ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Τετάρτη - 18/01/2017)

Αυτό είναι το ραβασάκι για εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων.

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Αυτό είναι το ραβασάκι για εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων

Τα... ραβασάκια της εφορίας θα λάβουν τις επόμενες μέρες χιλιάδες φορολογούμενοι. Γνωστοποιεί ότι υπόκεινται σε έλεγχο και προσκαλεί σε οικειοθελή αποκάλυψη των εισοδημάτων. Στα χέρια των ελεγχόμενων θα επιδίδεται το προσκλητήριο. Ποιοι έχουν προτεραιότητα.

Στα χέρια των φορολογούμενων, οι οποίοι βρίσκονται ήδη αντιμέτωποι με έλεγχο και θα καλούνται να εξετάσουν το ενδεχόμενο συμμετοχής τους στις διατάξεις νόμου για την οικειοθελή αποκάλυψη των κρυμμένων εισοδημάτων τους, θα επιδίδονται τα ειδικά ραβασάκια της εφορίας.

Η δημοσίευση της απόφασης του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή για τη διαδικασία υποβολής δηλώσεων, αποκαλύπτει το περιεχόμενο της «Ειδικής Πρόσκλησης» οικειοθελούς αποκάλυψης φορολογητέας ύλης παρελθόντων ετών.

Τις επόμενες ημέρες, χιλιάδες φορολογούμενοι θα λάβουν το ραβασάκι με το οποίο θα τους γνωστοποιείται ότι «από την υπηρεσία μας έχει εκδοθεί η με αριθμό... εντολή φορολογικού ελέγχου για….

Κατόπιν αυτού, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 58 του ν. 4446/2016, μπορείτε να υπαχθείτε στις ευνοϊκές διατάξεις του άρθρου 59 του ως άνω νόμου, για φορολογικά αντικείμενα που αναφέρονται στην εντολή, με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται σε αυτόν.

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω δηλώσεις υποβάλλονται από τον φορολογούμενο στην αρμόδια κατά περίπτωση Δ.Ο.Υ. Κατόπιν υποβολής των δηλώσεων του ν. 4446/2016, οι φορολογούμενοι προσκομίζουν αντίγραφα των υποβληθεισών δηλώσεων και των σχετικών παραστατικών στην αρμόδια ελεγκτική υπηρεσία, προκειμένου να συνεκτιμηθούν κατά τη διενέργεια του ελέγχου».

Τα ειδικά σημειώματα θα επιδίδονται στους φορολογούμενους ιδιοχείρως, με τον φορολογούμενο να καλείται να υπογράψει ότι παρέλαβε την ειδική πρόσκληση.

Τα ραβασάκια, όπως έγραφε προχθές το Euro2day.gr, θα αφορούν φορολογούμενους για τους οποίους έχει εκδοθεί ή πρόκειται να εκδοθεί εντολή ελέγχου έως τις 31 Μαΐου. Η δεξαμενή επιλογής των υποθέσεων περιλαμβάνει 1,3 εκατομμύριοα ΑΦΜ, για τα οποία οι ελεγκτικές αρχές έχουν ενδείξεις φοροδιαφυγής στη διάθεσή τους.

Προτεραιότητα στα ραβασάκια έχουν όσοι βρίσκονται ήδη αντιμέτωποι με τον έλεγχο. Ανάλογα με τον χρόνο έκδοσης της εντολής ελέγχου, προσδιορίζεται και η προθεσμία υποβολής των ειδικών δηλώσεων οικειοθελούς αποκάλυψης εισοδημάτων.

Σήμερα, με τροπολογία η οποία κατατέθηκε στη Βουλή, προβλέπεται η παράταση της πρώτης προθεσμίας για υπαγωγή στη ρύθμιση των φορολογούμενων στους οποίους κατά την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή έχει ήδη κοινοποιηθεί προσωρινός διορθωτικός προσδιορισμός φόρου ή προστίμων. Η προθεσμία της 23ης Ιανουαρίου, με την τροπολογία, παρατείνεται έως τις 7 Φεβρουαρίου 2017.

Έλενα Λάσκαρη

e.laskari@euro2day.gr

Πηγή: http://www.euro2day.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671