ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Παρασκευή - 25/11/2016)

Μείωση φόρων και έξοδο στις αγορές ζητεί ο ΣΕΒ.

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Μείωση φόρων και έξοδο στις αγορές ζητεί ο ΣΕΒ

Σε συνδυασμό με την ταχύτερη άρση των capital controls

Την ταχύτερη άρση των capital controls, τη μείωση της φορολογίας και την έξοδο στις αγορές προκρίνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), ως τον ενδεδειγμένο «δρόμο» για την επαναφορά της χώρας στην κανονικότητα και την εδραίωση της ανάκμαψης της οικονομίας.

Στο εβδομαδιαίο δελτίο για την πορεία της χώρας, ο Σύνδεσμος εκτιμά ότι οι αγορές έχουν αρχίσει να προσβλέπουν στην ταχεία ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης και τη συμφωνία για άμεση εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του δημοσίου χρέους.

Μία τέτοια εξέλιξη, εκτιμά, μπορεί να οδηγήσει σε επιβεβαίωση από την ΕΚΤ ότι η χώρα έχει εισέλθει σε ένα νέο κύκλο προσαρμογής και ανάκαμψης που εξυπηρετεί τον μεσο-μακροπρόθεσμο στόχο βιωσιμότητας του χρέους.

Κατά τον ΣΕΒ, η διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών για τη διατηρήσιμη πρόσβαση του ελληνικού δημοσίου στις αγορές, πρέπει να αποτελέσει στόχο υψηλής προτεραιότητας, καθώς αποτελεί την κορωνίδα της επιστροφής της χώρας στην κανονικότητα.

Άλλωστε, η εδραίωση μιας τέτοιας κατάστασης μπορεί σε δεύτερη φάση - και αν δεν ανατραπεί από αρνητικές πολιτικές ή οικονομικές εξελίξεις - να δημιουργήσει κύμα άμεσων ξένων επενδύσεων και έτσι, να επιτευχθεί ευκολότερα η ανάκαμψη της οικονομίας, η δημοσιονομική προσαρμογή και η έξοδος από την κρίση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΕΒ εκτιμά ότι μία τέτοια πορεία μπορεί να ενισχυθεί πολλαπλώς με την ταχύτερη της αναμενόμενης άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων και ελάφρυνση των επιχειρήσεων από τα υπερβολικά φορολογικά βάρη - με την κυβέρνηση να προεξοφλεί πειστικά με αυτό τον τρόπο, την πλήρη εφαρμογή και επιτυχία του προγράμματος προσαρμογής.

Παράλληλα, καταλήγει ο Σύνδεσμος, η δημιουργία ενός λειτουργικού θεσμικού πλαισίου για την αποτελεσματική μείωση των κόκκινων δανείων και την αναδιάρθρωση υπερχρεωμένων αλλά βιώσιμων επιχειρήσεων, θα μπορούσε να δώσει περαιτέρω ώθηση στην προσπάθεια ταχύτερης εξόδου από την κρίση.

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671