ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
01.08.2019

Πιτσιλής για την επίθεση στους ελεγκτές της ΑΑΔΕ: Δεν μας πτοούν.

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

Πιτσιλής για την επίθεση στους ελεγκτές της ΑΑΔΕ: Δεν μας πτοούν

"Πρόκειται για μια πρωτοφανή και άνανδρη επίθεση σε υπαλλήλους των ελεγκτικών μας υπηρεσιών, η οποία θα αντιμετωπιστεί από το κράτος δικαίου όπως αρμόζει στην περίπτωση", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Πιτσιλής μετά την επίθεση κατά δύο ελεγκτών της εφορίας στο Ρέθυμνο.

Ξεκάθαρο μήνυμα σε ότι αφορά τους ελέγχους από την ΑΑΔΕ, έστειλε από το Ηράκλειο που βρίσκεται εκτάκτως, ο διοικητής Γιώργος Πιτσιλής, μετά το περιστατικό βίας στο Ρέθυμνο, με θύμα δύο ελεγκτές κλιμακίου της Ανεξάρτητης Αρχής.

Όπως δήλωσε ο κ. Πιτσιλής:

«Ήρθα εδώ στο Ηράκλειο μόλις πληροφορήθηκα το περιστατικό. Πρόκειται για μια πρωτοφανή και άνανδρη επίθεση σε υπαλλήλους των ελεγκτικών μας υπηρεσιών, η οποία θα αντιμετωπιστεί από το κράτος δικαίου όπως αρμόζει στην περίπτωση. Θέλω να είναι σαφής και κατηγορηματικός. Τέτοιες επιθέσεις όχι μόνο δεν μας πτοούν αλλά μας οπλίζουν με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη και αποφασιστικότητα, στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής. Ως διοικητής της ΑΑΔΕ θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τα στελέχη των υπηρεσιών μας για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν, αλλά και τη συμπαράσταση τόσο τη δίκη μου, όσο και όλων των εργαζομένων της ΑΑΔΕ, στους δυο συναδέλφους μας που τραυματίστηκαν».

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ Γιάννη Τασσόπουλο, ο 58 χρονος ελεγκτής δέχθηκε χτύπημα από πέτρα, ενώ η 55χρονη μετά από γροθιά, αντιμετωπίζει ρήξη τυμπάνου.

Όπως είχε μεταδώσει νωρίτερα το Euro2day.gr, επίθεση δέχτηκε κλιμάκιο εφοριακών στο Ρέθυμνο από οδηγό φορτηγού μεταφορών, όταν του ζητήθηκε η διενέργεια ελέγχου των παραστατικών και των τιμολογίων για τα μεταφερόμενα είδη.

Πρόκειται για δύο εφοριακούς της ΑΑΔΕ ένας άνδρας 58 ετών και μία γυναίκα 55 ετών οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Ρεθύμνου Γιώργο Φραγκιαδάκη, που μίλησε στο ΑΠΕ ΜΠΕ οι εφοριακοί μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο στη μία το μεσημέρι με τραύματα στο κεφάλι από γροθιές όμως δε συντρέχει κίνδυνος για την υγεία τους. Στη γυναίκα πραγματοποιήθηκε αξονική τομογραφία δεδομένου ότι είχε ρήξη τυμπάνου, γίνονται οι απαραίτητες εξετάσεις και αναμένεται να αποχωρήσουν από το νοσοκομείο μετά το μεσημέρι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο οδηγός του φορτηγού είχε σταματήσει σε υπαίθριο χώρο καντίνας για να εφοδιάσει με είδη τη μικρή επιχείρηση, οι εφοριακοί του ζήτησαν τα χαρτιά των προϊόντων και αιφνιδίως δέχτηκαν τη βίαιη επίθεση του οδηγού ο οποίος και τράπηκε σε φυγή αφήνοντας πίσω το φορτηγό.

Πηγή: https://www.euro2day.gr  

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671