ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
28.08.2019

Γ. Βρούτσης: Νέα ρύθμιση για όσους εργάζονται με μερική απασχόληση.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Γ. Βρούτσης: Νέα ρύθμιση για όσους εργάζονται με μερική απασχόληση

Νέα νομοθετική ρύθμιση για όσους εργάζονται σε καθεστώς μερικής απασχόλησης προανήγγειλε την Τρίτη ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης.

Ο κ. Βρούτσης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ανέφερε πως «σε νομοσχέδιο το οποίο έρχεται στη Βουλή, σχεδιάζουμε να ενσωματώσουμε μία πολύ κρίσιμη και σημαντική διάταξη η οποία θα προστατεύει όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε καθεστώς μερικής απασχόλησης ή εκ περιτροπής, που υποκρύπτει, όμως, πλήρη απασχόληση».

«Αυτό θα το κάνουμε, αυξάνοντας το κόστος, δηλαδή το μισθό υπέρ του εργαζομένου στις επιπλέον ώρες εργασίας, πέραν της συμφωνηθείσας» υποστήριξε ο κ. Βρούτσης, διευκρινίζοντας ότι για κάθε επιπλέον ώρα θα υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση στον εργοδότη, με μισθό υπέρ του εργαζομένου σε ποσοστιαία αναλογία πάνω στο ωρομίσθιο.

Όπως εξήγησε ο κ. Βρούτσης, αυτό το μέτρο εντάσσεται στο σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας για την αντιμετώπιση της εκτίναξης της μερικής απασχόλησης.

«Χτυπήθηκε η αδήλωτη εργασία, ξεπήδησε, όμως, ένα νέο φαινόμενο. Μετά την 1η Ιανουαρίου του 2015, στην αγορά εργασίας, εμφανίστηκε εκτίναξη της μερικής απασχόλησης στις νέες προσλήψεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr / με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Star

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671