ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
09.06.2020

Φορολογικές δηλώσεις: Τι πρέπει να κάνετε εάν υπάρξει λάθος στις βεβαιώσεις αποδοχών σας.

Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Φορολογικές δηλώσεις: Τι πρέπει να κάνετε εάν υπάρξει λάθος στις βεβαιώσεις αποδοχών σας

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να επιδείξουν μισθωτοί και συνταξιούχοι κατά τον έλεγχο των βεβαιώσεων αποδοχών που εμφανίζονται ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα υποβολής της φορολογικής δήλωσης.

Αν διαπιστώσουν ότι υπάρχει κάποιο λάθος, θα πρέπει να απευθυνθούν στον εργοδότη τους ή στο ασφαλιστικό ταμείο προκειμένου να γίνουν απαραίτητες διορθώσεις, σύμφωνα με την εφημερίδα “ΤΟ ΒΗΜΑ”.

Στη συνέχεια θα πρέπει να ενημερώσουν το σύστημα στο TAXIS με τα νέα διορθωμένα στοιχεία, ώστε αυτά να εμφανιστούν σωστά στους προσυμπληρωμένους κωδικούς όσο και στις βεβαιώσεις αποδοχών πριν από την οριστική υποβολή της δήλωσης. Πάντως αλλαγές στο βασικό έντυπο της Εφορίας είναι ελάχιστες. Στο έντυπο Ε1 έχουν προστεθεί οι κωδικοί 039-040 οι οποίοι συμπληρώνονται από όσους έχουν μεταφέρει τη φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα. Στην περίπτωση που κάποιος αναγράψει δαπάνη για δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία θα του εμφανιστεί πίνακας με τα ποσά που έχει δηλώσει το εκπαιδευτικό ίδρυμα ώστε να κάνει σύγκριση και να εμφανιστεί το αντίστοιχο ποσό. Αν από την εκκαθάριση προκύψει επιστροφή φόρου , εμφανίζεται μήνυμα που καλεί τον φορολογούμενο να γνωστοποιήσει τον λογαριασμό –αριθμό ΙΒΑΝ μέσω ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης- υπεύθυνης δήλωσης για να πάρει τα χρήματα.

Πηγή: http://www.enikonomia.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671