ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
11.02.2019

Απεργία στα ασφαλιστικά ταμεία την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου.

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Απεργία στα ασφαλιστικά ταμεία την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου

Επιτάχυνση στην διαδικασία έκδοσης των συντάξεων, αλλά και την πλήρη κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου διεκδικούν οι εργαζόμενοι στα ταμεία που εντάχθηκαν σε ΕΦΚΑ ή ΕΤΕΑΕΠ. Παράλληλα βέβαια ζητούν προσλήψεις προσωπικού αλλά και βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους.

Την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, προσλήψεις προσωπικού αλλά και βελτίωση των συνθηκών εργασίας διεκδικούν μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίοι αποφάσισαν την διεξαγωγή 24ωρης απεργίας την ερχόμενη Τρίτη. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) μέσω των νέων οργανισμών που προέκυψαν από τις ενοποιήσεις, επιχειρείται η εφαρμογή νέων διοικητικών και οργανωτικών προτύπων στο δημόσιο, στη λογική του αυταρχισμού, της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και του περιορισμού βασικών τους αρμοδιοτήτων.

Ειδικά για τον ΕΦΚΑ, οι εργαζόμενοι ζητούν την επιτάχυνση στις διαδικασίες έκδοσης των συντάξεων και της διεκπεραίωσης των κάθε είδους αιτημάτων ασφαλισμένων και συνταξιούχων. Σύμφωνα με την ΠΟΠΟΚΠ, μετά τη λήξη του προγράμματος χρηματοδότησης την 31/12/2018, εξακολουθούν να βρίσκονται σε εκκρεμότητα τουλάχιστον 50.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης (δεν περιλαμβάνονται περίπου 20.000 αιτήσεις του τελευταίου τριμήνου) και 25.000 αιτήσεις που αφορούν «ανελαστικές περιπτώσεις». Στις δεύτερες υποτίθεται η υπαιτιότητα αφορά τον δικαιούχο (έχει καταθέσει ελλιπή δικαιολογητικά κλπ), όπου όμως στις περισσότερες περιπτώσεις η προσκόμιση τους καθυστερεί λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων μεταξύ υπηρεσιών (πρώην ταμείων) του ίδιου του ΕΦΚΑ. Όσο για τα υπόλοιπα αιτήματα (αναγνωρίσεις χρόνου, διαγραφές, επανεγγραφές κλπ), είναι σύμφωνα με τους συνδικαλιστές εκατοντάδες χιλιάδες! Σε χαρτόκουτα, τσουβάλια και ράφια έτοιμα να καταρρεύσουν. Ο χρόνος διεκπεραίωσης δε, είναι άγνωστος.

Ειδικότερα για την έκδοση συντάξεων ασφαλισμένων Δημοσίου & Δήμων, πρέπει άμεσα να ληφθούν πρωτοβουλίες από τη Διοίκηση και το Υπουργείο, καθώς οι χρόνοι έκδοσης των συνταξιοδοτικών πράξεων προσεγγίζουν τα τρία έτη, λόγω της υποβάθμισης της Γενικής Δ/νσης Συντάξεων Δημοσίου του Γ.Λ.Κ. σε απλή Διεύθυνση και την υπαγωγή της στον ΕΦΚΑ, την υποστελέχωση, και την αδυναμία υποστήριξης από τα πληροφοριακά συστήματα που λειτουργούν αυτή τη στιγμή στον ΕΦΚΑ.)

Οι εργαζόμενοι σε ΕΦΚΑ, ΕΤΕΑΕΠ, ΟΠΕΚΑ, ΟΑΕΔ και ΕΟΠΥΥ μεταξύ άλλων διεκδικούν την άμεση ενίσχυση των οργανισμών με μόνιμο προσωπικό αλλά την ενίσχυση και ανανέωση της γερασμένης, σχεδόν ανύπαρκτης, υλικοτεχνικής υποδομής και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Η απεργία έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τρίτη, ενώ την ίδια μέρα θα υπάρξει συγκέντρωση των εργαζόμενων έξω από το υπουργείο Εργασίας, στις 11 το πρωί.

Ρούλα Σαλούρου salourou@euro2day.gr

Πηγή: https://www.euro2day.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671