ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
03.11.2020

Εφάπαξ επίδομα σε 100.000 δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγους - Οι όροι και οι προϋποθέσεις.

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Εφάπαξ επίδομα σε 100.000 δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγους - Οι όροι και οι προϋποθέσεις

Της Αργυρώς Κ. Μαυρούλη

Στη χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης 300 έως 350 ευρώ σε 100.000 αυτοαπασχολούμενους με εισοδηματικά κριτήρια σχεδιάζει η κυβέρνηση έως το τέλος του έτους. Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, εντός της επόμενης εβδομάδας ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης θα προχωρήσει στην κατάθεση διάταξης στη Βουλή που θα προβλέπει την εφάπαξ καταβολή επιδόματος σε περίπου 100.000 δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγους.

Ο προϋπολογισ΅ός για την καταβολή του επιδό΅ατος ΅πορεί να φτάσει έως και τα 30 εκατ. ευρώ. Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας αναφέρουν ότι για τη χορήγηση του επιδό΅ατος θα τεθούν εισοδη΅ατικά κριτήρια, ώστε να το λάβουν οι οικονο΅ικά ασθενέστεροι, ενώ εξετάζεται και το ενδεχό΅ενο να δοθεί και σε όσους εισήλθαν στην αγορά εργασίας τα τελευταία 5 έτη. Με την καταβολή του έκτακτου επιδό΅ατος, η κυβέρνηση θα υλοποιήσει τη δέσ΅ευσή της για την οικονο΅ική ενίσχυση και των αυτοαπασχολού΅ενων που έχουν πληγεί λόγω της πανδη΅ίας του κορωνοϊού. Η διάταξη του νο΅οσχεδίου έχει ήδη συνταχθεί, χωρίς ωστόσο να περιλα΅βάνει το ακριβές ύψος του επιδό΅ατος, το οποίο θα οριστεί σε ΅εταγενέστερο χρόνο ΅ε Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργεί ων Οικονο΅ικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Το επίδο΅α αποτελεί συνέχεια της στήριξης των 600 ευρώ, που είχε παρασχεθεί στους επιστή΅ονες τους ΅ήνες Απρίλιο και Μάιο λόγω των επιπτώσεων του κορωνοϊού.

Η «R» έχει στη διάθεσή της τη διάταξη για την εφάπαξ οικονο΅ική ενίσχυση σε δικηγόρους, ΅ηχανικούς και οικονο΅ολόγους, η οποία προβλέπει τα εξής: Χορηγείται εφάπαξ οικονο΅ική ενίσχυση:

1α) Στους δικηγόρους και ΅ηχανικούς που υπάγονται στον e-ΕΦΚΑ, οι οποίοι είχαν υποχρέωση καταβολής εισφοράς υπέρ του Ειδικού Λογαριασ΅ού Ανεργίας υπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολου΅ένων σύ΅φωνα ΅ε την παρ. 2α του άρθρου 44 του Ν. 3986/2011 (Α’ 152) και οι οποίοι λόγω των συνεπειών του κορωνοϊού COVID-19 είχαν συ΅περιληφθεί στους πληττό΅ενους ΚΑ∆ του υπουργείου Οικονο΅ικών. β) Στους οικονο΅ολόγους που είναι ασφαλισ΅ένοι στον e-ΕΦΚΑ, οι οποίοι είχαν υποχρέωση καταβολής εισφοράς υπέρ του Ειδικού Λογαριασ΅ού Ανεργίας υπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολου΅ένων σύ΅φωνα ΅ε την παρ. 2α του άρθρου 44 του Ν. 3986/2011 (Α’ 152) και οι οποίοι λόγω των συνεπειών του κορωνοϊού COVID-19 είχαν ενταχθεί στους πληττό΅ενους ΚΑ∆ του υπουργείου Οικονο΅ικών.

2. Οι δαπάνες που προκαλούνται από την εφαρ΅ογή του παρόντος καταβάλλονται από τον δεύτερο για την περ. 1α και τον πρώτο για την περ. 1β κλάδο του Ειδικού Λογαριασ΅ού Ανεργίας υπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολου΅ένων της παρ. 2 του άρθρου 44 του Ν. 3986/2011 (Α’ 152).

3. Με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονο΅ικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων καθορίζονται το ύψος, οι δικαιούχοι, οι όροι, οι προϋποθέσεις, η διαδικασία, ο χρόνος και ο τρόπος χορήγησης της οικονο΅ικής ενίσχυσης της παρ. 1, τα απαιτού΅ενα δικαιολογητικά για την απόδειξη των προϋποθέσεων χορήγησης και εξειδικεύονται τυχόν ειδικότερα θέ΅ατα για την εφαρ΅ογή του παρόντος.

4. Η εφάπαξ οικονο΅ική ενίσχυση της παρ. 1 απαλλάσσεται από κάθε φόρο, τέλος, εισφορά ή κράτηση υπέρ του ∆η΅οσίου ή τρίτου, συ΅περιλα΅βανο΅ένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 29 του Ν. 3986/2011 (Α΄152), δεν κατάσχεται, ούτε συ΅ψηφίζεται ΅ε βεβαιω΅ένα χρέη προς το ∆η΅όσιο, τα νο΅ικά πρόσωπα δη΅οσίου δικαίου, τους Οργανισ΅ούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα νο΅ικά πρόσωπα των τελευταίων και τα ασφαλιστικά τα΅εία, όπως επίσης δεν κατάσχεται από πιστωτικά ιδρύ΅ατα για οφειλές προς αυτά, ούτε συ΅ψηφίζεται ΅ε οφειλές προς πιστωτικά ιδρύ΅ατα και δεν προσ΅ετράται στο συνολικό, πραγ΅ατικό ή τεκ΅αρτό, οικογενειακό εισόδη΅α.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα της Realnews

Πηγή: http://www.enikonomia.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671