ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
22.10.2020

Σκυλακάκης: Παράταση έως τον Απρίλιο του 2021 για τον ορισμό των ανθυγιεινών και επικίνδυνων επαγγελμάτων.

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Σκυλακάκης: Παράταση έως τον Απρίλιο του 2021 για τον ορισμό των ανθυγιεινών και επικίνδυνων επαγγελμάτων

Εως τον Απρίλιο του 2021 παρατείνεται η προθεσμία για τον ορισμό των ανθυγιεινών και επικίνδυνων επαγγελμάτων.

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης στη Βουλή απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Γιάννη Δελή, για το διακοπέν επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας στους εργαζόμενους της Λυρικής Σκηνής, του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού Θεάτρου Β. Ελλάδος, «θα δώσουμε μία μικρή παράταση στην Επιτροπή να ολοκληρώσει το έργο της μέχρι τον Απρίλιο (του 2021), και στη συνέχεια θα αξιολογήσουμε τα πορίσματα για να δούμε τη συνολική μεταρρύθμιση στον χώρο αυτό», με βάση και την εμπειρία που αποκτούμε κατά το διάστημα της πανδημίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Δελής σημείωσε ότι τον Απρίλιο του 2021 συμπληρώνονται 10 χρόνια από την κατάργηση του επιδόματος σε εργαζόμενους όπως οι μηχανικοί σκηνής, οι μηχανοξυλουργοί, οι σιδεράδες και άλλοι, «που δεν φαίνονται» και είναι αναγκαίοι για να βγει μία παράσταση. Στην παρατήρηση του υπουργού ότι στόχος μας πρέπει να είναι η βελτίωση των όρων εργασίας των εργαζομένων, είπε ότι κάποια επαγγέλματα, αντικειμενικά, θα παραμείνουν επικίνδυνα.

Καταθέτοντας την άποψή του, ο κ. Σκυλακάκης, τόνισε ότι όποιος δουλεύει σε τέτοιες συνθήκες πρέπει να λαμβάνει το επίδομα, αλλά «πρέπει να αντιμετωπίζουμε τους εργαζομένους, ανεξαρτήτως πού βρίσκονται, με τον ίδιο τρόπο, είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, είτε είναι μόνιμοι είτε προσωρινοί είτε ελεύθεροι επαγγελματίες». Υπογράμμισε, δε, την ανάγκη αυτό να αποτελέσει αντικείμενο ενασχόλησης όλων μας, για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων.

Πηγή: http://www.enikonomia.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671