ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Τρίτη - 18/10/2016)

Πρόεδρος ΟΑΕΕ: «Οποιος δεν μπορεί να πληρώνει εισφορές να πάει στη Βουλγαρία».

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Πρόεδρος ΟΑΕΕ: «Οποιος δεν μπορεί να πληρώνει εισφορές να πάει στη Βουλγαρία»

Σε ερώτηση ασφαλισμένου, αν οι ασφαλισμένοι έχουν κίνητρο για εργασία, όταν καλούνται να πληρώσουν συνολικά το 80% του εισοδήματός τους στο κράτος, ο διοικητής του ΟΑΕΕ φέρεται να είπε, εάν το θεωρούν πατριωτικό, ας πάνε στη Βουλγαρία.

Την έντονη αντίδραση των ασφαλισμένων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) προκάλεσε η προκλητική παραδοχή τουδιοικητή του Ταμείου Δημήτρη Τσακίρη, ότι όποιος αδυνατεί να καταβάλλει τις εισφορές σε συνδυασμό με την υπέρογκη φορολογία, και το θεωρεί πατριωτικό, ας πάρει την οικογένειά του κι ας πάει στη Βουλγαρία...

Σε ένα έντονα εκρηκτικό περιβάλλον, κυρίως λόγω των ανυπέρβλητων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ, ο διοικητής του Οργανισμού βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Φλώρινα και στη Βέροια, προκειμένου να ενημερώσει την τοπική κοινωνία για τιςεπερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό, με αιχμή την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των εισφορών, στο 20% του φορολογητέου εισοδήματος. Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων και μικροεπιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στις συγκεκριμένες πόλεις, υπήρξαν και στιγμές έντασης, απόρροια της κατάστασης που επικρατεί.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, οι εκπρόσωποι του Οργανισμού άκουσαν από τους τοπικούς φορείς ότι για παράδειγμα το 40% των μελών του Επιμελητηρίου Φλώρινας έχει βάλει ήδη λουκέτο και όσα μέλη παραμένουν ενεργά, αδυνατούν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, ασφαλιστικές και φορολογικές. Οι επιχειρηματίες στις τοποθετήσεις - ερωτήσεις τους επισήμαναν ότι καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια να μείνουν «ζωντανοί». Σε ερώτηση μάλιστα κάποιου ασφαλισμένου πώς από την 1η Ιανουαρίου με τις επερχόμενες ασφαλιστικές αλλά και φορολογικές αλλαγές, οι ασφαλισμένοι θα έχουν κίνητρο για εργασία, όταν καλούνται να πληρώσουν συνολικά το 80% του εισοδήματός τους στο κράτος, ο διοικητής του ΟΑΕΕ φέρεται να είπε, εάν το θεωρούν πατριωτικό, ας πάνε στη Βουλγαρία. Δήλωση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις καθώς η προφανής αδυναμία της διοίκησης του Οργανισμού να δώσει λύσεις στην ασφυκτική πραγματικότητα, όπως τη βιώνουν χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, είχε δημιουργήσει εξαρχής ένα έντονο κλίμα.

Μιλώντας στην «Καθημερινή» ο κ. Τσακίρης επισημαίνει ότι η δήλωσή του παρερμηνεύθηκε, καθώς αυτό που είχε ως στόχο να καταδείξει είναι ότι η ικμάδα, η ζωηράδα και η ευρηματικότητα των Ελλήνων δεν θα πρέπει να εξαντλείται σε τρόπους εισφοροδιαφυγής και φοροδιαφυγής αλλά προς όφελος της ανάπτυξης της εγχώριας οικονομίας.

Κατά τις δύο ημερίδες μάλιστα, τόσο ο διοικητής όσο και ο υποδιοικητής Δημήτρης Χριστοφορίδης επεσήμαναν ότι σήμερα οι εισφορές μετά βίας καλύπτουν το 50% των αναγκών για συντάξεις, ότι η εισφοροδιαφυγή είναι μια μάστιγα που θα πρέπει να αποβάλουν και από τον χώρο των μικρομεσαίων, ότι τα 11 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων εισφορών δεν δημιουργήθηκαν στον ΟΑΕΕ κατά τα τελευταία χρόνια της κρίσης καθώς και ότι ενώ το 2008 σε σύνολο 850.000 ασφαλισμένων η εισφοροδιαφυγή αφορούσε το 29% των ενεργών, σήμερα σε σύνολο 710.000 ασφαλισμένων αφορά το 43% των ενεργών.

Μανιός για πρόεδρο ΟΑΕΕ: Ας πάει αυτός στη Βουλγαρία

«Αυτός που λέει να πάμε στη Βουλγαρία μπορεί να πάει και μόνος του άμα θέλει», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του ΟΑΕΕ, Δημήτρη Τσακίρη ότι όποιος δεν μπορεί να πληρώσει εισφορές να πάει στη γειτονική χώρα.

«Ας πάει αυτός να κάνει τον διοικητή στη Βουλγαρία, δεν είναι αυτή η απάντηση σε ένα πρόβλημα, η απάντηση είναι “κάτσε κάτω να το κουβεντιάσουμε”», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιός.

«Οταν κάποιος είναι διοικητής σε έναν οργανισμό δεν μπορεί να λέει άμα δεν σου αρέσει φύγε, αυτό είναι έξω από κάθε δημοκρατική λογική», δήλωσε στον Σκάι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Χριστοφιλοπούλου: Να «πάρουν το κεφάλι» του διοικητή του ΟΑΕΕ

Η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου, με αφορμή τις δηλώσεις του Διοικητή του ΟΑΕΕ, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Δεν φτάνει που εξοντώνουν επαγγελματίες, επιστήμονες, αγρότες με υπέρογκη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, τους εκβιάζουν κι από πάνω! Ο Διοικητής του ΟΑΕΕ ούτε λίγο ούτε πολύ, τους είπε να φύγουν στη Βουλγαρία αν δεν μπορούν να πληρώσουν!

Είναι σαφές ότι δεν ενδιαφέρονται για το επιχειρείν, στόχος τους είναι η κοινωνική ισοπέδωση και η μαδουροποίηση της χώρας.

Το λιγότερο που έχουν να κάνουν είναι να «πάρουν το κεφάλι» του κ. Διοικητή!

Πηγή: http://www.euro2day.gr/

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671