ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
20.12.2019

Εφοριακοί σε ΑΑΔΕ: Δεν θα γίνουμε εξιλαστήρια θύματα για την παραγραφή χιλιάδων υποθέσεων.

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Εφοριακοί σε ΑΑΔΕ: Δεν θα γίνουμε εξιλαστήρια θύματα για την παραγραφή χιλιάδων υποθέσεων

Για «μεθοδεύσεις» της ΑΑΔΕ προκειμένου να μετακυλίσει στους εργαζόμενους τις «τεράστιες ευθύνες» της ηγεσίας για την παραγραφή χιλιάδων υποθέσεων μη δηλωθέντων αναδρομικών που έλαβαν περίπου 200.000 φορολογούμενοι το έτος 2013 κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ-ΔΟΥ).

Χαρακτηρίζει «ανήθικο» το χθεσινό έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης που εστάλη χθες στις εφορίες όλης της χώρας με την ένδειξη «εξαιρτετικά επείγον» και θέμα την έκδοση πράξεων διοικητικού προσδιορισμού φόρου με βάση στοιχεία «που έχει στη διάθεσή της η διοίκηση εδώ και πάρα πολύ καιρό, ώστε να παραγραφούν στα χέρια των συναδέλφων!».

Όπως σημειώνει, οι υποθέσεις που η κάθε υπηρεσία έχει παραλάβει υπερβαίνουν σε αρκετές περιπτώσεις τις 4.000 και πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους, διότι διαφορετικά παραγράφονται, με σημαντική ζημία για το ελληνικό Δημόσιο, «με απόλυτη και μοναδική ευθύνη της διοίκησης».

Η Ομοσπονδία διαμηνύει ότι «δεν θα γίνουμε Ιφιγένειες, εξιλαστήρια θύματα! Επιφυλασσόμαστε παντός νόμιμου δικαιώματός μας. Αυτοί που κατηγορούν τους εργαζόμενους ότι δεν θέλουν την αξιολόγηση, ας κάνουν πρώτοι την αυτοκριτική τους!» καταλήγει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΔΥ.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε το ΚΙΝΑΛ, που ζητεί από την ΑΑΔΕ να μη μεταθέτει τις ευθύνες της στους υπαλλήλους της.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/  

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671