουλκιώτης.

Ένα νέο «όχι» στα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων για τους συνταξιούχους που δεν προσέφυγαν δικαστικά ήταν η απάντηση του αρμόδιου υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Παναγιώτη Τσακλόγλου, στη σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Γιώργος Μουλκιώτης.

Ο κ. Τσακλόγου επικαλέσθηκε τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει δαπανήσει 42 δισ. ευρώ για τη στήριξη εργαζόμενων και συνταξιούχων λόγω της πανδημικής και της ενεργειακής κρίσης.

«Τα δημοσιονομικά περιθώρια δεν είναι ανεξάντλητα», είπε, επισημαίνοντας ότι το ΣτΕ δικαίωσε όσους προσέφυγαν δικαστικά και, άρα, πρέπει να τηρηθούν οι αποφάσεις της δικαιοσύνης.

Ο κ. Μουλκιώτης αντέταξε τις διαβεβαιώσεις του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα προς τους συνταξιούχους ότι δεν χρειάζεται να προσφύγουν όλοι δικαστικά, με αποτέλεσμα όσοι τον άκουσαν να μένουν τώρα εκτός δικαίωσης.

Για τον λόγο αυτό, πρόσθεσε, «είναι ηθική υποχρέωση της κυβέρνησης να καταβάλει τα αναδρομικά στο σύνολο των συνταξιούχων, είτε προσέφυγαν είτε όχι».

Και πρόσθεσε επιπλέον: «Η κυβέρνηση όπου θέλει βρίσκει δημοσιονομικά περιθώρια, μόνο για τα χαμηλά εισοδήματα δεν βρίσκει». Παρέπεμψε προς τούτο σε αποφάσεις όπως για τις γονικές παροχές ή στη φορολόγηση μερισμάτων με 5%, δηλαδή «για τους λίγους».

Επικαλέσθηκε, δε, την τεράστια αύξηση του κόστους ζωής σήμερα, «που είναι Γολγοθάς για τους χαμηλοσυνταξιούχους».

«Αποκλείονται περίπου 2,2 εκατ. συνταξιούχοι -εκ των οποίων οι μισοί είναι χαμηλοσυνταξιούχοι- και μόνο 300.000-350.000 συνταξιούχοι, όσοι δηλαδή είχαν προσφύγει δικαστικά μέχρι την 31.07.2020, δικαιούνται να συνεχίσουν τον δικαστικό αγώνα για επιστροφή αναδρομικών σε επικούρηση και δώρα».

Πηγή: https://www.euro2day.gr/

 

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671