ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Πέμπτη - 06/04/2017)

Κερδίζει έδαφος η λύση «μέτρα 1+1%».

Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Κερδίζει έδαφος η λύση «μέτρα 1+1%»

Κατ' αρχήν θετικά βλέπει η κυβέρνηση την υιοθέτηση της λύσης που προβλέπει την εφαρμογή των μέτρων σπαστά, πρώτα στις συντάξεις και μετά στο αφορολόγητο. Συνεχίζεται η δουλειά, διαμηνύει ο Ντάισελμπλουμ.

Το σενάριο συμβιβασμού που προβλέπει να έρθουν μπροστά τα μέτρα που αφορούν στο ασφαλιστικό και να κρατηθεί για το 2020 η μείωση του αφορολόγητου ορίου φαίνεται πως αντιμετωπίζεται θετικά από την ελληνική κυβέρνηση.

Η συγκεκριμένη λύση φαίνεται πώς είναι το σενάριο που επεξεργάζονται οι δανειστές με το οικονομικό επιτελείο και όπως κατέγραψε το Bloomberg προβλέπει:

* Οι περικοπές στις συντάξεις (προσωπική διαφορά) να τρέξουν το 2019.

* Η μείωση στο αφορολόγητο όριο (επίσης 1% του ΑΕΠ) να μεταφερθεί για το 2020.

* Αν διαπιστωθεί το 2018 ότι δεν πιάνονται οι στόχοι για πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ τα φορολογικά μέτρα θα λειτουργήσουν ως δικλείδα ασφαλείας και θα έρθουν ένα χρόνο νωρίτερα, δηλαδή το 2019.

Βέβαια οι λεπτομέρειες ενός τέτοιου σχεδίου, αν προχωρήσει, θα πρέπει να συμφωνηθούν μεταξύ των δανειστών. Επ αυτού μέσω tweet ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ γνωστοποίησε ότι «είχα συζητήσεις και επαφές για την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η δουλειά συνεχίζεται».

Στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων φαίνεται πως εξετάζεται και η εναλλακτική επιλογή να νομοθετηθεί άμεσα (μετά το κλείσιμο της τεχνικής συμφωνίας) το σύνολο των μέτρων που απορρέουν από αυτή πλην του θέματος των συντάξεων το οποίο θα φτάσει στη Βουλή μόλις κλείσει η συνολική συμφωνία, δηλαδή διευθετηθεί το θέμα του χρέους.

Οι διαπραγματεύσεις τρέχουν με ορίζοντα το άτυπο Eurogroup της Παρασκευής το οποίο αναδείχθηκε σε κομβικό από τον Ελληνα πρωθυπουργό, ο οποίος ζήτησε από τον Ντ. Τουσκ αν δεν υπάρξει συμφωνία να συγκαλέσει Σύνοδο Κορυφής των ηγετών του Ευρώ.

Ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις μίλησε για σκόπιμες καθυστερήσεις στην πλάτη της ελληνικής οικονομίας που κατάφερε να πιάσει τους στόχους του προγράμματος, «Βλέπουμε διαρκώς κάποιους να μεταφέρουν τα γκολπόστ λίγο παραπέρα. Δεν παίζουμε τις κουμπάρες, εδώ παίζεται το μέλλον ενός λαού».

«Αν το Eurogroup δεν είναι σε θέση να βγάλει λευκό καπνό την Παρασκευή, έχω ζητήσει σύνοδο των κρατών-μελών του ευρώ για να βγάλουμε λύση άμεσα», τόνισε.

Επικαλέστηκε τα πολύ καλά στοιχεία σε ότι αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα το 2016 που αναμένεται να πιστοποιηθεί από την Eurostat ότι είναι πάνω από 3% του ΑΕΠ κάτι που σημαίνει ότι πρακτικά επιτυγχάνεται ο στόχος που είχε τεθεί για το 2018.

Αναβλήθηκε η αποψινή τηλεδιάσκεψη της κυβέρνησης με τους θεσμούς

Έχει αναβληθεί η τηλεδιάσκεψη που ήταν προγραμματισμένη για απόψε μεταξύ των θεσμών και των εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε» ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν Παππάς.

Τις ίδιες πληροφορίες αναμεταδίδει η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung επικαλούμενη πηγές του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa). Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι διαπραγματεύσεις για τα μέτρα λιτότητας και την εκταμίευση νέων χρημάτων στην Ελλάδα τραβούν σε μάκρος.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, ο λόγος της αναβολής είναι πως δεν μπορούσε να συμμετέχει κάποιος από τους θεσμούς. Η τηλεδιάσκεψη ίσως πραγματοποιηθεί αύριο πριν από την αναχώρηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου για το άτυπο Eurogroup στη Μάλτα, ή να υπάρξει δια ζώσης επαφή πριν από την έναρξη της συνόδου αυτής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Πηγή: http://www.euro2day.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671