ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (πλην Υπ. Οικονομικών)"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
03.03.2024

Σημεία συνέντευξης του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλη Σπανάκη στην σημερινή εκπομπή «Στούντιο με Θέα» της Φαίης Μαυραγάνη, στον ΑΝΤ1.

 

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

2 Μαρτίου, 2024

Σημεία συνέντευξης του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλη Σπανάκη στην σημερινή εκπομπή «Στούντιο με Θέα» της Φαίης Μαυραγάνη, στον ΑΝΤ1.

Για τον κατώτατο μισθό:

«Ντόμινο θετικών επιπτώσεων στον εργαζόμενο»

«Στο Υπουργικό Συμβούλιο, θα έχουμε μέχρι τις 22 Μαρτίου, εισήγηση από την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κα Δόμνα Μιχαηλίδου για να γίνει η αύξηση του κατώτατου μισθού. Ο κατώτατος μισθός θα γράψει μπροστά το 8! Όπως έχει ανακοινωθεί, θα υπάρχει μια διαδικασία, έξι συγκεκριμένα βήματα, θα ολοκληρωθούν αυτά και από 1ης Απριλίου θα έχουμε εφαρμογή του νέου κατώτατου μισθού. Το πόσο θα το δούμε με ακρίβεια τότε, γιατί αυτό που θα βγει θα είναι τεκμηριωμένο. Πάντως θα έχει μπροστά τον αριθμό 8..».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του και αναφερόμενο στο ίδιο θέμα, ο κ. Σπανάκης είπε: «Υπάρχουν πάρα πολλές επιχειρήσεις που ήδη έχουν εξαγγείλει πριν από την αύξηση του κατώτατου μισθού, αύξηση του αρχικού τους μισθού. Δηλαδή στην αγορά εργασίας αυτή τη στιγμή βλέπουμε να γίνεται ένα θετικό ντόμινο για τον εργαζόμενο και τις αποδοχές του. Εμείς έχουμε βασικό κυβερνητικό στόχο να φθάσει ο μέσος μισθός στα 1500 ευρώ. Σήμερα ο μέσος μισθός είναι 1251 ευρώ, όταν ήταν πολύ πιο κάτω τα περασμένα χρόνια. Για την ανεργία να πω ότι με βάσει τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον Γενάρη έχουμε μείωση στις γυναίκες και στους νέους σχετικά με τον Ιανουάριο του 2023. Στο δρομολόγιο που έχουμε όσο αφορά στην ανεργία, τον μέσο μισθό, τον κατώτατο μισθό και όλα όσα αφορούν στα θέματα της εργασίας είμαστε μέσα στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις»

Για τα επιδόματα:

«Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα συμπαρασύρει πάνω από 25 επιδόματα, όπως είναι το επίδομα μητρότητας, το επίδομα ανεργίας και πολλά άλλα».

Για τα τουριστικά επαγγέλματα:

«Επίσης, επειδή έχουμε μπροστά μας την τουριστική περίοδο, να πω επιπλέον ότι όσοι εργάζονται σε τουριστικές περιοχές στο τομέα του τουρισμού μας θα έχουν πλέον μεγαλύτερες και καλύτερες αποδοχές. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι μιλάμε για ένα μεγάλο κομμάτι εργαζομένων το οποίο απασχολείται στον τουρισμό».

Για τους εργαζόμενους συνταξιούχους:

«25.000 εργαζόμενοι συνταξιούχοι έχουν εγγραφεί μέσα σε λίγα 24ωρα»

Τέλος, όσο αφορά στους εργαζόμενους συνταξιούχους ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Σπανάκης είπε ότι: «Μέχρι σήμερα 25.000 συνταξιούχοι εργαζόμενοι έχουν μπει στη πλατφόρμα και οι οδηγίες είναι να μπουν και όσοι συνταξιούχοι εργαζόμενοι εργάζονται και πριν την 1/1/24. Αυτό για να υπάρχει ένα πλαίσιο και ο ΕΦΚΑ να γνωρίζει. Συνολικά είναι πάνω από 34.000 35.000. Θα φθάσουμε περίπου τους 100.000 εργαζόμενους συνταξιούχους. Είναι σημαντικό ότι μέσα σε λίγα 24ωρα έχουν δηλώσει 25.000 συνταξιούχοι εργαζόμενοι» υποστήριξε ο κ. Σπανάκης και τόνισε: «Αυτό συμβαίνει γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήρθε και κατάργησε την παρακράτηση του 30% δηλαδή το πέναλτι που υπήρχε και μειωνόταν η σύνταξη του όταν ήθελε κάποιος συνταξιούχος να εργαστεί».

 

 

 

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671