ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Παρασκευή - 25/11/2016)

Reuters: «Φορολογικός παράδεισος» το εξωτερικό για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Reuters: «Φορολογικός παράδεισος» το εξωτερικό για τις ελληνικές επιχειρήσεις

«Οι ελληνικές επιχειρήσεις μετακινούνται στο εξωτερικό προκειμένου να ξεφύγουν από την λιτότητα και την υψηλή φορολογία», αναφέρει χαρακτηριστικά το σχετικό δημοσίευμα του reuters.com.

Ειδικότερα, το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει ότι « ο αριθμός Ελλήνων επιχειρηματιών που μετακινήθηκε στην Βουλγαρία (o φορολογικός συντελεστής είναι το 10%) έχει ανέλθει σε 17.000 το 2016 έναντι των 2.000 που σημειώθηκε το 2010, σύμφωνα με αρχές της Βουλγαρίας.

Η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει μια σειρά φορολογικών ελέγχων, σε συνεργασία με τη Βουλγαρία για να καθοριστεί εάν αυτές “οι επιχειρηματικές αποστασίες” είναι απλώς αλλαγή διεύθυνσης, ώστε να αποφεύγονται φορολογικές επιβαρύνσεις ή απλώς μια φυσική μετεγκατάσταση των επιχειρήσεων.

Η ελληνική κυβέρνηση ενδέχεται να προβεί σε αυτήν ενέργεια προκειμένου να αναχαιτίσει το κύμα φυγής και να συλλάβει την φοροδιαφυγή εταιριών που απλώς αλλάζουν έδρα διατηρώντας την παραγωγή τους στην Ελλάδα».

«Περίπου 3.642 ελληνικές επιχειρήσεις έχουν μετακινηθεί στη Βουλγαρία μέχρι στιγμής φέτος, έναντι των 3.262 το 2015, σύμφωνα με την Υπηρεσία μητρώου της Βουλγαρίας », προστίθεται στο σχετικό δημοσίευμα.

Όσον αφορά στους ελέγχους επιχειρήσεων η εκπρόσωπος της εθνικής Υπηρεσίας εσόδων της Βουλγαρίας, Ρόζεν Μπατσβάροφ δήλωσε σχετικά «θα συνεργαστούμε εάν χρειαστεί με τις ελληνικές φορολογικές αρχές βάσει των μηχανισμών για την ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών μεταξύ των κρατών της ΕΕ».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της γενικής γραμματείας εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, Γ. Πιτσιλή «πολλές ελληνικές επιχειρήσεις στις γειτονικές χώρες ίσως είναι περισσότερο ενεργές οικονομικά παρά στην Ελλάδα. Ενδεχομένως οι επιχειρήσεις αυτές σύντομα βρεθούν στη δυσάρεστη θέση να φορολογούνται και στις δύο χώρες αλλά και να επιβαρύνονται με επιπλέον πρόστιμα».

Πηγή: http://www.enikonomia.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671