ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
25.03.2020

ΕΣΕΕ: Να ενταχθούν και τα φυσικά πρόσωπα των ΟΕ, ΕΕ και ΕΠΕ στο πρόγραμμα στήριξης.

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

ΕΣΕΕ: Να ενταχθούν και τα φυσικά πρόσωπα των ΟΕ, ΕΕ και ΕΠΕ στο πρόγραμμα στήριξης

Αποτελούν το 17,4% επί του συνόλου των εμπορικών επιχειρήσεων στη χώρα

Την ένταξη στο πρόγραμμα στήριξης επιχειρήσεων και νοικοκυριών και των φυσικών προσώπων που μετέχουν σε ΟΕ, ΕΕ και ΕΠΕ ζητεί η ΕΣΕΕ με επιστολή της προς τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα, Ανάπτυξης κ. Αδ. Γεωργιάδη και Εργασίας κ. Γ. Βρούτση.

Οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου κάνουν λόγο για μία αδικία που «πρέπει να διορθωθεί» και η οποία αφορά μεγάλο κομμάτι της αγοράς με δεδομένο πως «υπάρχουν χιλιάδες μικροί και μεσαίοι συνάδελφοι μας, οι οποίοι έχουν την ατυχία να οργανώνουν την επιχείρηση τους με τη νομική μορφή της προσωπικής εταιρείας και της Εταιρείας Περιορισμένης Ευθύνης», σημειώνει χαρακτηριστικά η Συνομοσπονδία.

Ως εκ τούτου, συνεχίζει η επιστολή, «οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες, ενώ έχουν πληγεί το ίδιο από την πρωτοφανή κρίση, αποκλείονται χωρίς πειστικό λόγο από τα ατομικά ευεργετικά μέτρα. Συνακόλουθα, δεν συμπεριλαμβάνονται στους δικαιούχους του βοηθήματος των 800 €, δεν αναστέλλονται οι ασφαλιστικές και φορολογικές οφειλές τους, δεν μετατίθενται για το μέλλον οι δόσεις των ρυθμίσεών τους προς τον ΕΦΚΑ και το Δημόσιο και δεν διευθετούνται οι οφειλές τους προς τις Τράπεζες (από δάνεια, ατομικές πιστωτικές κάρτες κλπ)».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει, αυτή η ομάδα των νομικών επιχειρηματικών οντοτήτων φθάνει το 17,4% του συνολικού κλάδου του εμπορίου. Συγκεκριμένα, τα στοιχεία του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ καταδεικνύουν πως 11,3% επί του συνόλου είναι Ομόρρυθμες Εταιρείες, 3,4% Ετερόρρυθμες Εταιρείες, και 2,7% Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης.

Πηγή: https://www.protothema.gr/  

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671