ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
19.01.2021

Πάνω από 650.000 αιτήσεις για Επιστρεπτέα Προκαταβολή.

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Πάνω από 650.000 αιτήσεις για Επιστρεπτέα Προκαταβολή

«Προς τα μέσα της επόμενης εβδομάδας φιλοδοξούμε να υπάρχει εκταμίευση πόρων 1,5 δισ. ευρώ. Aυτό το ποσό μαζί με τις υπόλοιπες Επιστρεπτέες αθροίζεται στα 7 δισ. ευρώ», δήλωσε ο υπ. Οικονομικών.

«Το κράτος θα συνεχίζει να πληρώνει όσο χρειαστεί» διαβεβαίωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Χρήστος Σταϊκούρας, αναφερόμενος στις πληττόμενες από την πανδημία επιχειρήσεις, στα νοικοκυριά και στη δημόσια υγεία. «Το επόμενο δίμηνο προγραμματίζουμε την 6η Επιστρεπτέα Προκαταβολή. Κατά τον Μάρτιο, θα καλύψει Ιανουάριο και Φεβρουάριο», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

«Το κράτος θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά στην επιχειρηματικότητα, στη μικρή και μεσαία επιχείρηση. Έχουμε τη δυνατότητα, τα ταμειακά διαθέσιμα είναι 32 δισ. ευρώ» τόνισε.

Όπως επισήμανε ο κ. Σταϊκούρας, οι πληττόμενες επιχειρήσεις μπορούν να βάλουν ένα κομμάτι προσωπικού τους, όσο αυτοί εκτιμούν, σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, δηλαδή το κράτος να αποζημιώνει τις απολαβές τους, ενώ υπάρχουν και άλλες προβλέψεις ελάφρυνσης.

Για τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, ο υπουργός διευκρίνισε ότι «έχουμε δώσει δυνατότητα παράτασης για τον Απρίλιο του 2021 και είχαμε πει ότι το ποσό δεν θα κατατεθεί αμέσως, αλλά θα είναι σε άτοκες ή έντοκες δόσεις, ανάλογα με το χρονικό διάστημα».

Για τους ιδιοκτήτες ακινήτων διευκρίνισε ότι μέχρι τέλος Δεκεμβρίου έγιναν 263.000 συμψηφισμοί. Υπήρχαν περίπου 80.000 περιπτώσεις που δεν έγιναν λόγω λαθών ή απόρριψης αιτήσεων μέχρι Οκτώβριο. Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο κάναμε άλλη διαδικασία να βοηθήσουμε επί μειωμένου ενοικίου, να έρθει το κράτος να αποζημιώσει με το 50% του ποσού αφορολόγητα. «Η πληρωμή Νοεμβρίου θα ξεκινήσει σήμερα και στόχος είναι μέχρι 15 Φεβρουαρίου να κλείσουμε και τον μήνα Δεκέμβριο». Ιανουάριο και Φεβρουάριο οι δικαιούχοι θα πάρουν το 80% ενώ το άλλο 20% είναι αφορολόγητο. Προσδοκούμε μέχρι τέλος Φεβρουαρίου να καλύψουμε και τον Ιανουάριο».

Για την 5η Επιστρεπτέα εξήγησε ότι το μαγαζί που ανοίγει σήμερα στη λιανική δεν θα πληρώσει καθόλου ενοίκιο Ιανουάριο και Φεβρουάριο. «Όσον αφορά τη ρευστότητα, έχουμε μέχρι το πρωί 653.622 αιτήσεις για την Επιστρεπτέα 5» ανακοίνωσε. «Το ότι έχει γίνει αίτηση δε σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι κάποιος είναι και δικαιούχος». «Προς τα μέσα της επομένης εβδομάδας φιλοδοξούμε να υπάρχει εκταμίευση πόρων 1,5 δισ. ευρώ. Αυτό το ποσό μαζί με τις υπόλοιπες Επιστρεπτέες αθροίζεται στα 7 δισ. ευρώ» είπε.

«Επιχειρήσεις που δεν δουλεύουν πολλούς μήνες παίρνουν μεγαλύτερο χρηματικό ποσό. Σε ΚΥΑ προβλέπεται ότι δεν θα επιστραφεί όλο το ποσό από την επιχείρηση, εάν δεν έχει ορθοποδήσει».

Πηγή: https://www.euro2day.gr

 

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671