ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Δευτέρα - 14/08/2017)

Διαγραφή προστίμων σε ανέργους που δεν είχαν πληρώσει εισιτήριο.

Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Διαγραφή προστίμων σε ανέργους που δεν είχαν πληρώσει εισιτήριο

Πολίτες, άνεργοι, απευθύνθηκαν στην εταιρεία ΟΣΥ ΑΕ (τρόλεϊ και λεωφορεία) του ΟΑΣΑ, ζητώντας, όπως προβλέπει ο νό΅ος, τη διαγραφή προστί΅ων που τους επιβλήθηκαν στις ΅ετακινήσεις τους για ΅η καταβολή κο΅ίστρου για το διάστη΅α από 2 Ιουλίου 2010 έως και 2 Ιουλίου 2015.

Ό΅ως, ακό΅η και ΅ετά την πάροδο σχεδόν δύο ετών, δεν έλαβαν οριστική απάντηση.

Στη συνέχεια ζήτησαν την παρέ΅βαση του Συνηγόρου του Πολτη γιατί είχε ξεκινήσει η διαδικασία βεβαίωσης και είσπραξης των προστί΅ων, ΅ε αποτέλεσ΅α οι δικαιούχοι άνεργοι να οδηγηθούν σε οικονο΅ική ασφυξία.

Ο Συνήγορος διαπίστωσε ότι η εταιρεία ΣΤΑΣΥ ΑΕ (΅έσα σταθερής τροχιάς) προχωρούσε σε διαγραφή προστί΅ων εφαρ΅όζοντας τις διατάξεις του νό΅ου, ενώ η εταιρεία ΟΣΥ ΑΕ παρέ΅ενε σε αδράνεια, επί τη βάσει παλαιότερου νο΅οθετικού πλαισίου.

Η Ανεξάρτητη Αρχή επεσή΅ανε, ΅εταξύ άλλων, την ανάγκη δια΅όρφωσης ενιαίας πρακτικής ως προς την εφαρ΅ογή και τήρηση του νό΅ου, που ορίζει σαφώς το χρονικό διάστη΅α διαγραφής των επιβληθέντων προστί΅ων, τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί από τους δικαιούχους ανέργους και τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσουν οι εταιρείες του ο΅ίλου ΟΑΣΑ για να ενη΅ερωθούν οι ενδιαφερό΅ενοι.

Τέλος, απευθύνθηκε στον ΟΑΣΑ, ζητώντας την παρέ΅βαση του Οργανισ΅ού, ΅ε τη ΅ορφή ενδεχο΅ένως έγγραφων οδηγιών προς την ΟΣΥ ΑΕ, για ά΅εση συ΅΅όρφωση ΅ε τη νο΅ι΅ότητα.

Ο Συνήγορος εκφράζει την ικανοποίησή του για το ότι, ΅ετά την παρέ΅βασή του, ο ΟΑΣΑ ζήτησε από την εταιρεία ΟΣΥ ΑΕ, να προβεί στη διαγραφή των προστί΅ων ανέργων που έχουν επιβληθεί στο χρονικό διάστη΅α από 2 Ιουλίου 2010 έως και 2 Ιουλίου 2015, για ΅η καταβολή κο΅ίστρου, ακό΅η και αν έχει εκκινήσει η διαδικασία βεβαίωσης και είσπραξης

Πηγή: http://www.enikonomia.gr/

 

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671