ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Δευτέρα - 20/02/2017)

Στα «σκαριά» νέα ρύθμιση για οφειλές έως 2.000 ευρώ στην εφορία.

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Στα «σκαριά» νέα ρύθμιση για οφειλές έως 2.000 ευρώ στην εφορία

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Νέα ρύθμιση για τους μικροοφειλέτες της εφορίας επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομιών, χωρίς ωστόσο να έχει τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές της χώρας. Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι οι σχεδιασμοί είναι σε αρχικό στάδιο και θα αφορούν, εφόσον εγκριθεί το μέτρο από τους δανειστές, όσους χρωστούν έως 2.000 ευρώ στο Δημόσιο.

Χθες, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας στον Real Fm άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιων παρεμβάσεων που θα διευκολύνουν τους οφειλέτες να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους, απορρίπτοντας κάθε ενδεχόμενο επαναφοράς της ρύθμισης των εκατό δόσεων, το οποίο ως γνωστόν έχει απορριφθεί και μάλιστα πρόσφατα από τους θεσμούς.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, θα πρέπει σε πρώτη φάση να ξεκινήσει η διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού και θα εξεταστεί εάν υπάρχει η ανάγκη θεσμοθέτησης αντίστοιχου μοντέλου για οφειλέτες μέχρι 2.000 ευρώ, οι οποίοι αποτελούν περίπου το 75% των οφειλετών του Δημοσίου.

Η κ. Παπανάτσιου εκτός του ότι επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση συζητεί τη μείωση του αφορολόγητου, επισημαίνοντας ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει αν μειώσουμε για παράδειγμα τους φορολογικούς συντελεστές ή συμφωνηθεί η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, υπογραμμίζοντας πάντως ότι επί του παρόντος δεν έχει οριστικοποιηθεί τίποτα. Είπε, επίσης, ότι στο τραπέζι έχουν μπει και μειώσεις συντελεστών ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ ή συντελεστών φορολόγησης επιχειρήσεων και νομικών προσώπων καθώς και ασφαλιστικών εισφορών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις της κ. Παπανάτσιου, είπε ότι η υφυπουργός ανέφερε ότι συνεχώς συζητάμε για μειώσεις σε ΦΠΑ και ΕΝΦΙΑ με δεδομένες τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας. Σημείωσε, μάλιστα, ότι η υφυπουργός δεν μιλούσε για τις διαπραγματεύσεις που γίνονται προκειμένου να υπάρξει μια πολιτική συμφωνία τη Δευτέρα.

Η υφυπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι το σύστημα Τaxis σχεδιάζεται να ανοίξει εντός Απριλίου και η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων θα εκτείνεται έως τις 15 Ιουλίου για τα φυσικά πρόσωπα, ώστε η πρώτη εκ των τριών διμηνιαίων δόσεων να πληρωθεί έως τις 30 Ιουλίου. Η δεύτερη δόση θα λήγει στα τέλη Σεπτεμβρίου και η τρίτη στα τέλη Νοεμβρίου. «Δεν θα κάνουμε καμία κίνηση για πληρωμή των φόρων εισοδήματος με τον μήνα», ξεκαθάρισε η κ. Παπανάτσιου.

Τα νομικά πρόσωπα θα πρέπει να υποβάλουν τις δηλώσεις το αργότερο μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Τέλος, η υφυπουργός ανέφερε ορισμένα επαγγέλματα και κλάδους τα οποία υποχρεωτικά θα εγκαταστήσουν μηχανήματα Pos σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που αναμένεται σύντομα. Ενδεικτικά ανέφερε:

• Κλάδοι εστίασης.

• Κλάδοι επισκευών.

• Κλάδος εκπαίδευσης.

• Eνδυση, υπόδηση.

• Κομμωτήρια.

• Γυμναστήρια.

• Νομικές δραστηριότητες.

• Ιατρικές υπηρεσίες.

• Τηλεπικοινωνίες.

• Ενέργεια.

• Τυχερά παιχνίδια.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671