ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Παρασκευή - 24/02/2017)

Αποζημιώσεις μέσω ΕΛΓΑ σε όσους έχουν υποστεί ζημιές από το μεταναστευτικό.

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Αποζημιώσεις μέσω ΕΛΓΑ σε όσους έχουν υποστεί ζημιές από το μεταναστευτικό

Εντονα επικριτικός απέναντι σε όσους υποστηρίζουν ότι οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα από το μεταναστευτικό κύμα, δεν είναι έκτακτες, εμφανίστηκε στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, τονίζοντας ότι κάνουν κακό στην πατρίδα με το αντιπολιτευτικό αυτό επιχείρημά τους.

«Δίνουμε μάχη στην Ευρώπη να πείσουμε ότι οι συνθήκες στην Ελλάδα παραμένουν έκτακτες, με στόχο να εξασφαλίσουμε και προσωπικό και κονδύλια», υπογράμμισε ο κ. Μουζάλας, με αφορμή τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο.

Η τροπολογία, που αφορά μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, προβλέπει την καταβολή αποζημίωσης στους κατοίκους της Μόριας για ζημιές που έχουν διαπιστωθεί ότι έχουν υποστεί από το τεράστιο μεταναστευτικό κύμα.

Παράλληλα, ο κ. Μουζάλας τόνισε, ότι γίνεται προσπάθεια να ετοιμαστεί και να κατατεθεί σύντομα και νέα, γενικότερη ρύθμιση, με την οποία θα αποδίδονται μέσω ΕΛΓΑ, χρήματα για ζημιές που έχουν υποστεί και άλλοι δήμοι από τα μεταναστευτικά ρεύματα, όπως η Ειδομένη.

«Ετοιμάζουμε νομοθεσία για να υπάρξει μια γενικότερη ρύθμιση, ώστε να καταβάλλονται μέσω ΕΛΓΑ οι αποζημιώσεις. Θα ήταν λάθος να καθυστερήσουμε και άλλο. Θέλουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα να τους καλύψουμε τις δαπάνες για τέτοιες περιπτώσεις. Σύντομα θα δοθούν και στο δήμο Ειδομένης αποζημιώσεις», επεσήμανε ο κ. Μουζάλας.

Πηγή: http://www.express.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671