ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (πλην Υπ. Οικονομικών)"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
22.10.2020

Ενημέρωση Γ. Πιτσιλή σε εκδήλωση του Ε.Ε.Α. για το myDATA.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

https://www.eea.gr/

22/10/2020

Ενημέρωση Γ. Πιτσιλή σε εκδήλωση του Ε.Ε.Α. για το myDATA – Βίντεο

Απαντήσεις για όλα τα θέματα που αφορούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myDATA έδωσε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ κ. Γιώργος Πιτσιλής αλλά και υπηρεσιακά στελέχη της Αρχής, σε διαδικτυακή εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21/10/2020 και συγκέντρωσε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Καλωσορίζοντας τον Διοικητή της ΑΑΔΕ ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία των δύο φορέων προκειμένου να λύνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο θέματα που απασχολούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ τόνισε τη σημασία της εκδήλωσης δεδομένου ότι η εφαρμογή MyDATA αποτελεί ένα ακόμα βήμα για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του επιχειρείν, στον οποίο έχει εστιάσει και πρωτοπορεί το Ε.Ε.Α. Είναι το πρώτο Επιμελητήριο που έχει ψηφιοποιήσει πλήρως τις Υπηρεσίες προς τα μέλη του, ενώ παράλληλα μεριμνά ώστε να ενισχυθούν οι μικρομεσαίοι και οι επαγγελματίες με κάθε τρόπο και να περάσουν με ασφάλεια στη νέα ψηφιακή εποχή. Σε αυτήν την κατεύθυνση είναι και η δυνατότητα που δίνει το Ε.Ε.Α. στα μέλη του να δημιουργήσουν δωρεάν το δικό τους e-shop, όπως εξήγησε ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Αναφερόμενος στο myDATA ο κ. Πιτσιλής έκανε λόγο για ένα μεγάλο και φιλόδοξο έργο, κάνοντας γνωστό ότι μέχρι στιγμής, και ενώ βρισκόμαστε στην προαιρετική φάση, η πλατφόρμα έχει ήδη λάβει πάνω από 120.000 παραστατικά μέσω των ERP προγραμμάτων και 1.500 παραστατικά μέσω της φόρμας καταχώρησης, για μικρές επιχειρήσεις. Αυτά έχουν υποβληθεί από περίπου 1.000 λογιστές ή επιχειρήσεις. Αναγνώρισε ότι θα υπάρξουν προβλήματα, «γι’ αυτό είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους φορείς της αγοράς», σημείωσε. Ανέφερε, παράλληλα, ότι από 1ης Γενάρη 2021 θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά και τα Δελτία Αποστολής, ενώ θα εφαρμοστεί και προσυμπλήρωση φορολογικών δηλώσεων.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των κυρώσεων, στέλεχος της ΑΑΔΕ, ο κ. Αντώνης Ντίνος επισήμανε ότι «το 2020 είναι έτος εκπαίδευσης, το 2021 είναι έτος ανοχής, τι σημαίνει αυτό; Η Α.1138/2020 και το άρθρο 15α του 4174/2013 δεν προβλέπει σήμερα κυρώσεις. Αυτό είναι κάτι που θα έρθει…. Το 2021 ως ΑΑΔΕ έχουμε εισηγηθεί στην πολιτική ηγεσία να υπάρχει υποχρέωση και στην ουσία κυρώσεις μόνο για τη μη διαβίβαση. Όχι για την ανακριβή διαβίβαση και όχι για την εκπρόθεσμη».

Οι εκπρόσωποι της ΑΑΔΕ δέχθηκαν και απάντησαν σε πολλαπλές ερωτήσεις τόσο μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ε.Α. όσο και εκπροσώπων φορέων, που συμμετείχαν στη διαδικτυακή εκδήλωση, ενώ δήλωσαν ανοιχτοί σε περαιτέρω συνεργασία με σκοπό την ομαλή προσαρμογή στη νέα ψηφιακή πραγματικότητα.

https://youtu.be/ujRXIznl_oY

  

 

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671