ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (πλην Υπ. Οικονομικών)"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Δελτίο Τύπου (Πέμπτη - 13/10/2016)

Δ.Τ. Υπ. Εργασίας: Άλλη μία «βόμβα» παραπληροφόρησης διακινείται μέσα από σημερινά δημοσιεύματα σχετικά με δήθεν αναδρομικές μειώσεις, οι οποίες «κρύβονται» στις προσωρινές συντάξεις.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 13-10-2016

Άλλη μία «βόμβα» παραπληροφόρησης διακινείται μέσα από σημερινά δημοσιεύματα σχετικά με δήθεν αναδρομικές μειώσεις, οι οποίες «κρύβονται» στις προσωρινές συντάξεις.

Τα δημοσιεύματα επικαλούνται αυθαίρετα παραδείγματα προσωρινών και οριστικών συντάξεων έτσι ώστε ο υπολογισμός τους να οδηγεί σε μειωμένες συντάξεις με συνέπεια την επιστροφή αναδρομικών.

Μεμονωμένες αποκλίσεις προσωρινών και οριστικών συντάξεων, παρατηρούνταν και στο παρελθόν, με τον παλιό τρόπο υπολογισμού.

Ωστόσο τέτοιες τυχόν οριακές περιπτώσεις δεν έχουν σχέση με τα όσα υποστηρίζουν τα κατασκευασμένα πρωτοσέλιδα, που μοναδικό στόχο έχουν να δημιουργήσουν δυσαρέσκεια και φόβο στους συνταξιούχους.

Το ευφάνταστο σενάριο περικοπών επενδύεται και με τη «σύσταση άτυπης επιτροπής ανώτατων υπηρεσιακών παραγόντων», η οποία δήθεν διαπιστώνει ανάγκη τροποποίησης του νόμου. Τέτοια επιτροπή δεν υφίσταται παρά μόνο στην φαντασία των συντακτών του σχετικού «ρεπορτάζ».

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671