ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Τρίτη - 17/01/2017)

ΕΕΑ: Χωρίς φορολογική ενημερότητα η επαγγελματική άδεια στους διαμεσολαβούντες.

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

ΕΕΑ: Χωρίς φορολογική ενημερότητα η επαγγελματική άδεια στους διαμεσολαβούντες

Με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, οι διαμεσολαβούντες απαλλάχθηκαν και νομοθετικά από την υποχρέωση να προσκομίζουν φορολογική ενημερότητα, προκειμένου να ανανεώσουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Σωστή η απόφαση, λέει το ΕΕΑ.

Απαλλάχθηκαν και νομοθετικά οι διαμεσολαβούντες από την υποχρέωση να προσκομίζουν φορολογική ενημερότητα προκειμένου να ανανεώσουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Αυτό ξεκαθαρίζεται και ισχύει μετά από σχετική απόφαση της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου Οικονομικών.

Πρόκειται για μια μεγάλη δικαίωση των προσπαθειών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, για την οποία ο πρόεδρός του κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου δήλωσε: «Η απόφαση της πολιτείας είναι σωστή. Και για εμάς αποτελεί νίκη η οποία ανήκει στον κλάδο και την ενότητα που όλοι επιδείξαμε. Η απόφασή μας ως ΕΕΑ να αντισταθούμε και να μη ζητήσουμε τη φορολογική ενημερότητα, οι αγώνες της ΕΑΔΕ, η από κοινού προσπάθειά μας να μεταφέρουμε το μήνυμα σε όλους τους διαμεσολαβούντες της χώρας, η συμπαράσταση όλων των επιμελητηρίων της χώρας, μας δικαίωσαν. Επιτύχαμε να αναγνωρίσουν οι αρμόδιοι το δίκιο μας και να μην εφαρμοστεί το τόσο άδικο και αντισυνταγματικό μέτρο. Σε όλους όσοι προσπάθησαν ανήκει ένα μεγάλο μπράβο».

Τo ΕΕΑ χαιρετίζει την εξέλιξη που ήλθε μετά από τις πολύμηνες προσπάθειες που κατέβαλε διά των εκπροσώπων του και οι οποίες αποσκοπούσαν στο να κατανοήσουν οι αρμόδιοι πως η φορολογική ενημερότητα δεν μπορεί να αποτελέσει κριτήριο για τη χορήγηση-ανανέωση της επαγγελματικής άδειας στους διαμεσολαβούντες. Στην προσπάθεια αυτή, που μαζί με την ΕΑΔΕ το ΕΕΑ προσκάλεσε και τα άλλα επιμελητήρια της χώρας να συνταχθούν, είχε δημοσίως αποσαφηνιστεί πως δεν ευσταθεί η τυχόν σύνδεση της επαγγελματικής δραστηριότητας του ασφαλιστικού διαμεσολαβούντα με την υποχρέωση φορολογικής ενημερότητας, δεδομένων των ασταθών συνθηκών στην αγορά και την οικονομία.

Είχε τονιστεί πως το ΕΕΑ θα πρωτοστατούσε στη μη εφαρμογή αυτού του παράλογου κριτηρίου για τη χορήγηση αδειών ασκήσεως επαγγέλματος.

Κατόπιν των εξελίξεων αυτών, που κρίνονται ως θετικές για τον κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, το ΕΕΑ χαιρετίζει την απόφαση η οποία δικαιώνει τις προσπάθειες, αναγνωρίζει το δίκαιο των παρεμβάσεων και αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός.

Αυτό βέβαια, σύμφωνα με το Επιμελητήριο, δεν αναιρεί τα δεκάδες άλλα προβλήματα που πλήττουν τα επαγγέλματα, την επιχειρηματικότητα και την οικονομία, με πρωταρχικό το νέο ασφαλιστικό. Να επισημανθεί ότι υπάρχουν και άλλα ανοικτά θέματα για τον κλάδο, τα οποία είχαν κοινοποιηθεί στους αρμοδίους και αναμένεται και σε αυτά να έλθουν αντίστοιχες σωστές αποφάσεις.

Καταλήγοντας, το ΕΕΑ τονίζει ότι θα συνεχίσει να μάχεται για το δίκαιο της αγοράς, εκφράζοντας με απόλυτη αντικειμενικότητα όλα όσα θα συντελέσουν στην πρόοδο της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας.

Διαβάστε την τροπολογία εδώ.

Πηγή: http://www.euro2day.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671