ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
20.10.2020

Γ. Βρούτσης: Σύντομα οι αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο.

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Γ. Βρούτσης: Σύντομα οι αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο

«Εχουμε και το θάρρος και την τόλμη να κάνουμε τις τομές που πρέπει στη βάση των καλύτερων ευρωπαϊκών πρακτικών και να εκσυγχρονίσουμε την αγορά εργασίας», δηλώνει ο υπουργός Εργασίας.

«Ετοιμάζουμε αλλαγή στο συνδικαλιστικό νόμο» σημείωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, υπογραμμίζοντας πως «η νομοθετική ρύθμιση θα έρθει σύντομα στη Βουλή». Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη ο υπουργός Εργασίας ανέφερε πως «η συζήτηση θα γίνει στη Βουλή και όχι εν κρυπτώ» και προσέθεσε πως «το πλαίσιο χρειάζεται εκσυγχρονισμό και επικαιροποίηση προκειμένου να ανταποκρίνεται στη σύγχρονη πραγματικότητα».

Όπως είπε ο νόμος 1264/82 (o συνδικαλιστικός νόμος) όταν ψηφίστηκε ήταν καινοτόμος, ωστόσο μετά από τόσα χρόνια οι ανάγκες και οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Παράλληλα ανέφερε πως «έχουμε και το θάρρος και την τόλμη να κάνουμε τις τομές που πρέπει στη βάση των καλύτερων ευρωπαϊκών πρακτικών και να εκσυγχρονίσουμε την αγορά εργασίας».

Από την πλευρά του ο Χρήστος Κατσώτης σημείωσε πως «με αυτά που σχεδιάζετε θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο η θέση των εργαζομένων» και αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα για σχεδιαζόμενες αλλαγές σε οκτάωρο, υπερωριακή απασχόληση κ.ά.

Για να απαντήσει εκ νέου ο Γιάννης Βρούτσης, λέγοντας πως στόχος είναι η δημιουργία περισσότερων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας.

Πηγή: https://www.euro2day.gr

 

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671