ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Παρασκευή - 19/10/2018)

Σύνδεσμος ΚΤΕΟ: Η συντήρηση του taxis μπλοκάρει παράβολα.

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Σύνδεσμος ΚΤΕΟ: Η συντήρηση του taxis μπλοκάρει παράβολα

Άσκοπη ταλαιπωρία αλλά και οικονομική επιβάρυνση πολιτών και επιχειρήσεων καταγγέλει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιωτικών ΚΤΕΟ, εξαιτίας των εργασιών συντήρησης που θα κρατήσουν κλειστό το taxis το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.gsis.gr θα είναι διαθέσιμες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες από Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 στις 08:00 έως και την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 στις 24:00 καθώς θα πραγματοποιηθούν προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης.

Κατά την διάρκεια των εργασιών δεν θα είναι δυνατή η πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες και συνεπώς δεν θα μπορούν να εκδοθούν ηλεκτρονικά παράβολα εκπροθέσμων ελέγχων ΚΤΕΟ με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η διεκπεραίωση εκπροθέσμων ελέγχων και συνεπώς και η λειτουργία των επιχειρήσεων ΚΤΕΟ.

Στο πλαίσιο αυτό συστήνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους οδηγούς που προγραμματίζουν να επισκεφτούν ΚΤΕΟ το προσεχές Σάββατο προκειμένου να διεκπεραιώσουν εκπρόθεσμο τεχνικό έλεγχο, να μεριμνήσουν ώστε: 1) Εκδώσουν, πληρώσουν μόνοι τους και αποστείλουν στο ΚΤΕΟ κατόπιν συνεννόησης τα απαραίτητα ηλεκτρονικά παράβολά προ της 20/10/2018, εφόσον είναι εφικτό και κατέχουν την απαραίτητη γνώση και εξοπλισμό, και 2) Εναλλακτικά, να εξετάσουν σε συνεργασία με το ΚΤΕΟ επιλογής τους άλλη ημερομηνία ελέγχου που θα εξασφαλίζει την μη επιπλέον οικονομική τους επιβάρυνση.

«Να σημειώσουμε ότι το φαινόμενο αυτό απασχολεί πολύ συχνά πολίτες και επιχειρήσεις καθώς δημιουργεί συστηματικά, σημαντικά ζητήματα στην εύρυθμη εξυπηρέτηση των πολιτών. Επιπλέον σε περιπτώσεις οριακών προθεσμιών δημιουργεί οικονομική επιβάρυνση καθώς οι κλίμακες κόστους παραβόλων αυξάνονται με βάση την ημερομηνία εκπνοής και τον τύπο οχημάτων με κόστη για τους πολίτες από 10€ έως 124€, επιπλέον του κόστους ελέγχου ΚΤΕΟ» επισημαίνει ο Σύνδεσμος.

Ζητεί από την πολιτεία και συγκεκριμένα από το Υπουργείο Μεταφορών να μεριμνήσει ώστε να μην επηρεάζονται οι πολίτες και οι επιχειρήσεις από τις τακτικότατες δυσλειτουργίες του συστήματος TAXIS και γενικότερα του κρατικού μηχανισμού, και μάλιστα για λόγους που δεν μας αφορούν. «Καταλήγουμε συχνά πλέον, πολίτες και επιχειρήσεις, να ζημιώνουμε λόγω απρόοπτης επιβολής επιπλέον παραβόλων, αναστάτωσης και αδικαιολόγητης αύξησης κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων μας στην εξυπηρέτηση των πολιτών» καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/  

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671