ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Πέμπτη - 05/07/2018)

«Καυτός» Ιούλιος για 1 εκατομμύριο ελεύθερους επαγγελματίες.

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

«Καυτός» Ιούλιος για 1 εκατομμύριο ελεύθερους επαγγελματίες

«Βουνό» οι υποχρεώσεις που καλούνται να εξυπηρετήσουν τις επόμενες ημέρες οι επαγγελματίες. Πώς διαμορφώνεται το καλεντάρι των πληρωμών. Ο ΦΠΑ, οι ασφαλιστικές εισφορές και ο φόρος εισοδήματος και αλληλεγγύης.

Φορτωμένος με φόρους και εισφορές είναι ο Ιούλιος για ένα εκατομμύριο ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, με τον λογαριασμό να υπερβαίνει σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και τα μηνιαία έσοδα. Εάν υπάρχει απόθεμα, οι πιθανότητες κάλυψης των ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων είναι υπαρκτές. Εάν όχι, ως αναγκαστική λύση φαντάζει η ρύθμιση των οφειλών σε 12 μηνιαίες δόσεις ή εναλλακτικά η διαχείριση των υποχρεώσεων κατά προτεραιότητα, με το ρίσκο των κατασχέσεων αυξημένο.

Ο Ιούλιος απαιτεί το χέρι να μπει στην τσέπη έως και πέντε φορές:

1. Εισφορές Μαΐου: Την Παρασκευή 6 Ιουλίου εκπνέει η προθεσμία πληρωμής των εισφορών Μαΐου για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες.

2. ΦΠΑ: Στο τέλος Ιουλίου, εκπνέει η προθεσμία πληρωμής του ΦΠΑ δευτέρου τριμήνου για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες με απλογραφικά βιβλία.

3. Φόρος εισοδήματος - εισφορά αλληλεγγύης - φόρος επιτηδεύματος: Τα φετινά εκκαθαριστικά της εφορίας, ανεξαρτήτως του χρόνου υποβολής της δήλωσης μετά την παράταση της προθεσμίας υποβολής έως τις 26 Ιουλίου, έχουν χρόνο καταβολής της πρώτης δόσης έως τις 31 Ιουλίου (όπως κάθε χρόνο). Ο μέσος φόρος, με τα σημερινά δεδομένα, πλησιάζει στα 1.000 ευρώ και εξοφλείται σε τρεις διμηνιαίες δόσεις (τέλος Ιουλίου, Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου). Στις 31 Ιουλίου, η πρώτη δόση. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την παροχή παράτασης, ο ρυθμός υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έχει πέσει κατακόρυφα, με αποτέλεσμα περισσότεροι από 1,7 εκατ. φορολογούμενοι να μην έχουν υποβάλει ακόμα τη δήλωσή τους. Η εκκαθάριση των 4,5 εκατ. δηλώσεων που έχουν ήδη υποβληθεί, δείχνει ότι σχεδόν τέσσερις στους δέκα φορολογούμενους ή 1.708.664 φυσικά πρόσωπα έχουν χρεωστικό ραβασάκι, με τον συνολικό πρόσθετο φόρο στο 1,7 δισ. ευρώ.

4. Εισφορές Ιουνίου: Στο τέλος Ιουλίου, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν και τις εισφορές του Ιουνίου.

5. Τρίτη δόση της εκκαθάρισης των ασφαλιστικών εισφορών του 2017: Περισσότεροι από 255.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, επιστήμονες και αγρότες που το 2016 εμφάνισαν περισσότερα εισοδήματα σε σχέση με το 2015, καλούνται τώρα να πληρώσουν αναδρομικά τις εισφορές του 2017, που αντιστοιχούν στα υψηλότερα εισοδήματά τους. Μέχρι και τον Σεπτέμβριο θα πληρώνουν κάθε μήνα διπλές εισφορές. Τις τρέχουσες και τη δόση των αναδρομικών εισφορών του 2017.

Έλενα Λάσκαρηe.laskari@euro2day.gr

Πηγή: http://www.euro2day.gr  

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671