ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
19.12.2019

Η κάθε πολυκατοικία θα αποφασίζει για τις μισθώσεις Airbnb.

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Η κάθε πολυκατοικία θα αποφασίζει για τις μισθώσεις Airbnb

Κάθε υπουργείο έχει τις δικές του επί μέρους προτάσεις επί τους θέματος, γεγονός που απαιτεί τη σύνθεσή τους προκειμένου να ολοκληρωθεί το σχέδιο νόμου.

Κλειδί για το μέλλον των βραχυχρόνιων μισθώσεων κατοικιών τύπου Airbnb στις πολυκατοικίες θα αποτελούν οι ίδιοι οι κανονισμοί των πολυκατοικιών που θα επιτρέπουν ή θα απαγορεύουν τις μισθώσεις αυτές.

Το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση του τοπίου στον χώρο αυτόν βρίσκεται στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας του-κυρίως από τα υπουργεία Οικονομικών και Τουρισμού- και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή αμέσως μετά τις γιορτές.

Σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ», κάθε υπουργείο έχει τις δικές του επί μέρους προτάσεις επί τους θέματος, γεγονός που απαιτεί τη σύνθεσή τους προκειμένου να ολοκληρωθεί το σχέδιο νόμου.

Στο μεταξύ, κρίσιμη για την τύχη των βραχυχρόνιων μισθώσεων αναμένεται να είναι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, το οποίο αύριο (19 Δεκεμβρίου) θα εξετάσει τον χαρακτήρα της λειτουργίας του Airbnb στην Ευρώπη, εν μέσω αντιδράσεων από ολόκληρες πόλεις αλλά και την τουριστική βιομηχανία.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τη νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση, πηρές που είναι σε θέση να γνωρίζουν αναφέρουν ότι στα τελευταία «draft» του σχετικού νομοσχεδίου υπάρχει πρόβλεψη σύμφωνα με την οποία η δραστηριότητα των βραχυχρόνιων μισθώσεων κατοικιών θα επιτρέπεται ή θα απαγορεύεται, ανάλογα και με τις προβλέψεις του κανονισμοί κάθε πολυκατοικίας. Ωστόσο, πρόκειται για πρόβλεψη που φέρεται να διχάζει τα συναρμόδια υπουργεία.

Πηγή: https://www.thetoc.gr /

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671