ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
"ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ"
Πίσω Aρχική σελίδα

 ΘΕΜΑ:  
Ειδήσεις (Παρασκευή - 16/09/2016)

Έρχεται ο θεσμός του διαμεσολαβητή για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Έρχεται ο θεσμός του διαμεσολαβητή για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων, η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, ο ΣΕΤΕ, οι δικηγορικοί σύλλογοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης, η Ένωση Ελληνικών Ασφαλιστικών Εταιρειών και πλήθος άλλων φορέων, ανέλαβαν να προωθήσουν το θεσμό της Διαμεσολάβησης για την επίλυση διαφορών με εξωδικαστικό τρόπο.

Ο Πρόεδρος του ΟΠΕΜΕΔ (Οργανισμός Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών) θα είναι ο κ. Παναγιώτης Πικραμμένος, μέλους της Διοικούσας Επιτροπής ο κ. Θεόδωρος Φέσσας και Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού ο κ. Νικόλας Κανελλόπουλος. Πρόσφατα, το ΔΣ του Οργανισμού είχε την πρώτη συνάντηση με εκπροσώπους διοίκησης Επιμελητηρίων που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας για την ανταλλαγή απόψεων και την από κοινού διερεύνηση των προοπτικών προώθησης του θεσμού της Διαμεσολάβησης.

Οι εκπρόσωποι των Διμερών Επιμελητηρίων συμφώνησαν στη σημασία και τα πολλαπλά οφέλη που θα έχει η αξιοποίηση της Διαμεσολάβησης από τις επιχειρήσεις, ενώ δεσμεύθηκαν ότι θα συμβάλλουν με κάθε δυνατό τρόπο προς αυτή την κατεύθυνση.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκαν μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα σημεία:

1. Τα Διμερή Επιμελητήρια θα συμμετέχουν στη Διαρκή Επιτροπή Συνεργασίας του ΟΠΕΜΕΔ, που σηματοδοτεί μία ευρύτερη συμπόρευση στην προώθηση των θεσμών εναλλακτικής επίλυσης.

2. Τα Επιμελητήρια θα απευθύνουν πρόσκληση στις επιχειρήσεις - μέλη τους να αξιοποιήσουν τις ρήτρες Διαμεσολάβησης στις συμβάσεις τους.

3. Ο ΟΠΕΜΕΔ θα συνεργασθεί με τα Διμερή Επιμελητήρια για την από κοινού διοργάνωση Επιστημονικού Συνεδρίου διεθνούς εμβέλειας τον Μάρτιο 2017.

4. Συμφώνησαν επίσης να υπάρξει συνεργασία για τη συνδιοργάνωση ημερίδων και συνεδρίων για την προώθηση της Διαμεσολάβησης.

5. Τα Επιμελητήρια ανέλαβαν να προτείνουν στον ΟΠΕΜΕΔ επιχειρήσεις - μέλη τους για απευθείας ενημέρωση των στελεχών τους για τη Διαμεσολάβηση και τα οφέλη της.

6. Τα Επιμελητήρια επίσης έθεσαν στη διάθεση του ΟΠΕΜΕΔ τα επικοινωνιακά μέσα τους (έντυπα, ιστοσελίδες, newsletters) για την προώθηση των μηνυμάτων του Οργανισμού.

Πηγή: http://www.newmoney.gr

       Εκτύπωση σελίδας
Πίσω Αρχή Aρχική σελίδα


ΓΡΑΦΕΙΑ: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ. 151 22. ΤΗΛ. 210 3217721, 210 3310096, 210 3240557, FAX: 210 3216671