ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Τετάρτη - 18/07/2018)

Δώδεκα μέρες αργότερα η «Φορολογική Ελευθερία» στην Ελλάδα.

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Δώδεκα μέρες αργότερα η «Φορολογική Ελευθερία» στην Ελλάδα

Οι Έλληνες έπρεπε να εργαστούν περισσότερο το 2018 για να πληρώσουν το κράτος

Τη συμπλήρωση των ημερών που χρειάζεται να εργαστεί ο μέσος Έλληνας για να πληρώσει τους φόρους και τις εισφορές του προς το κράτος σηματοδοτεί η σημερινή «Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας 2018».

Σύμφωνα με μελέτη του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦΙΜ) που παρουσιάστηκε πρόσφατα και η οποία βασίστηκε στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και τους στόχους του προϋπολογισμού, ο μέσος Έλληνας θα έπρεπε να εργάζεται μέχρι σήμερα 18 Ιουλίου, δηλαδή 198 από τις 365 ημέρες του χρόνου, για να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις του προς το κράτος.

Βάσει των συμπερασμάτων της έρευνας, οι φορολογούμενοι έπρεπε να εργαστούν φέτος 12 ημέρες παραπάνω σε σύγκριση με το 2017 για να πληρώσουν το κράτος «παρά την αισιόδοξη πρόβλεψη του προϋπολογισμού για ανάπτυξη 2,5% το 2018». Η αντίστοιχη Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας του 2017 ήταν η 6η Ιουλίου.

Η Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας συνεχίζει να φτάνει κάθε χρόνο και αργότερα, απορροφώντας όλο και μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων που παράγουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες.

Η φορολογική επιβάρυνση των Ελλήνων, κατά την ίδια έρευνα, είναι αντίστοιχη με αυτή των Γερμανών και μεγαλύτερη από αυτή των Σουηδών, των Φινλανδών και των Ιταλών. Αντιθέτως, σύμφωνα με τα συμπεράσματα του ΚΕΦΙΜ, η ικανοποίηση των Ελλήνων από τις κρατικά παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας και παιδείας, καθώς και από τη δικαιοσύνη, είναι από τις χαμηλότερες μεταξύ των κρατών μελών του ΟΟΣΑ.

Όπως σημειώνει το ΚΕΦΙΜ σε σχετική ανακοίνωσή του «η υποδοχή της Ημέρας Φορολογικής Ελευθερίας από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες υπογραμμίζει τη χρησιμότητά της ως ένα εργαλείο για την απεικόνιση του αποτυπώματος της υπερφορολόγησης στους πολίτες, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της χώρας καθώς και της ανάγκης για μια ριζικά διαφορετική πολιτική».

ΟΝΝΕΔ: Έναν μήνα αργότερα συγκριτικά με το 2014 η Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας

«Στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ όχι μόνο έχουμε χειρότερες υπηρεσίες χρόνο με το χρόνο, όχι μόνο ο ιδρώτας των Ελλήνων ξοδεύεται σε αργομισθίες ακατάρτιστων συγγενών και ανερμάτιστων φίλων, αλλά η Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας έρχεται έναν ολόκληρο μήνα αργότερα συγκριτικά με το 2014, οπότε και είχε υπολογιστεί για τις 22/6» σχολιάζει η ΟΝΝΕΔ σε σχετική της ανακοίνωση.

«Με απλά λόγια, ο ‘φιλολαϊκός’ κ. Τσίπρας έχει αποστερήσει από κάθε εργαζόμενο έναν μισθό το χρόνο συγκριτικά με την προηγούμενη κυβέρνηση. Έναν μισθό πεταμένο υπέρ κολλητών και ιδεοληψιών, χωρίς καμία ανταπόδοση στην κοινωνία των πολιτών» συμπληρώνει η ΟΝΝΕΔ σημειώνοντας ότι «ανάλογη ημερομηνία φορολογικής ελευθερίας απαντάται μόνο σε ανελεύθερα καθεστώτα ή σε χώρες με άρτιο και απολύτως λειτουργικό και αποδοτικό κοινωνικό κράτος».

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671