ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Τετάρτη - 26/10/2016)

Σε βαλκανικές τράπεζες οι καταθέσεις των ελληνικών μικρομεσαίων.

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Σε βαλκανικές τράπεζες οι καταθέσεις των ελληνικών μικρομεσαίων

Σημαντική αύξηση κατά 10% και 8% παρουσίασαν το 2015 οι τραπεζικές καταθέσεις στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία, αντίστοιχα, τη στιγμή που στην Ελλάδα σημειωνόταν νέα «βουτιά» κατά 23%, η μεγαλύτερη από το ξέσπασμα της κρίσης το 2008.

Σημαντική αύξηση κατά 10% και 8% παρουσίασαν το 2015 οι τραπεζικές καταθέσεις στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία, αντίστοιχα, τη στιγμή που στην Ελλάδα σημειωνόταν νέα «βουτιά» κατά 23%, η μεγαλύτερη από το ξέσπασμα της κρίσης το 2008, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Ενώ η Ελλάδα εισερχόταν στην τέλεια καταιγίδα, αποτέλεσμα της «διαπραγμάτευσης» του 2015 που στηριζόταν σε αφέλειες του τύπου «θα δώσουν τα λεφτά γιατί δεν τους συμφέρει να διαλύσουμε την Ευρωζώνη», δεκάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, διαβλέποντας τους κινδύνους από την επικίνδυνη πορεία της χώρας άνοιξαν λογαριασμούς σε Βουλγαρία - Ρουμανία, μεταφέροντας εκεί κεφάλαια προκειμένου να μπορέσουν να εξασφαλίσουν τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους.

Σύμφωνα με τραπεζικές και επιχειρηματικές πηγές, εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και άλλες περιοχές όπως τη Θεσσαλία, απέσυραν τις καταθέσεις τους από ελληνικές τράπεζες και άνοιξαν λογαριασμούς στις γειτονικές βαλκανικές χώρες. Η δημιουργία λογαριασμών τόσο στη Βουλγαρία όσο και στη Ρουμανία είναι εξαιρετικά απλή διαδικασία, καθώς πρόκειται για χώρες-μέλη της Ε.Ε., ειδικά η Βουλγαρία είναι προσβάσιμη ακόμα και με αυτοκίνητο, ενώ όλες οι τράπεζες δέχονται καταθέσεις σε ευρώ.

Επιπλέον, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες βρήκαν εύκολα τη σχετική καθοδήγηση τόσο από στελέχη ελληνικών τραπεζών, καθώς οι εγχώριες τράπεζες διατηρούν ισχυρή παρουσία στις δύο χώρες μέσω θυγατρικών, αλλά και μέσω εξειδικευμένων συμβούλων. Ακόμα και ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδιώτες μετέφεραν αποταμιεύσεις σε γειτονικές βαλκανικές χώρες, λόγω της ανησυχίας για την κατάσταση στην Ελλάδα.

Πηγή: www.euro2day.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671