ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Πέμπτη - 20/10/2016)

Μίχαλος: Στη σωστή κατεύθυνση οι αλλαγές στο πτωχευτικό.

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Μίχαλος: Στη σωστή κατεύθυνση οι αλλαγές στο πτωχευτικό

«Δύο νέα θετικά σημεία του νέου νομοθετήματος είναι αυτά που προβλέπουν ενδελεχή έλεγχο για δόλιες πτωχεύσεις, αλλά και "κούρεμα" των οφειλών των επιχειρήσεων σε ορισμένες περιπτώσεις», τονίζει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για τις διατάξεις του νέου πτωχευτικού κώδικα που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Δικαιοσύνης, δήλωσε:

«Από μία πρώτη ανάγνωση, διαφαίνεται ότι οι αλλαγές που προτείνονται κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς αίρονται πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες για την πτώχευση και την εξυγίανση μιας επιχείρησης, ενώ δίνεται και μια δεύτερη ευκαιρία στους επιχειρηματίες να επαναδραστηριοποιηθούν.

Δύο νέα θετικά σημεία του νέου νομοθετήματος είναι αυτά που προβλέπουν ενδελεχή έλεγχο για δόλιες πτωχεύσεις, αλλά και "κούρεμα" των οφειλών των επιχειρήσεων σε ορισμένες περιπτώσεις.

Ο επιχειρηματικός κόσμος αναμένει ακόμη να διαπιστώσει τις προθέσεις της κυβέρνησης και για μτο είζον ζήτημα των κόκκινων δανείων των επιχειρήσεων, που χωρίς αμφιβολία είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις πτωχεύσεις.

Όπως είναι γνωστό, η επιμελητηριακή κοινότητα για το συγκεκριμένο ζήτημα έχει προτείνει την προώθηση και του εξωδικαστικού διακανονισμού, όπως επίσης και την εξατομίκευση κάθε περίπτωσης επιχείρησης με κόκκινα δάνεια».

Πηγή: http://www.euro2day.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671