ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Πέμπτη - 12/01/2017)

H επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στους στρατηγικούς στόχους του Υπουργείου Εργασίας για το 2017.

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

H επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στους στρατηγικούς στόχους του Υπουργείου Εργασίας για το 2017

Στρατηγικό στόχο του Υπουργείου Εργασίας αποτελεί, για το 2017, η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων σε εθνικό και κλαδικό επίπεδο όπως προβλέπει υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια.

Άλλοι στρατηγικοί στόχοι του υπουργείου είναι:

. Η ανάπτυξη πολιτικών και δράσεων για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας και κάθε μορφής παραβατικότητας στους χώρους εργασίας.

. Η συστηματική παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών, συμβουλών και πληροφόρησης για εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και προνοιακά ζητήματα.

. Η ανάπτυξη στο σύνολο των εργασιακών χώρων (δημόσιος και ιδιωτικός τομέας) ενός ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία στηριγμένο στις προτεραιότητες της νέας Εθνικής Στρατηγικής για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και στη ριζική αναθεώρηση του νομοθετικού πλαισίου για τους κανόνες πρόληψης και προστασίας.

. Η αυστηροποίηση των διαδικασιών συμφιλίωσης και διαμεσολάβησης για την αντιμετώπιση προβλημάτων εργοδοτικών αυθαιρεσιών στον χώρο της εργασίας.

. Η ανάπτυξη πολιτικών και δράσεων προσαρμογής των επιχειρήσεων και των εργαζομένων στην αλλαγή και στις επιπτώσεις της κρίσης - με προγράμματα επιχειρησιακής αναδιάρθρωσης και καινοτομίας και επιμόρφωση και επαναπιστοποίηση προσόντων για τους εργαζόμενους.

. Η ανάπτυξη ενεργητικών πολιτικών για την ένταξη στην αγορά εργασίας και την αντιμετώπιση της ανεργίας.

. Η εφαρμογή και θέση σε λειτουργία του νέου ενιαίου οργανωτικού μοντέλου του ασφαλιστικού συστήματος (Ε.Φ.Κ.Α.) για την γρηγορότερη, αποτελεσματικότερη και φιλική προς τους ασφαλισμένους παροχή υπηρεσιών (άμεση απόδοση συντάξεων κ.λ.π.).

. Η καθιέρωση του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Ένταξης για όλες τις κατηγορίες των πολιτών που σήμερα είναι κάτω από το όριο της φτώχειας και αντιμετωπίζουν το φάσμα του κοινωνικού αποκλεισμού.

. Η λειτουργική αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Υπουργείου και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) για τη φιλικότερη, αποδοτικότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πτυχών του Υπουργείου και την ουσιαστικότερη αξιοποίηση των ανθρώπινων και υλικών πόρων που διαθέτει.

. Η καθιέρωση συστημάτων διοικητικού εκσυγχρονισμού και μεθόδων στρατηγικού σχεδιασμού για όλα τα πεδία αρμοδιότητας του Υπουργείου και για την αξιοποίηση των υποδομών που διαθέτει αυτό και οι εποπτευόμενοι φορείς του, προς όφελος των πολιτών.

. Η καθιέρωση Εθνικής Στρατηγικής για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία προς όφελος του πολίτη.

. Η καθιέρωση Εθνικής Στρατηγικής για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά.

Πηγή: http://www.enikonomia.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671