ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Τρίτη - 20/03/2018)

Tι διασφαλίζεται με την υπογραφή της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης.

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Tι διασφαλίζεται με την υπογραφή της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης

Από 26 έως 30 Μαρτίου αναμένεται να υπογραφεί η Εθνική Συλλογική Σύμβαση που διασφαλίζει το επίδομα γάμου, τις 3ετίες και τις άδειες των εργαζόμενων γονέων.

Υπενθυμίζεται πως η τυπική ισχύς της Σύμβασης έληξε στις 31 Δεκεμβρίου και νομικά η μετενέργειά της διαρκεί ένα 6μηνο (μέχρι τον Ιούνιο). Ωστόσο, όπως ανέφερε και χθες ης ΕΣΕΕ η οποία κάλεσε στο γεύμα εργασίας, «σύμφωνα με μνημονιακή διάταξη οι παρατάσεις περιορίζονται γενικά στο τρίμηνο και για το λόγο αυτό πιο ασφαλές θα ήταν να υπογράψουμε μέχρι 31 Μαρτίου 2018».

Το βασικό πλαίσιο της νέας Σύμβασης θα είναι το ίδιο, ενώ αναζητούνται νομικές λεπτομέρειες και ισορροπίες για μια σειρά από θέματα όπως :

• διαδικασία για Συμβούλιο Τριμερούς Διαβούλευσης (ΔΣΕ 144). Προτείνεται ένα «πρακτικό και ευέλικτο» – καθώς λέγεται – σχήμα, με θεσμοθετημένο ρόλο, που θα μπορούσε να αντιμετωπίζει «σε πραγματικό χρόνο» πλειάδα εργασιακών θεμάτων που θα προκύπτουν. Φέτος άλλωστε είναι μια ειδική χρονιά κατά την οποία αναμένονται αρκετές εξελίξεις στα εργασιακά.

• Μελέτη δυνατότητας Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης στον ιδιωτικό τομέα, με την συνδρομή της Ευρωπαικής Τράπεζας Επενδύσεων σε τεχνογνωσία και χρηματοδότηση.

• Μοχλοί επανεκκίνησης επιχειρήσεων με διάσωση των θέσεων εργασίας.

Υπενθυμίζεται πως η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου είχε απανωτές συναντήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους το προηγούμενο διάστημα, για τις συλλογικές συμβάσεις (που αναμένεται να επιστρέψουν μετά το καλοκαίρι), το καθεστώς διαιτησίας και το νέο πρόστιμο του ΣΕΠΕ. Δηλωμένη είναι άλλωστε και η θέση του υπουργείου Εργασίας για σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού – τον οποίο καθορίζει το κράτος με συγκεκριμένη διαδικασία – με βάση το “πορτογαλικό μοντέλο”

Πηγή: http://www.enikonomia.gr /

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671