ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Παρασκευή - 25/11/2016)

Στουρνάρας: Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους.

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Στουρνάρας: Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους

Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους, υποστήριξε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος , Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.

O κ.Στουρνάρας υποστήριξε, ότι «είναι όλα έτοιμα» για το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου και εξέφρασε την ελπίδα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Για τη νομισματική πολιτική ανέφερε ότι «θα συνεχίσει να είναι διευκολυντική, έως ότου επιτευχθούν οι στόχοι για τον πληθωρισμό».

Σε ότι αφορά τις σχέσεις με την ελληνική κυβέρνηση, είπε ότι είναι θετικές και «πολύ καλύτερες από πριν». «Κοιτάμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον. Τα χειρότερα είναι πίσω μας», τόνισε, συμπληρώνοντας πως στην Ελλάδα η κατάσταση έχει βελτιωθεί πολύ σε σχέση με πέρυσι, καθώς το μακροοικονομικό και δημοσιονομικό περιβάλλον είναι πολύ καλύτερο και οι τράπεζες τα πάνε καλύτερα. «Βασικός στόχος τώρα είναι να μειωθεί το απόθεμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων», είπε, σχολιάζοντας πως αυτό αποτελεί πρόκληση, αλλά και ευκαιρία. Αν επιτευχθούν οι στόχοι για τα NPLs, οι τράπεζες δεν θα χρειαστούν άλλα κεφάλαια, αντιθέτως θα αυξήσουν τα κεφάλαιά τους, είπε.

Πηγή: http://www.enikonomia.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671