ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
10.10.2019

Πιτσιλής: Ηλεκτρονικά η έκδοση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων έως το τέλος του έτους.

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Πιτσιλής: Ηλεκτρονικά η έκδοση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων έως το τέλος του έτους

Ηλεκτρονικά θα εκδίδεται ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων έως το τέλος του έτους, δήλωσε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργος Πιτσιλής, μιλώντας σ σε συνέδριο (6th Athens Law Forum on Taxation).

O κ. Πιτσιλής επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι η κεντρική έννοια για το αύριο της φορολογικής διοίκησης και είναι μεταρρυθμίσεις που τις χρειάζεται όλη η χώρα. Είναι θετικό πρόσημο αξιοπιστίας και η ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων αυτών θα μας εντάξει σε μια πορεία πολύ λίγων κρατών, τα οποία έχουν να προσφέρουν ένα πλήρες ηλεκτρονικό περιβάλλον στις επιχειρήσεις για την εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων. Πρόσθεσε δε ότι «έχουμε αφουγκραστεί τις ανάγκες, τις παρατηρήσεις της αγοράς και ο σχεδιασμός θα λάβει υπόψη όλες αυτές τις παρατηρήσεις, γιατί στόχος μας δεν είναι να κάνουμε κάτι βιαστικό, αλλά κάτι μόνιμο και αποτελεσματικό, το οποίο να δουλεύει για όλους και να εξυπηρετήσει τόσο τις επιχειρήσεις όσο και την ΑΑΔΕ

Ο Διοικητής σημείωσε ότι «είναι πολύ σημαντικό μαζί με τον ψηφιακό μετασχηματισμό να υπάρξει και μια αλλαγή νοοτροπίας στον μηχανισμό μας. Παρακολουθώ κάποια πρώτα στοιχεία της πορείας των δικαστικών υποθέσεων σε βεβαιώσεις της περιόδου 2014-16 και με έχει θορυβήσει το γεγονός ότι από τις βεβαιώσεις προστίμων της περιόδου εκείνης τουλάχιστον το 33% έχει ήδη ακυρωθεί στα δικαστήρια, σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΦΟΜΕΠ. Το νούμερο θα αυξηθεί γατί και άλλες υποθέσεις εκκρεμούν».

Κλείνοντας, στάθηκε στην έμφαση που δίνει η ΑΑΔΕ στην κεντρικοποίηση των διαδικασιών είσπραξης στα δυο μεγάλα αστικά κέντρα και στην ενοποίηση χαρτοφυλακίου και δυνάμεων, ώστε πρώτα και πάντα να δίνει έμφαση στις μεγάλες οφειλές.

Πηγή: http://www.enikonomia.gr /

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671