ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
19.06.2020

Καλό... Ιούλιο θα εμφανιστούν πληρωμένοι φόροι στο Taxisnet.

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Καλό... Ιούλιο θα εμφανιστούν πληρωμένοι φόροι στο Taxisnet

Πολίτες που πλήρωσαν κανονικά τις υποχρεώσεις τους εξακολουθούν να βλέπουν τις οφειλές τους ενεργές και τις προσαυξήσεις να τρέχουν. Ηλεκτρονικό μήνυμα έστειλε η ΑΑΔΕ. Ποιο είναι το πρόβλημα.

Χιλιάδες φορολογούμενοι πλήρωσαν δόσεις ρυθμίσεων και φόρους τους προηγούμενους μήνες αλλά παρότι η εφορία πήρε τα λεφτά, δεν έσβησε την οφειλή.

Αδυναμία διασταυρώσεων των πληρωμών εν μέσω πανδημίας και δεκάδων νέων διατάξεων που έφεραν τα πάνω κάτω. Η ΑΑΔΕ, από την πρώτη στιγμή, είχε εκπέμψει το μήνυμα «μην ανησυχείτε» στους φορολογούμενους. Τώρα στέλνει και e-mail σε όλους όσοι έχουν πληρώσει τις οφειλές τους στην Εφορία, αλλά αυτές εμφανίζονται ανεξόφλητες στον προσωπικό τους λογαριασμό στο σύστημα.

Πρόκειται για ποσά, η καταβολή των οποίων επιβεβαιώνεται στα Στοιχεία Πληρωμής της Προσωποποιημένης Πληροφόρησης στο myTAXISNET, αλλά εμφανίζονται ως εκκρεμείς οφειλές, είτε στα Στοιχεία Οφειλών εκτός Ρύθμισης είτε στα Στοιχεία Ρύθμισης.

Ο λόγος είναι ότι εκκρεμεί η ολοκλήρωση της καταγραφής των ιδιοκτητών ακινήτων, ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα όσων πρέπει να τύχουν των ευεργετημάτων, σε περίπτωση που λαμβάνουν μειωμένο κατά 40% ενοίκιο, λόγω κορωνοϊού. Γι' αυτό και έχει ζητηθεί η δήλωση και επικαιροποίηση μισθωτηρίων ηλεκτρονικά και η σχετική δήλωση Covid.

To e-mail αναφέρει τα εξής:

Αγαπητή Κυρία, Αγαπητέ Κύριε,

Εκ μέρους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σας ευχαριστούμε για την εκπλήρωση των φορολογικών σας υποχρεώσεων. Η αποπληρωμή των οφειλών σας εμφανίζεται στα Στοιχεία Πληρωμών, στην Προσωποποιημένη Πληροφόρηση του myTAXISNET. Σε περίπτωση που οι συγκεκριμένες πληρωμές δεν έχουν ακόμα πιστωθεί στις οφειλές σας, παρακαλούμε να αγνοήσετε την εικόνα αυτή και τις τυχόν προσαυξήσεις.

Η εικόνα των οφειλών σας θα ενημερωθεί με τις πληρωμές σας εντός του Ιουλίου.

Εφόσον χρειαστεί να λάβετε φορολογική ενημερότητα ή βεβαίωση οφειλών, μπορείτε να τη ζητήσετε από τη ΔΟΥ σας, αποστέλλοντας ηλεκτρονικά τη σχετική δήλωση/αίτηση, μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, χρησιμοποιώντας τη φόρμα της υπεύθυνης δήλωσης του dilosi.services.gov.gr, μέσω συστημένης αλληλογραφίας, ή μέσω αίτησης στο πρωτόκολλο της ΔΟΥ.

Ευχαριστούμε για τον χρόνο και την κατανόησή σας.

Γενική Διεύθυνση Φορολογικής Διοίκησης / Γενική Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

Πηγή: https://www.euro2day.gr

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671