ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
01.08.2019

Μιχαηλίδου: Δεν θα δοθεί επίδομα 2.000 ευρώ σε μητέρες με υψηλό εισόδημα.

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

Μιχαηλίδου: Δεν θα δοθεί επίδομα 2.000 ευρώ σε μητέρες με υψηλό εισόδημα

Το επίδομα τοκετού των 2.000 ευρώ δεν θα δοθεί ανεξαιρέτως σε όλες τις νέες μητέρες, εξήγησε η υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου.

Το επίδομα τοκετού των 2.000 ευρώ δεν θα δοθεί ανεξαιρέτως σε όλες τις νέες μητέρες, εξήγησε η υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η κ. Μιχαηλίδου μίλησε το πρωί της Τετάρτης στο Open TV, όπου και είπε ότι υπάρχει σχέδιο της κυβέρνησης το οποίο προβλέπει την εξαίρεση των οικογενειών με πολύ υψηλό εισόδημα από το εν λόγω βοήθημα.

Στη συνέχεια τόνισε πως η κυβέρνηση δεν καταργεί τα επιδόματα, αλλά αντίθετα τα αυξάνει και τα ενισχύει, αφού, όπως είπε, ο κόσμος που τα λαμβάνει τα χρειάζεται πραγματικά. Κατά την κ. Μιχαηλίδου, η εξαίρεση των πλουσίων μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του επιδόματος για τους οικονομικά ασθενέστερους νέους γονείς.

Η υφυπουργός Εργασίας ανέφερε ότι οι μονογονεϊκές οικογένειες στην Ελλάδα βρίσκονται σήμερα στα όρια της απόλυτης φτώχειας, σημειώνοντας πως οι παροχές για το δημογραφικό είναι οριζόντιες για όλους και έχουν ήδη προϋπολογιστεί. Αυτίο σημαίνει πως το επίδομα τοκετού των 2.000 ευρώ θα δίνεται σε όλους τους νέους γονείς, με εξαίρεση ωστόσο εκείνους με τα πολύ υψηλά εισοδήματα.

Αξίζει να σημειωθεί όμως πως η υφυπουργός δεν αποκάλυψε τι θεωρεί η κυβέρνηση «πολύ υψηλό εισόδημα».

«Υπάρχει η σκέψη να μη λαμβάνουν το επίδομα οι γονείς με πολύ υψηλά εισοδήματα. Έτσι, αν αυτή η εξαίρεση μας δώσει την ελευθερία να αυξήσουμε λίγο παραπάνω το επίδομα για τους πιο ασθενείς οικονομικά γονείς, θα μπορέσουμε να το κάνουμε», σημείωσε η κυρία Μιχαηλίδου.

«Ο πρωθυπουργός θέλει να προστατέψει την οικογένεια και τους πιο αδύναμους», ξεκαθάρισε η υφυπουργός Εργασίας.

Αναφερόμενη και στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, είπε πως θα είναι ένα δισ. ευρώ για να συμπληρώσει ότι «η φτώχεια δεν αντιμετωπίζεται με ξεριζώματα, ξεριζώνεται με δουλειές».

Στην ερώτηση για το πόσα χρήματα θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, η κυρία Μιχαηλίδου σημείωσε:

«Ο πρώτος δικαιούχος λαμβάνει 200 ευρώ και ο δεύτερος 100 ευρώ. Από κει και πέρα, θα είναι 50 ευρώ ανά παιδί. Δηλαδή, αυτό σημαίνει ότι μία τετραμελής οικογένεια θα λάβει 400 ευρώ». Αναφορικά με τα σοβαρά προβλήματα με την στελέχωση πολλών ιδρυμάτων της χώρας, η υφυπουργός τόνισε ότι δυστυχώς παρέλαβε ένα υπουργείο στο οποίο η εποπτεία ήταν μόνο εικονική. «Δεν υπάρχει εκ των προτέρων οργάνωση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: https://www.thetoc.gr /

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671