ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
26.10.2020

«Διορθώστε και κερδίστε» για 200.000 ιδιοκτήτες ακινήτων - Μήνυμα στον υπολογιστή τους από την ΑΑΔΕ.

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

«Διορθώστε και κερδίστε» για 200.000 ιδιοκτήτες ακινήτων - Μήνυμα στον υπολογιστή τους από την ΑΑΔΕ

Η ΑΑΔΕ καλεί τους αποδέκτες του μηνύματος να διορθώσουν τα λάθη που έκαναν κατά την υποβολή των δηλώσεων COVID.

Μήνυμα στον υπολογιστή τους θα βρουν δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων. Αποστολέας θα είναι η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων η οποία θα καλεί τους αποδέκτες του μηνύματος να διορθώσουν τα λάθη που έκαναν κατά την υποβολή των δηλώσεων COVID.

Τα λάθη αυτά, τους στερούν προς το παρόν τη δυνατότητα διασφάλισης της έκπτωσης φόρου που προβλέπει η φορολογική νομοθεσία. Έτσι, οι ιδιοκτήτες –εκτιμώνται σε περίπου 200.000 άτομα- θα κληθούν μέσα σε λίγα 24ωρα να επισκεφτούν το Taxis και την ηλεκτρονική εφαρμογή στην οποία έχουν υποβληθεί οι δηλώσεις " COVID-19" για να διορθώσουν λάθη, τα κυριότερα από τα οποία είναι τα εξής:

·Υποβολή Δήλωσης Covid, χωρίς να είναι σε ισχύ συμφωνία μίσθωσης, με βάση τις υποβληθείσες δηλώσεις πληροφοριακών στοιχείων

·Ασυμφωνία μηνιαίου μισθώματος και αρχικού ποσού δήλωσης Covid

·Μη συμπλήρωση στη Δήλωση Covid του είδους της μίσθωσης (π.χ. επαγγελματική)

Γιατί πρέπει να ανταποκριθούν οι ιδιοκτήτες και να διορθώσουν τα λάθη; Διότι μόνο με αυτό τον τρόπο θα εισπράξουν την κρατική αποζημίωση (υπό μορφή έκπτωσης φόρου) για το κούρεμα ενοικίου που έχουν υποστεί. Τα παραδείγματα που ακολουθούν δείχνουν και το ποιο είναι το όφελος:

1. Για ενοίκιο 500 ευρώ το οποίο κουρεύτηκε σε ποσοστό 40% (δηλαδή κατά 200 ευρώ ανά μήνα) δίνεται έκπτωση φόρου 60 ευρώ ανά μήνα στον ιδιοκτήτη. Αν το κούρεμα έχει ισχύσει για πέντε μήνες, τότε ο ιδιοκτήτη δικαιούται έκπτωση φόρου 300 ευρώ.

2. Για ενοίκιο 1000 ευρώ τον μήνα το οποίο κουρεύτηκε επίσης σε ποσοστό 40% αλλά για χρονικό διάστημα έξι μηνών (σ.σ η διαδικασία του κουρέματος έχει ήδη ξεκινήσει από τον περασμένο Απρίλιο και για κάποιες επαγγελματικές ειδικότητες δεν έχει σταματήσει ακόμη) η μηνιαία αποζημίωση υπό μορφή έκπτωσης φόρου θα είναι 120 ευρώ και συνολικά 720 ευρώ.

Αυτές οι επιστροφές, θα συμψηφιστούν είτε με τη δόση φορολογίας εισοδήματος είτε με τον ΕΝΦΙΑ. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία διόρθωσης των λαθών, θα προχωρήσει σε συμψηφισμούς ώστε να φανεί το όφελος στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του κάθε ιδιοκτήτη.

Πηγή: https://www.thetoc.gr/

 

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671