ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Δευτέρα - 02/01/2017)

«Ακριβό το νέο έτος»: Ποδαρικό με αυξήσεις έμμεσων φόρων κάνει το 2017.

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

«Ακριβό το νέο έτος»: Ποδαρικό με αυξήσεις έμμεσων φόρων κάνει το 2017

Ο νέος χρόνος ενεργοποιεί τον νόμο για τη χρήση του πλαστικού χρήματος, καθώς μέσω των ηλεκτρονικών συναλλαγών θα μπορεί ο κάθε φορολογούμενος να χτίσει το αφορολόγητό του

Μαζί με προσδοκίες για καλύτερες μέρες, η Πρωτοχρονιά φέρνει στη ζωή μας και μια σειρά επιπρόσθετα βάρη. Είναι η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, αλλά και οι νέες επιβαρύνσεις σε τσιγάρα, ηλεκτρονικά και μη, στην τηλεφωνία, στην συνδρομητική τηλεόραση, ακόμη και στον καφέ.

Υγρό πυρ

Αναμένεται λοιπόν η αμόλυβδη να φτάσει στο 1,54 ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 5% μέσα σε δύο εβδομάδες. Το Diesel κίνησης θα φτάσει στο 1,30 ευρώ σημειώνοντας άνοδο περίπου 12%, ενώ τη μεγαλύτερη αύξηση θα καταγράψει το υγραέριο κίνησης που θα αγγίξει το 15%.

«Οι αυξήσεις καθημερινά είναι αρκετά σημαντικές. Άρα λοιπόν έχουμε μια αύξηση περίπου ισόποση του ειδικού φόρου κατανάλωσης το τελευταίο δεκαπενθήμερο. Θα δούμε λοιπόν πολύ υψηλότερα τις τιμές» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Γιώργος Ασμάτογλου.

Ακριβό μου τσιγάρο

Αυξήσεις θα σημειωθούν και στον καπνό, με τον πάγιο φόρο να σκαρφαλώνει στα 17 ευρώ το κιλό, ενώ ο αναλογικός φόρος θα πάει στο 26% από 20% που ήταν. Έτσι οι επιβαρύνσεις αναμένεται να φτάσουν περί το 1 ευρώ το πακέτο. Αύξηση θα έχουν και τα υγρά των ηλεκτρονικών τσιγάρων, καθώς το κάθε χιλιοστόμετρο θα επιβαρυνθεί με 10 λεπτά ειδικό φόρο.

Πικρός καφές

Πρεμιέρα έκανε από σήμερα Κυριακή και ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στον καφέ που φτάνει στα 3 ευρώ ανά κιλό καβουρντισμένου και 4 ευρώ ανά κιλό στιγμιαίου, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση από 10 έως 20% τις λιανικές τιμές στις κεφετέριες.

Έρχεται το τέλος

Παράλληλα, το νέο έτος έφερε αύξηση και στην τηλεφωνία, καθώς επιβάλλεται τέλος 5%, το οποίο θα προηγηθεί του υπολογισμού του ΦΠΑ 24%. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει μία αύξηση 6% στο σύνολο του λογαριασμού των σταθερών τηλεφώνων.

Αφορολόγητο μετ’ εμποδίων

Την ίδια στιγμή, ο νέος χρόνος ενεργοποιεί και το νόμο για τη χρήση του πλαστικού χρήματος, καθώς μέσω των ηλεκτρονικών συναλλαγών θα μπορεί ο κάθε φορολογούμενος να χτίσει το αφορολόγητό του. Κι αυτό όμως θα γίνεται μετ' εμποδίων.

«Χτίζουμε το αφορολόγητο στο θεωρητικό του επίπεδο. Δεν έχουμε εξειδικευμένη εγκύκλιο ακόμη για τις δαπάνες οι οποίες θα συγκεντρώνονται. Πάρα πολύς κόσμος δεν έχει προμηθευτεί τις κάρτες, είναι αυτονόητο αυτό. Σιγά - σιγά μπαίνοντας ο χρόνος ο κόσμος θα κοιτάξει να μπορέσει να προμηθευτεί την κάρτα για να λειτουργήσει το πλαστικό χρήμα, να χτίσει το αφορολόγητο που πρέπει να χτίσει» διευκρίνισε στον σταθμό μας ο φοροτεχνικός Χρήστος Κρίγκας.

Νέοι φόροι, αλλά και καινούργιος «κόφτης» στις κύριες συντάξεις, φέρνει το 2017, δήλωσε στο μεταξύ ο τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης, ενώ αναφερόμενος στην επιστολή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου σημειώνει ότι «ο υπουργός Οικονομικών και ο ίδιος ο πρωθυπουργός εξέθεσαν τη χώρα».

Πηγή: http://www.skai.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671