ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (πλην Υπ. Οικονομικών)"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
28.11.2021

Υποβολή δηλώσεων από επιχειρήσεις του πολιτισμού για την οικονομική ενίσχυση κάλυψης θέσεων θεατή / εισιτηρίου.

Πρωτότυπο έγγραφο

[Σημείωση: Με την από 26/11/2021 Ανακοίνωση του ΕΡΓΑΝΗ ορίζονταν τα εξής:
« ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2021
Από σήμερα Παρασκευή 26/11/2021 έως 10/12/2021
, οι επιχειρήσεις θεάτρων, μουσικών σκηνών, χοροθεάτρων, συναυλιακών χώρων και χώρων παραστάσεων, κινηματογράφου και διανομέων κινηματογραφικών ταινιών σε κινηματογράφους, μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για την οικονομική ενίσχυση του άρθρου 70 του ν. 4745/2020, η οποία έχει τη μορφή οικονομικής κάλυψης θέσεων θεατή/ εισιτηρίου για το έτος 2021, στην ειδική πλατφόρμα stirizoumetonpolitismo.services.gov.gr, που τηρείται στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ, σύμφωνα με τις αναλυτικές αναρτημένες σε αυτό οδηγίες.».]

_______

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

25/11/2021

ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΛΥΨΗΣ ΘΕΣΕΩΝ ΘΕΑΤΗ /ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

ΕΤΟΥΣ 2021

1. Από την Παρασκευή 26/11/2021 οι επιχειρήσεις του Πολιτισμού μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για την οικονομική ενίσχυση του άρθρου 70 του ν. 4745/2020, η οποία έχει τη μορφή οικονομικής κάλυψης θέσεων θεατή/ εισιτηρίου για το έτος 2021, στην ειδική πλατφόρμα stirizoumetonpolitismo.services.gov.gr, που τηρείται στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ, ως ακολούθως:

Α. ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΘΕΑΤΡΩΝ – ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΚΗΝΩΝ ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΩΝ – ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ - ΧΩΡΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα ή μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις και γενικά οι επιχειρήσεις εκτός Κεντρικής Κυβέρνησης και ΟΤΑ, θεάτρων, μουσικών σκηνών, χοροθεάτρων, συναυλιακών χώρων και χώρων παραστάσεων, υποκείμενες σε ΦΠΑ, που έχουν κύριο ή δευτερεύοντα ΚΑΔ έναν από τους ακόλουθους: 90.01, 90.02, 90.03, 90.04, 93.29.2, οι οποίες:

α) έχουν λειτουργήσει ή λειτουργούν επί αδειοδοτημένου χώρου, με άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας ή με δήλωση γνωστοποίησης της έναρξης λειτουργίας της δραστηριότητας μέσω της ιστοσελίδας https//notifybusiness.gov.gr, είτε θεάτρου, είτε μουσικής σκηνής ή γενικά χώρου παραστάσεων, εξαιρουμένων των αθλητικών εγκαταστάσεων,

και

β) παρουσιάζουν πτώση κύκλου εργασιών για το έτος 2020 σε σχέση με το έτος 2019 τουλάχιστον 20%,

υποβάλλουν:

1. Αίτηση/υπεύθυνη δήλωση ένταξης στην οικονομική ενίσχυση για τους μήνες Ιανουάριο έως και Νοέμβριο 2021.

Ειδικότερα:

Ι. Στην περίπτωση επιχείρησης που παρέμεινε κλειστή με εντολή δημόσιας αρχής ή κατ’ επιλογή για χρονικά διαστήματα εντός των μηνών Ιανουαρίου έως και Νοεμβρίου 2021, ο δικαιούχος που διαχειρίζεται την αίθουσα (υπομισθωτής/μισθωτής/ιδιοκτήτης) υποβάλλει για τα αντίστοιχα χρονικά διαστήματα το ειδικό έντυπο «Αίτηση/υπεύθυνη δήλωση υπομισθωτή/μισθωτή/ιδιοκτήτη ή προσώπου στο οποίο παραχωρείται η χρήση χώρου θεάτρων, μουσικών σκηνών, χοροθεάτρων, συναυλιακών χώρων και χώρων παραστάσεων ένταξης στην οικονομική ενίσχυση του Πολιτισμού του άρθρου 70 του ν. 4745/2020».

Στην οικονομική ενίσχυση για τους μήνες Ιανουάριο έως και Απρίλιο 2021 δεν υπάγεται η επιχείρηση που δραστηριοποιείται μόνο σε υπαίθριο χώρο.

Σε περίπτωση περισσότερων υπομισθωτών, μισθωτών και ιδιοκτητών, την ανωτέρω αίτηση/υπεύθυνη δήλωση την υποβάλλει ο κάθε ένας χωριστά, δηλώνοντας το ποσοστό συμμετοχής του στην υπομίσθωση/μίσθωση/ιδιοκτησία, επί του οποίου θα υπολογιστεί η οικονομική ενίσχυση.

Επίσης, η επιχείρηση υποβάλλει στο Π.Σ ΕΡΓΑΝΗ τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

α) η άδεια λειτουργίας ή δήλωση γνωστοποίησης της έναρξης λειτουργίας της δραστηριότητας ή άλλο έγγραφο που έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή, του θεάτρου/μουσικής σκηνής/χοροθεάτρου/συναυλιακού χώρου/χώρου παραστάσεων και

β) συμφωνητικό υπομίσθωσης/μίσθωσης σε ισχύ για το χρονικό διάστημα που αιτείται, νομίμως αναρτημένο στο taxisnet /συμφωνητικό παραχώρησης χρήσης σε ισχύ για το χρονικό διάστημα που αιτείται, καθώς και αποδεικτικό νόμιμης γνωστοποίησης στο taxisnet ή συμβόλαιο κυριότητας .

ΙΙ. Στην περίπτωση επιχείρησης που λειτούργησε για χρονικά διαστήματα εντός των μηνών Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και Νοεμβρίου 2021, ο παραγωγός υποβάλλει ανά παραγωγή/ έργο το ειδικό έντυπο «Αίτηση/υπεύθυνη δήλωση παραγωγού ένταξης στην οικονομική ενίσχυση του Πολιτισμού του άρθρου 70 του ν. 4745/2020».

Σε περίπτωση συμπαραγωγής παράστασης/έργου, η ανωτέρω υπεύθυνη δήλωση υποβάλλεται από τον κάθε έναν παραγωγό χωριστά, δηλώνοντας το ποσοστό συμμετοχής του στην παραγωγή, επί του οποίου θα υπολογιστεί η οικονομική ενίσχυση.

Επίσης, η επιχείρηση υποβάλλει στο Π.Σ ΕΡΓΑΝΗ τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

α) η άδεια λειτουργίας ή δήλωση γνωστοποίησης ή άλλο έγγραφο που έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή στο οποίο αναγράφεται ο αριθμός των θέσεων του χώρου του θεάτρου/ μουσικής σκηνής/ χοροθεάτρου/συναυλιακού χώρου/χώρου παραστάσεων β) συμφωνητικό μίσθωσης σε ισχύ για το χρονικό διάστημα που αιτείται και αποδεικτικό ανάρτησης του νομίμως στο taxisnet /συμφωνητικό παραχώρησης χρήσης χώρου σε ισχύ για το χρονικό διάστημα που αιτείται και αποδεικτικά νόμιμης γνωστοποίησης στο taxisnet γ) το συμφωνητικό συμπαραγωγής, όπου αυτό απαιτείται σε ισχύ για το χρονικό διάστημα που αιτείται και αποδεικτικά νόμιμης γνωστοποίησης στο taxisnet .

2. Αίτηση / δήλωση υπαγωγής επιχείρησης στο Προσωρινό Πλαίσιο ή στον Καν. 1407/2013 (De minimis), σύμφωνα με το ειδικό έντυπο «Αίτηση / δήλωση υπαγωγής επιχείρησης στο Προσωρινό Πλαίσιο ή στον Καν. 1407/2013 (De minimis)» ανεξαρτήτως του πλήθους των δηλώσεων ένταξης στην οικονομική ενίσχυση που υποβάλλονται από τον δικαιούχο (1 αίτηση ανά ΑΦΜ).

Εφόσον η επιχείρηση αιτείται να ενισχυθεί βάσει του Προσωρινού Πλαισίου, υποβάλλει, στο Π.Σ ΕΡΓΑΝΗ τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

α. Ενιαίο πιστοποιητικό δικαστικής φερεγγυότητας εν ισχύ και, μόνο όταν η επιχείρηση δεν εμπίπτει στην περίπτωση ανεξάρτητων ατομικών, μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, β. υπεύθυνη δήλωση του λογιστή της επιχείρησης που να βεβαιώνει ότι η επιχείρηση την 31.12.2019 (ανάλογα με τη νομική μορφή και το είδος των βιβλίων της επιχείρησης), δεν ήταν προβληματική σε επίπεδο αιτούσας επιχείρησης καθώς και σε επίπεδο ενιαίας επιχείρησης σύμφωνα με τον ορισμό του σημείου 18 του άρθρου 2 του Κανονισμού (ΕΕ) 651/2014.

Σημειώνονται τα ακόλουθα:

1. Σε περίπτωση που το ίδιο πρόσωπο είναι και παραγωγός λειτουργούσας επιχείρησης και υπομισθωτής/μισθωτής/ιδιοκτήτης ή πρόσωπο στο οποίο παραχωρείται η χρήση χώρου κλειστής επιχείρησης θεάτρων, μουσικών σκηνών, χοροθεάτρων, συναυλιακών χώρων και χώρων παραστάσεων είτε με εντολή δημόσιας αρχής είτε από επιλογή, υποβάλλονται αυτοτελείς υπεύθυνες δηλώσεις, μία ως παραγωγός και μία ως υπομισθωτής/μισθωτής/ιδιοκτήτης ή πρόσωπο στο οποίο παραχωρείται η χρήση χώρου για τα αντίστοιχα χρονικά διαστήματα .

2. Σε περίπτωση παραγωγού παράστασης σε υπαίθριο χώρο, ο αριθμός θέσεων του χώρου επί του οποίου υπολογίζεται η οικονομική ενίσχυση δεν μπορεί να υπερβαίνει τον αριθμό των 500 .

3. Σε περίπτωση που το ίδιο πρόσωπο (ίδιο ΑΦΜ) είναι παραγωγός λειτουργούσας επιχείρησης για ένα χρονικό διάστημα εντός του μήνα αναφοράς και υπομισθωτής/μισθωτής/ιδιοκτήτης ή πρόσωπο στο οποίο παραχωρείται ο χώρος κλειστής επιχείρησης για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα του μήνα αναφοράς, η οικονομική ενίσχυση που καταβάλλεται ανά επιχείρηση και ανά χώρο δεν μπορεί να αντιστοιχεί σε περισσότερες από 24 παραστάσεις ανά μήνα .

4. Σε περίπτωση ύπαρξης συμφωνητικού παραχώρησης χρήσης του χώρου, ο υπολογισμός της οικονομικής ενίσχυσης ανά μήνα και ανά θέατρο, μουσική σκηνή, χοροθέατρο, συναυλιακό χώρο, χώρο παραστάσεων γίνεται για κάθε έναν από τους συμβαλλόμενους χωριστά, με βάση τον αριθμό παραστάσεων που προκύπτει από τις ημέρες και ώρες χρήσης του χώρου όπως αυτές αναγράφονται στο συμφωνητικό και δηλώνονται στην αίτηση. Στην περίπτωση αυτή, δεν καταβάλλεται οικονομική ενίσχυση για τον ίδιο χώρο σε περισσότερους από τρεις (3) δικαιούχους.

Προκειμένου για την καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης σε κλειστή επιχείρηση για τους μήνες Ιούνιο έως και Νοέμβριο 2021, το συμφωνητικό παραχώρησης χρήσης χώρου θα πρέπει να έχει υπογραφεί μέχρι 30/9/2021 και να έχει γνωστοποιηθεί στο taxinset έως και την 20/10/2021 .

5. Για τον μήνα Δεκέμβριο 2021 θα δοθεί η δυνατότητα υποβολής ξεχωριστής αίτησης μετά το πέρας του έτους 2021 στις δικαιούχους επιχειρήσεις .

6. Για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2021 δεν θα δίνεται η δυνατότητα υποβολής αίτησης ένταξης στην οικονομική ενίσχυση σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται μόνο σε υπαίθριο χώρο .

Β. ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Οι επιχειρήσεις κινηματογράφου του ιδιωτικού τομέα ή μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις, και γενικά οι επιχειρήσεις εκτός Κεντρικής Κυβέρνησης και Ο.Τ.Α., υποκείμενες σε ΦΠΑ, που έχουν κύριο ή δευτερεύοντα ΚΑΔ 59.14, οι οποίες:

α) έχουν λειτουργήσει ή λειτουργούν επί αδειοδοτημένου χώρου, με άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας ή με δήλωση γνωστοποίησης της έναρξης λειτουργίας της δραστηριότητας μέσω της ιστοσελίδας https//notifybusiness.gov.gr, είτε θεάτρου, είτε μουσικής σκηνής ή γενικά χώρου παραστάσεων, εξαιρουμένων των αθλητικών εγκαταστάσεων,

και

β) παρουσιάζουν πτώση κύκλου εργασιών για το έτος 2020 σε σχέση με το έτος 2019 τουλάχιστον 20%, εκτός από εκείνες που έκαναν έναρξη εργασιών μετά την 1η/1/2019 υπό την προϋπόθεση ότι παρουσιάζουν ζημία κατά το έτος 2020, υποβάλλουν:

1. Αίτηση/υπεύθυνη δήλωση ένταξης στην οικονομική ενίσχυση για τους μήνες Ιανουάριο έως και Νοέμβριο 2021.

Ειδικότερα:

Ι. Στην περίπτωση επιχείρησης που παρέμεινε κλειστή με εντολή δημόσιας αρχής ή κατ’ επιλογή για χρονικά διαστήματα εντός των μηνών Ιανουαρίου έως και Νοεμβρίου 2021, ο δικαιούχος που διαχειρίζεται την αίθουσα υποβάλλει για τα αντίστοιχα χρονικά διαστήματα ειδικό έντυπο «Αίτηση/υπεύθυνη δήλωση κλειστής επιχείρησης κινηματογράφου ένταξης στην οικονομική ενίσχυση του Πολιτισμού του άρθρου 70 του ν. 4745/2020».

Στην οικονομική ενίσχυση για τους μήνες Ιανουάριο έως και Απρίλιο 2021 δεν υπάγεται η επιχείρηση που δραστηριοποιείται μόνο σε υπαίθριο χώρο.

Επίσης, η επιχείρηση υποβάλλει στο Π.Σ ΕΡΓΑΝΗ την άδεια λειτουργίας ή δήλωση γνωστοποίησης του κινηματογράφου ή άλλου εγγράφου που έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή .

ΙΙ. Στην περίπτωση επιχείρησης που λειτούργησε για χρονικά διαστήματα εντός των μηνών Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και Νοεμβρίου 2021, η επιχείρηση υποβάλλει το ειδικό έντυπο «Αίτηση/υπεύθυνη δήλωση λειτουργούσας επιχείρησης κινηματογράφου ένταξης στην οικονομική ενίσχυση του Πολιτισμού του άρθρου 70 του ν. 4745/2020».

Επίσης, η επιχείρηση υποβάλλει στο Π.Σ ΕΡΓΑΝΗ την άδεια λειτουργίας ή δήλωση γνωστοποίησης του κινηματογράφου ή άλλου εγγράφου που έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή .

2. Αίτηση / δήλωση υπαγωγής επιχείρησης στο Προσωρινό Πλαίσιο ή στον Καν. 1407/2013 (De minimis), σύμφωνα με το ειδικό έντυπο «Αίτηση / δήλωση υπαγωγής επιχείρησης στο Προσωρινό Πλαίσιο ή στον Καν. 1407/2013 (De minimis)» ανεξαρτήτως του πλήθος των δηλώσεων ένταξης στην οικονομική ενίσχυση που υποβάλλονται από τον δικαιούχο (1 δήλωση ανά ΑΦΜ).

Εφόσον η επιχείρηση αιτείται να ενισχυθεί βάσει του Προσωρινού Πλαισίου, υποβάλει, στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ, τα εξής δικαιολογητικά:

α. Ενιαίο πιστοποιητικό δικαστικής φερεγγυότητας εν ισχύ και, μόνο όταν η επιχείρηση δεν εμπίπτει στην περίπτωση ανεξάρτητων ατομικών, μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων,

β. υπεύθυνη δήλωση του λογιστή της επιχείρησης που να βεβαιώνει ότι η επιχείρηση την 31.12.2019 (ανάλογα με τη νομική μορφή και το είδος των βιβλίων της επιχείρησης), δεν ήταν προβληματική σε επίπεδο αιτούσας επιχείρησης καθώς και σε επίπεδο ενιαίας επιχείρησης σύμφωνα με τον ορισμό του σημείου 18 του άρθρου 2 του Κανονισμού (ΕΕ) 651/2014.

Σημειώνονται τα ακόλουθα:

1. Σε περίπτωση που μια επιχείρηση κινηματογράφου αιτείται και ως λειτουργούσα και ως κλειστή, για διαφορετικά χρονικά διαστήματα, υποβάλλονται αυτοτελείς υπεύθυνες δηλώσεις .

2. Σε περίπτωση που το ίδιο πρόσωπο είναι λειτουργούσα επιχείρηση κινηματογράφου για ένα χρονικό διάστημα εντός του μήνα αναφοράς και κλειστή επιχείρηση κινηματογράφου για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα του μήνα αναφοράς, η οικονομική ενίσχυση που καταβάλλεται ανά επιχείρηση και ανά χώρο δεν μπορεί να αντιστοιχεί σε περισσότερες από 40 προβολές ανά μήνα .

3. Στην περίπτωση που ο ίδιος χώρος λειτουργεί ως κινηματογράφος και ως θέατρο η οικονομική ενίσχυση καταβάλλεται βάσει της αίτησης που αφορά τον ένα από τους δύο χώρους κατ’ επιλογή της αιτούσας επιχείρησης .

4. Για τον μήνα Δεκέμβριο 2021 θα δοθεί η δυνατότητα υποβολής ξεχωριστής αίτησης μετά το πέρας του έτους στις δικαιούχους επιχειρήσεις .

5. Για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2021 δεν θα δίνεται η δυνατότητα υποβολής αίτησης ένταξης στην οικονομική ενίσχυση σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται μόνο σε υπαίθριο χώρο .

Γ. ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ

Οι επιχειρήσεις διανομέων κινηματογραφικών ταινιών, υποκείμενες σε ΦΠΑ, που έχουν κύριο ή δευτερεύοντα ΚΑΔ 59.13, οι οποίες:

α. είναι διανομείς ταινιών σε κινηματογράφους, και β. παρουσιάζουν πτώση κύκλου εργασιών στο σύνολο της δραστηριότητας του ΚΑΔ 59.13 κατά το έτος 2020 σε σχέση με το έτος 2019 τουλάχιστον 20%, υποβάλλουν:

1. Αίτηση/υπεύθυνη δήλωση ένταξης στην οικονομική ενίσχυση για τους μήνες Ιανουάριο έως και Δεκέμβριο 2021 υποβάλλοντας το ειδικό έντυπο «Αίτηση / υπεύθυνη δήλωση επιχειρήσεων διανομέων κινηματογραφικών ταινιών ένταξης στην οικονομική ενίσχυση του Πολιτισμού του άρθρου 70 του ν. 4745/2020».

Επίσης, η επιχείρηση υποβάλει στο Π.Σ ΕΡΓΑΝΗ συμφωνητικό διανομής με κινηματογραφική αίθουσα που να έχει συναφθεί το έτος 2019 ή το έτος 2020 .

2. Αίτηση / δήλωση υπαγωγής επιχείρησης στο Προσωρινό Πλαίσιο ή στον Καν. 1407/2013 (De minimis), σύμφωνα με το ειδικό έντυπο «Αίτηση / δήλωση υπαγωγής επιχείρησης στο Προσωρινό Πλαίσιο ή στον Καν. 1407/2013 (De minimis)» ανεξαρτήτως του πλήθος των δηλώσεων ένταξης στην οικονομική ενίσχυση που υποβάλλονται από τον δικαιούχο (1 δήλωση ανά ΑΦΜ).

Εφόσον η επιχείρηση αιτείται να ενισχυθεί βάσει του Προσωρινού Πλαισίου, υποβάλει, στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ, τα εξής δικαιολογητικά:

α. Ενιαίο πιστοποιητικό δικαστικής φερεγγυότητας εν ισχύ και, μόνο όταν η επιχείρηση δεν εμπίπτει στην περίπτωση ανεξάρτητων ατομικών, μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων,

β. υπεύθυνη δήλωση του λογιστή της επιχείρησης που να βεβαιώνει ότι η επιχείρηση την 31.12.2019 (ανάλογα με τη νομική μορφή και το είδος των βιβλίων της επιχείρησης), δεν ήταν προβληματική σε επίπεδο αιτούσας επιχείρησης καθώς και σε επίπεδο ενιαίας επιχείρησης σύμφωνα με τον ορισμό του σημείου 18 του άρθρου 2 του Κανονισμού (ΕΕ) 651/2014.

 

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671